Érdeklődés

+36 1 255 2212

+36 20 498-2208

info@almavia.hu

1137 Budapest,

Radnóti u. 2.

Dél-Afrika

Dél-Afrika

Best of Dél-Afrika és Lesotho

2019.február 13 – 26.

 14 nap/11 éj

 

Dél-Afrika körutazás – Best of Dél-Afrika

Dél-Afrika az afrikai kontinens legszebb és legváltozatosabb természeti látnivalóit kínáló országa! Az ősi Tábla-hegy, a meredek szurdokok, kanyonok, vízesések, folyók és homokos partok tökéletes úti céllá teszik. Utunk Fokvárostól a Kertek Útján (Garden Route) át vezet Port Elizabethig, ahonnan Durbant érintve meglátogathatjuk a különleges Lesothoi Királyságot, majd Johannesburgból a híres Krüger Nemzeti Parkba látogatunk.

Dél-Afrika körutazás-Utunk látnivalói

 • Fokváros
 • Stellenbosch
 • Oudtshoorn
 • Knysna
 • Garden Route
 • Port Elizabeth
 • Durban
 • Lesotho
 • Johannesburg
 • Krüger Nemzeti Park

 

 

 

Dél-Afrika

Best of Dél-Afrika és Lesotho

2019.február 13 – 26.

 14 nap/11 éj

1.nap Budapest > Fokváros

Utazás Fokvárosba délutáni indulással, átszállás Isztambulban.

2.nap Fokváros

Megérkezés délben Fokváros nemzetközi repterére, transzfer a szállodához, majd délután félnapos városnézés Fokvárosban. Buszos és gyalogos túránk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, Bo Kaap élénk színű házait, bemegyünk az ötszög alakú Jóreménység Kastély erődítménybe, a Company Botanikus Kertbe és megtekintjük a Parlament épületét (kívülről), valamint a  Tábla-hegyet, amely a Világörökség része. Kedvező időjárás esetén lanovkával felmegyünk a Tábla-hegy tetejére. Továbbutazás a Signál-hegyhez, melynek tetejéről megcsodálhatjuk a gyönyörű kilátást a városra, az Atlanti-óceánra és a Robben-szigetre, ahol Nelson Mandela raboskodott.

Szállás: Fokváros (2 éj)

Dél-Afrika körutazás-Fokváros

Dél-Afrika körutazás-Fokváros

Dél-Afrika körutazás-Fokváros

Dél-Afrika körutazás-Fokváros

3.nap Fokváros > Jóreménység Foka

Egész napos túra a Jóreménység Fokához. Először az Atlanti–óceán Camps Bay partszakasza mentén, a 12 Apostol hegyvonulat melletti panoráma úton haladva Hout Baybe utazunk, ahonnan kihajózunk a Fóka-szigetre. Majd a Jóreménység Nemzeti Parkba indulunk, és siklóval felmegyünk a világító torony lábáig, ahol megtekintjük az Indiai- és az Atlanti-óceán találkozását. Délután továbbutazunk a haditengerészeti bázis érintésével a Boulders Pingvin Öbölbe, ahol kb. 2500 pingvin él. Túránk befejezéseként visszautazunk a fokvárosi szállodába Muizenberg városon keresztül.

Szállás: Fokváros

Dél-Afrika körutazás-Jóreménység-foka

Dél-Afrika körutazás-Jóreménység-foka

Dél-Afrika körutazás-Boulders-öböl

Dél-Afrika körutazás-Boulders-öböl

4.nap Fokváros > Stellenbosch

Délelőtt látogatás a Victoria Alfred & Waterfront negyedben. A régi kikötőt alakították át turista látványossággá, az éttermek, bárok, szórakozó helyek asztalai egészen a mólóig leérnek, üzletek sokasága található itt egy helyen és mindezt megkoronázza a háttérben a Tábla-hegy látványa. Délután félnapos Borvidék és Stellenbosch túrára indulunk,  borkóstolással. A hegyek és szőlő ültetvények között fekvő hangulatos Stellenbosch bájos, fokföldi stílusú házait fehérre meszelték és szalmatetővel borították. Ez Dél-Afrika második legöregebb városkája, amelyet Fokváros után alapítottak 1679-ben. Látogatás a JC Le Roux Borfarmon, borkóstolással egybekötött túrával. Megnézzük a  Falu Múzeumot is, ahol megismerhetjük az első telepesek életét. Folytatjuk sétánkat a hatalmas, 19.századi tölgyfák között, végül bemegyünk Sam nagybácsi boltjába, mely a város nevezetessége, és amibenszinte minden kapható: tradicionális ételek, kosarak, antik tárgyak, fűszerek, kiváló borok.

