Érdeklődés

+36 1 255 2212

+36 20 498-2208

info@almavia.hu

1137 Budapest,

Radnóti u. 2.

Dél-Amerika óriáskörút

Dél-Amerika körutazás

Peru-Bolívia-Argentína-Uruguay-Brazíla

2018. február 1- 22.

22 nap/20 éjszaka

Dél-Amerika körutazás: Peru-Bolívia-Argentína-Uruguay-Brazília

Körutazásunk első állomása Peru, mely a színpompás folklórjával, az Andok hófödte csúcsaival és a misztikus ködbe burkolózó Machu Picchuval kétségtelenül Dél-Amerika favoritja! A kötelező látnivalók mellett a Titicaca-tavon is hajózni fogunk, ahol az uro indiánok mellett felkeressük a meseszép Taquile-szigetet is. Programunk egy bolíviai kitérővel folytatódik, ahol felfedezzük a világ egyik legmagasabban fekvő fővárosát.

Argentína, Uruguay és Brazília a körutazásunk legszebb természeti szépségeihez invitál! Rio de Janeiro páratlan fekvése, az európaiasan otthonos Buenos Aires, a füves pampák messzeségbe vesző horizontja, a fojtogatóan párás melegben alázúduló Iguazú vízesés monoton dübörgése és Patagónia szikrázóan kékesfehér gleccserei megerősítik az embert abban a hitében, hogy ennyi csodát, egy földrészen belül, a Teremtő csakis jókedvében alkothatott. Tartsanak velünk Rio mondén, szambát járó-futballt imádó mindennapjaitól a vadregényes Patagóniáig, ahol helyenként hatalmas táblák jelzik az utazóknak, hogy Isten hozta a Világ végén!

Dél-Amerika körutazás – Utunk látnivalói

 • Lima
 • Paracas
 • Ballestas-szigetek
 • Nazca-vonalak
 • Szent Völgy
 • Machu Picchu
 • Cuzco
 • Andahuaylillas
 • Raqchi
 • Puno
 • Taquile-sziget
 • La Paz
 • Buenos Aires
 • Colonia de Sacramento
 • Calafate
 • Los Glaciares Nemzeti Park
 • Perito Moreno gleccser
 • Iguazú vízesés
 • Itaipú vízerőmű
 • Rio de Janeiro

Dél-Amerika körutazás – Utunk során felkeresett Világörökségek

 • Lima Óvárosa
 • Nazca-vonalak
 • Cuzco
 • Machu Picchu
 • Rio de Janeiro
 • Iguazú Nemzeti park
 • Gleccserek Nemzeti Park
 • Colonia del Sacramento

 

 

Dél-Amerika körutazás

Peru-Bolívia-Argentína-Uruguay-Brazíla

2018. február 1- 22.

22 nap/20 éjszaka

1.nap Budapest > Lima

Korai indulás Budapestről, egy átszállás után érkezés az esti órákban Limába.

Szállás: Lima (1 éj)

Kolumbia-Peru körutazás-Lima

Dél-Amerika körutazás-Lima

Kolumbia-Peru körutazás-Lima

Dél-Amerika körutazás-Lima

2.nap Lima > Paracas

Reggeli után félnapos városnézés Limában, Peru fővárosában, melynek belvárosa a Világörökség része. Programunkat a főtéren kezdjük, megtekintjük a Katedrálist, valamint a híres Szent Ferenc-kolostort, majd a nyüzsgő belvárosi utcákon átsétálunk a San Martín térre. Városnézésünket a parkjairól nevezetes Miraflores-negyedben fejezzük be, melynek híres Szerelemparkjából remek kilátás nyílik az óceánra. Rövid pihenő után utazás a Paracas-félszigetre.

Szállás: Paracas (1 éj)

Peru körutazás-Lima

Dél-Amerika körutazás-Lima

Peru körutazás-Lima

Dél-Amerika körutazás-Lima

3.nap Paracas > Ballestas-szigetek > Nazca vonalak > Lima

Reggeli után indulás motorcsónakkal a Ballestas-szigetekhez, melyeket mini-Galápagosnak is hívnak. A szigeteken még ma is bányásszák a guanót, mely a XIX. században Peru fő exportcikke volt. A szigeteken ma nagyszámú oroszlánfóka-kolóniák élnek, valamint a sziklák számtalan madárnak adnak otthont, köztük a bájos Humboldt-pingvineknek is. Programunk után utazás Piscoba, melynek repteréről indulnak a Nazca vonalakat bemutató repülések. (fakultatív program!) Visszaérkezés Limába a késő délutáni órákban.

Szállás: Lima (1 éj)

Peru körutazás-Ballestas-szigetek

Dél-Amerika körutazás-Ballestas-szigetek

Peru körutazás-Nazca vonalak

Dél-Amerika körutazás-Nazca vonalak

4.nap Lima > Cuzco > Szent Völgy

Kora reggeli indulás repülővel Cuzcoba, az egykori inka birodalom fővárosába. (kb. egy órás repülőút) Érkezésünk után buszra szállunk, majd elindulunk a Szent Völgybe, amely számtalan inka emléket őriz. Első megállónk Pisac (33 km-re Cuzcotól), melynek domboldalon található romjaitól páratlan kilátás nyílik az Urubamba-folyó völgyébe. Ezt követően folytatjuk utunkat Ollantaytambo híres erődjéig (60 km-re Pisactól), ahol először kapunk ízelítőt az inka építészetből. A program után meglátogatunk egy helyi családot, hogy képet kapjunk a helybéli indiánok életformájáról, majd vonattal Aguas Calientes utazunk.

Szállás: Aguas Calientes (1 éj)

Peru körutazás-Szent Völgy

Dél-Amerika körutazás-Szent Völgy

Peru körutazás-Szent Völgy

Dél-Amerika körutazás-Szent Völgy

5.nap Machu Picchu > Cuzco

Délelőtt látogatás Machu Picchu rejtélyes romvárosában, melyet 1911-ben fedezett fel Hiram Bingham, és amelyet a világ 7 új csodája közé is beválasztottak! Programunk után szabadidő Aguas Calientes indián piacán, majd vonattal visszaindulunk Cuzcóba. A vonatok első osztályú, helyjegyes, csak igényes turisták számára üzemeltetett vonatok, melyek panoráma ablakaiból remek kilátás nyílik a környező hegyekre.

Szállás: Cuzco (2 éj)

Peru körutazás-Machu Picchu

Dél-Amerika körutazás-Machu Picchu

Peru körutazás-Machu Picchu

Dél-Amerika körutazás-Machu Picchu

6.nap Cuzco

Ma felfedezzük Cuzco belvárosát, mely a Világörökség része. Programunkban szerepel az inkák egykori Naptemploma-a Coricancha-, a katedrális, valamint a város környékén található inka romok, úgymint Sacsahuaman, Quenqo, Tambomachay és Puca-Pucara. Meglátogatunk egy helyi szövőműhelyt, majd visszatérünk a városba. Délután lehetőség nyílik arra, hogy Cuzco híres kézműves negyedében, a San Blasban beszerezzük a még hiányzó szuveníreket.

Szállás: Cuzco

Peru körutazás-Cuzco

Dél-Amerika körutazás-Cuzco

Peru körutazás-Cuzco

Dél-Amerika körutazás-Cuzco

7.nap Cuzco > Puno

Korai indulás autóbusszal Punoba, a Titicaca-tóhoz. ( 390 km, kb. 8 órás út) Az út festői tájakon visz keresztül, átmegyünk a 4313 m magas La Raya-hágón is. Útközben megállunk Andahuaylillasban, ahol megnézzük a Szent Péter és Pál templomot, majd Racchiban Wiracocha szentélyét.  Érkezés Punóba a délutáni órákban.

Szállás: Puno (2 éj)

Peru körutazás-La Raya-hágó

Dél-Amerika körutazás-La Raya-hágó

Peru körutazás-Raqchi

Dél-Amerika körutazás-Raqchi

8.nap Puno > Taquile > Puno

Egész napos hajós kirándulás a Titicaca-tavon, mely a világ legmagasabban fekvő tava. Először meglátogatjuk a Punoi-öbölben, totora szigeteken élő uro indiánokat, majd továbbhajózunk Taquile szigete felé. A szigeten élő mintegy 1700 lakos quechua nyelvet beszélő indián, akik földművelésből, halászatból élnek, és híressé váltak szőtteseikről, kötött pulóvereikről, sapkáikról, melyet különös módon a férfiak készítenek. A program után ebéd, majd visszatérünk Punoba. Érkezés a késő délutáni órákban.

Szállás: Puno

Peru körutazás-Titicaca-tó

Dél-Amerika körutazás-Titicaca-tó

Peru körutazás-Taquile-sziget

Dél-Amerika körutazás-Taquile-sziget

 

9.nap Puno > Copacabana > Nap-sziget > La Paz

Reggel utazás busszal Bolíviába. A határátlépés formaságai után a bolíviaiak kegyhelyére, Copacabanára érkezünk, ahol megnézzük a Katedrálist, majd hajóra szállunk, és irány a Nap-sziget! A különleges atmoszférájú sziget annak köszönheti a hírnevét, hogy a legenda szerint itt született Wiracocha isten. Rövid séta után folytatjuk utunkat la Pazba.