Szállás: Stellenbosch  (1 éj)

Dél-Afrika körutazás-Fokváros

Dél-Afrika körutazás-Fokváros

Dél-Afrika körutazás-Stellenbosch

Dél-Afrika körutazás-Stellenbosch

5.nap Stellenbosch > Oudtshoorn

Ma egy hosszú autóbuszos utazásra indulunk (427 km, kb. 5-6 óra ) több megállóval és szép látnivalókkal. A Du Toitskloof hegyszoroson keresztül Worcesterbe érkezünk. Megállunk a hegyszoros kilátó pontjánál, majd az R62-es úton Montagu város érintéséve, a Little Karoo félsivatag mellett érkezünk Oudtshoorn városában, mely a világ strucctenyésztésének fővárosa. Struccfarm látogatás a Highgate Ostrich show farmon, ahol meg is etethetjük a madarakat.

Szállás: Oudtshoorn (1 éj)

Dél-Afrika körutazás-Du-Toitskloof

Dél-Afrika körutazás-Du-Toitskloof

Dél-Afrika körutazás-Oudtshoorn

Dél-Afrika körutazás-Oudtshoorn

6.nap Oudtshoorn > Knysna

Reggeli után a világhíres Cango Caves cseppkőbarlangot keressük fel, mely a Világörökség része. A természet egyik leglátványosabb képződménye a dél-afrikai Swartberg-hegylánc alatt bújik meg: a barlangokban mészkőalakzatok, varázsos tavacskák, mély üregek és összekötő alagutak vannak. Ezután továbbutazunk az Outeniqua Passon át, ahol a hágó tetejéről jó időjárás esetén csodás fényképeket készíthetünk. Majd George érintésével Knysnaiba érkezünk, mellyel félnapos városnézésen ismerkedünk meg.

Szállás: Knysna (1 éj)

Dél-Afrika körutazás-Cango Caves

Dél-Afrika körutazás-Cango Caves

Dél-Afrika körutazás-Outeniqua-Pass

Dél-Afrika körutazás-Outeniqua-Pass

7.nap Knysna > Tsitsikamma Park > Garden Route > Port Elizabeth

A mai nap első megállója a Monkyland and Birds of Eden. Túra a világ legnagyobb szabadon élő majom és madár parkjában, melynek érdekessége, hogy a fák koronáját függő hidak kötik össze, így szinte karnyújtásnyira láthatóak az afrikai majmok, csimpánzok és lemurok. A Birds of Eden Dél-Afrika legnagyobb kupolával fedett szabad repüléses madárháza, mely otthont ad több mint 3500 madárnak és mintegy 220 fajnak. Ezután a híres panoráma úton, a Garden Routon haladunk keresztül, amit Édenkertnek is hívnak páratlan természeti szépsége miatt. Megállunk a Tsitsikamma National Parkban, és könnyű túra keretében elmegyünk a Storm folyó torkolatához, amelyet egy szép ívű függőhíd köt össze.

Szállás: Port Elizabeth (1 éj)

Dél-Afrika körutazás-Tsitsikamma

Dél-Afrika körutazás-Tsitsikamma

Dél-Afrika körutazás-Garden Route

Dél-Afrika körutazás-Garden Route

8.nap Port Elizabeth > Durban > Umhlanga Rocks

Reggeli után transzfer Port Elizabeth repülőtérre, előtte rövid városnézés. Repülés Port Elizabetből Durbanbe, érkezés után városnézés.  Durban Dél-Afrika harmadik legnagyobb városa, melyet Vasco da Gama fedezett fel 1497-ben. Az Indai-óceán partján található szubtrópusi klímájú város népszerű üdülőhely. Megtekintjük a belváros nevezetességeit: Városháza, Moses Madhida Stadium, indiai piac, Aranypart. Ezután Umhlanga Rocksba megyünk, mely Durbantöl 15 km-re fekvő elegáns nyaralóhely, homokos tengerparttal, pálmafákkal, éttermekkel és bárokkal. A nap hátralevő részében pihenés.

Szállás: Umhlanga Rocks (2 éj)

Dél-Afrika körutazás-Durban

Dél-Afrika körutazás-Durban

Dél-Afrika körutazás-Umhlanga-rock

Dél-Afrika körutazás-Umhlanga-rock

9.nap Durban > Sani Pass > Lesotho

Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás: Egész napos Sani Pass-Lesotho túra ebéddel. Kora reggeli indulás  a Durbantől északi irányban húzódó fenséges hegylánchoz, majd a hegyszoroson keresztül felmegyünk Sani Passra. Terepjárókba ülünk, és a 2876 m magasságban található hágón áthaladva megérkezünk a Lesotho királyságba. Lesothoban mintha megállt volna az idő! A sothok a hideg ellen pokrócba csavarják magukat, és a mai napig pónilovakon közlekednek. Látogatást teszünk egy tradicionális sotho kunyhóban és megismerkedünk a helyi emberek szokásaival, életével. Ebéd a Sani Pass Chalets Hotelban, ami Afrika legmagasabban fekvő étterme, majd délután Underberg érintésével visszatérünk Durbanba.