Szállás: La Paz (1 éj)

Peru-Bolívia körutazás-Copacabana

Dél-Amerika körutazás-Copacabana

Peru-Bolívia körutazás-Nap-sziget

Dél-Amerika körutazás-Nap-sziget

10.nap La Paz

Ma várost nézünk La Pazban, és felfedezzük a világ egyik legmagasabban fekvő fővárosát. Bejárjuk a Boszorkánypiacot, a Murillo teret, ahol az elnöki Palota és a Katedrális is található, majd megcsodáljuk a Hold-völgyének különleges sziklaformáit, melyeket a szél és az esőzések alakítottak a Holdra emlékeztető felszínné.

Szállás: La Paz

Peru-Bolívia körutazás-La Paz

Dél-Amerika körutazás-La Paz

Peru-Bolívia körutazás-Hold-völgye

Dél-Amerika körutazás-Hold-völgye

11.nap La Paz > Buenos Aires

Reggel transzfer a repülőtérre, majd átszállás után érkezés Buenos Airesbe a késő délutáni órákban. Argentína fővárosa a Río de La Plata torkolatánál fekszik, és Dél-Amerika egyik legnagyobb városa, és színes szőttesként keverednek benne a gyarmati kor örökségei a bevándorlók hagyományaival és a mai kor modern építészetével.

Szállás: Buenos Aires (2 éj)

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Buenos Aires

Dél-Amerika körutazás-Buenos Aires

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Buenos Aires

Dél-Amerika körutazás-Buenos Aires

12.nap Buenos Aires

Mai városnézésünk során igazi európai hangulatba csöppenünk, Argentína fővárosát nem véletlenül nevezik Dél-Amerika Párizsának! Megtekintjük a nyüzsgő metropolisz legfontosabb látnivalóit: Elnöki Palota, katedrális, La Boca-negyed, Recoleta-negyed, melynek híres temetőjében található Eva Perón sírja is. Este kihagyhatatlan élményt jelent a vacsorával egybekötött tangó show.

Szállás: Buenos Aires

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Buenos Aires

Dél-Amerika körutazás-Buenos Aires

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Buenos Aires

Dél-Amerika körutazás-Buenos Aires

13.nap Buenos Aires > Calafate

Délelőtt Calafatébe repülünk, mely Patagóniában, az Argentino-tó mellett található hangulatos kisváros. Patagónia földrajzi régió Dél-Amerika legdélebbi részében, amelyen Argentína és Chile osztozik. Körülbelül akkora, mint Németország háromszorosa, de ezen a hatalmas területen csak mintegy kétmillió ember él. Nyugati és déli részét az Andok hegyei borítják, keleti részén fennsíkok és alföldek osztoznak. Neve a patagón szóból származik, amelyet Magellán használt a vidék őslakóira, akikről azt hitték, hogy nagy lábú óriások.

Szállás: Calafate (2 éj)

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Calafate

Dél-Amerika körutazás-Calafate

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Patagónia

Dél-Amerika körutazás-Patagónia

14.nap Calafate

Pihenés Calafatében, vagy fakultatív program egész napos hajózással az Argentino-tavon, ahol behajózunk a híres gleccserek közé. Patagónia jégkorszaki gleccsereiből mára két jégmező maradt, a mai Chile és Argentína területén. A déli jégtakaró az Antarktisz után a legnagyobb a déli féltekén, melynek 47 nagyobb völgyi gleccseréből 13 irányul Argentína felé. Az ország leghatalmasabb gleccsere, az Upsala, négyszer nagyobb, mint Európa legnagyobb gleccsere. Borjadzása miatt leszakadt hatalmas jéghegyek között hajózunk, némelyikük eléri akár a többemeletnyi magasságot is.

Szállás: Calafate

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Calafate

Dél-Amerika körutazás-Calafate

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Calafate

Dél-Amerika körutazás-Calafate

15.nap Perito Moreno > Buenos Aires

Reggel utazás a Perito Moreno-gleccserhez, mely szokatlan módon egyre csak halad előre, és szinte rányomul a vele szemközti félszigetre. A tó általa elzárt vize egy jégalagúton próbál meg magának utat törni, a barlangalagút időnkénti leszakadása pedig számtalan turistát vonz a nemzeti parkba. Kisebb omlásoknak mi is tanúi lehetünk, a visszhang miatt úgy érezhetjük, mintha legalábbis dinamittal robbantottak volna a közelünkben. Délután visszarepülünk Buenos Airesbe.

Szállás: Buenos Aires (2 éj)

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Calafate

Dél-Amerika körutazás-Calafate

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Calafate

Dél-Amerika körutazás-Calafate

16.nap Buenos Aires > Colonia del Sacramento

Pihenés Buenos Airesben, vagy fakultatív program Uruguayban. Reggel áthajózunk Colonia del Sacramento városba, mely Uruguay délkeleti részén, a Rio de la Plata mellett, Buenos Airesszel szemben található. Az ország legidősebb városa, amelynek erődjét a portugálok építették 1680-ban, de nem sokkal ezután a spanyolok kezére került, s még sokáig a két hatalom viszályainak középpontjában állt. Colonia del Sacramento az ország harmadik legnagyobb turistacélpontja a főváros, Montevideo és Punta del Este után. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros a hangulatos, kanyargós utcáival. Programunk után visszatérünk Buenos Airesbe.