Szállás: Umhlanga Rocks

Dél-Afrika körutazás-Sani Pass

Dél-Afrika körutazás-Sani Pass

Dél-Afrika körutazás-Lesotho

Dél-Afrika körutazás-Lesotho

10.nap Durban > Johannesburg > Krüger Nemzeti Park

Ma Johannesburgba repülünk, majd érkezés után városnézés Pretoriában, Dél-Afrika fővárosában: Union Building, városközpont, Church Square. Ezután a Krüger Nemzeti Parkba utazunk, mely az afrikai kontinens második legnagyobb nemzeti parkja! Területe majdnem 20.000  km2, több mint 350 km hosszú és a legnagyobb szélessége 100 km. Északon a festői szépségű Limpopo folyó délen a Crocodile folyó határolja. A vadvédelemnek köszönhetően csodálatosan gazdag a vadvilága. Láthatóak fehér és fekete orrszarvúak, amelyek sajnos már a kihalás szélén, a veszélyeztetett fajok között vannak. Délután megérkezünk a lodge-ba.

Szállás: Krüger Nemzeti Park (2 éj)

Dél-Afrika körutazás-Pretoria

Dél-Afrika körutazás-Pretoria

Dél-Afrika körutazás-Pretoria

Dél-Afrika körutazás-Pretoria

11.nap Krüger Nemzeti Park

Egész napos szafari a Krüger Park területén, ahol megpróbáljuk lencsevégre kapni az 5 Nagyvadat, valamint az elefánt, oroszlán, orrszarvú, kafferbivaly, leopárd mellett a zebra, hiéna, sakál és különböző antilop fajtákat. Találkozhatunk továbbá impala és gnú, csapatokkal, zsiráfokkal, vízilovakkal és láthatunk krokodilokat is.

Szállás: Krüger Nemzeti Park

Dél-Afrika körutazás-Krüger NP

Dél-Afrika körutazás-Krüger NP

Dél-Afrika körutazás-Krüger NP

Dél-Afrika körutazás-Krüger NP

12.nap Krüger NP > Panoráma út > Johannesburg

Korai reggeli után utazás a híres Panoráma úton Johannesburga. Első állomás a  Drakensberg (Sárkány Hegység) meredek vonulatai között fekvő festői városka, Graskop, ahol a 30 m magas Pinnacle Szikla található , egy érdekes őrtoronyra hasonlító szikla képződmény. Lisbon Falls, a környék egyik legszebb vízesése 90 m magasságból zuhan alá Folytatjuk utunkat a Bourkles Luck Potholes vízmosáshoz, amely régen arany lelőhely volt: a Blyde Folyó hordaléka a sziklákat lecsiszolva kerek mélyedéseket alakított ki. A lélegzetelállító szurdok felett keskeny gyalogos hidak ívelnek át, ahonnan könnyű séta keretében felfedezhetjük ezt a különleges természeti csodát. A Three Rondavels kör alakú kunyhókra hajazó sziklái őrzik a Blyde River Canyont, mely 26 km hosszával  a világ 3. legnagyobb kanyonja. Legmagasabb pontján 1000 m mélység felett állhatunk.Innen egyenesen utazás tovább vissza Johannesburgra, mely kb. 4 óra autóút.

Szállás: Johannesburg (1 éj)

Dél-Afrika körutazás-Blyde River canyon

Dél-Afrika körutazás-Blyde River canyon

Dél-Afrika körutazás-Lisbon Falls

Dél-Afrika körutazás-Lisbon Falls

13.nap Johannesburg > Isztambul

Délelőtt szabadidő, majd kijelentkezés a hotelből, és a délután folyamán transzfer a repülőtérre.

14.nap Budapest

Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Dél-Afrika

Best of Dél-Afrika és Lesotho

2019.február 13 – 26.

 14 nap/11 éj

 

Részvételi díj *

799.000 Ft/fő

Egyágyas felár

169.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj minimum 15 fő esetén érvényes.

10 fő esetén a felár +70.000 Ft/fő

*A programban feltüntetett árak 1 € = 315 FT  árfolyamig érvényesek

 

 

A részvételi díj tartalmazza

 • transzferek, buszok a körutazás során
 • elhelyezés 3-4* szállodákban, reggelivel
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

 

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • nemzetközi és belső repülőjegyek+illetékek kb.280.000 Ft
 • fakultatív Lesotho program 69.000 Ft
 • félpanzió 85.000 Ft
 • storno+BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló

 

 

Hotelek

Fokváros: Hotel Premier Hotel Cape Manor  

https://www.premierhotels.co.za/hotels/western-cape/cape-town/sea-point/

Stellenbosch: Stellenbosch Hotel

http://www.stellenboschhotel.co.za

Oudtshoorn: Hlanga Lodge

 http://www.hlangana.co.za/

Knysna: The Graywood Hotel 

http://www.graywood.co.za/

Port Elizabeth: City Lodge Port Elizabeth  

https://clhg.com/hotels/160/City-Lodge-Hotel-Port-Elizabeth

 

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Dél-Afrika

Best of Dél-Afrika és Lesotho

2019.február 13 – 26.

 14 nap/11 éj

Feltöltés alatt…