Szállás: Buenos Aires

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Sacramento

Dél-Amerika körutazás-Sacramento

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Sacramento

Dél-Amerika körutazás-Sacramento

17.nap Buenos Aires > Iguazú

Délelőtt repülés Iguazúba, majd érkezés után bejárjuk a világhírű vízesés argentin oldalát. Először kisvasúttal elmegyünk az Ördögtorokig, majd rámpák segítségével egészen közelről végigsétálunk a vízesés peremén. A kalandvágyóbbak részt vehetnek egy safarin is, ahol motorcsónakokkal beviszik őket a vízesések közé. Délután busszal a szállodánkba megyünk, mely a vízesés brazil oldalán található.

Szállás: Iguaçú (2 éj)

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Iguazú

Dél-Amerika körutazás-Iguazú

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Iguazú

Dél-Amerika körutazás-Iguazú

18.nap Iguaçú > Itaipú-vízerőmű

Reggeli után indulás az Itaipú vízerőműhöz. A világ egyik legnagyobb vízi erőművét, a Paraná folyóra felépült gátat, a brazil-paraguay-i határon találjuk. A 4,8 mérföld hosszú, betonból és kőből készült gát 19 generátorral rendelkezik és 18 év alatt készült el. A látogatás után megtekintjük az Iguaçú vízesés brazil oldalát. A több mint 200 vízesésből álló zuhatag nagyobbik része Argentínához tartozik, de a legszebb fotókat viszont a brazil oldalról készíthetjük.

Szállás: Iguaçú

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Iguazú

Dél-Amerika körutazás-Iguazú

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Itaipú

Dél-Amerika körutazás-Itaipú

19.nap Iguaçú > Rio de Janeiro

A déli órákban transzfer a repülőtérre, majd Rio de Janeiroba utazunk, mely Brazília második legnagyobb városa, az azonos nevű Rio de Janeiro állam fővárosa. 1960-ig Brazília fővárosa, a 19. századig a brazil császárok koronázóvárosa. Brazília legszebb fekvésű városa, mely híres a szambájáról, Karneváljáról, Maracanã Stadionjáról és a hatalmas méretű Krisztus-szobráról. Érkezés után transzfer a szállodába.

Szállás: Rio de Janeiro (2 éj)

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Rio de Janeiro

Dél-Amerika körutazás-Rio de Janeiro

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Rio de Janeiro

Dél-Amerika körutazás-Rio de Janeiro

20.nap Rio de Janeiro

Mai első kirándulásunk a Corcovado 710 m magas hegyére visz. A Tijuca őserdőben található hegyre kisvonatok viszik a látogatókat, és az onnan látható panoráma vetekszik a Cukorsüveg-hegyével. Az 1931-ben épített Krisztus szobor mára Rio de Janeiro első számú látványossága lett: a 30 m magas, 1145 tonna súlyú szobor szinte a város minden pontjáról jól látható. Ezután felmegyünk a Cukorsüveg-hegyre, ahonnan újabb fantasztikus panoráma tárul a szemünk elé, majd bejárjuk a város látványosságait, mint az új katedrálist, a Belvárost, elmegyünk a Maracaná stadionhoz, és a Sambodromóhoz, ahol évente tartják híres karneváli felvonulásaikat a szambaiskolák.

Szállás: Rio de Janeiro

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Rio de Janeiro

Dél-Amerika körutazás-Rio de Janeiro

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Rio de Janeiro

Dél-Amerika körutazás-Rio de Janeiro

21.nap Rio de Janeiro

Egész napos pihenés a Copacabana homokos tengerpartján, majd a késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre.

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Copacabana

Dél-Amerika körutazás-Copacabana

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás-Copacabana

Dél-Amerika körutazás-Copacabana

22.nap Budapest

Európai átszállás után érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.

Dél-Amerika körutazás

Peru-Bolívia-Argentína-Uruguay-Brazíla

2018. február 1 – 22.

22 nap/20 éjszaka

 

 

Részvételi díj *

1.099.000 Ft/fő

Egyágyas felár

229.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes.

*A programban feltüntetett árak 1Usd = 285 Ft árfolyamig érvényesek

 

Indulás

2018. február 1.

Érkezés

2018. február 22.

Időtartam

22 nap / 20 éjszaka

Utazás módja

repülő (menetrendszerinti járatokon, átszállással)

Helyi közlekedés

légkondicionált autóbusz

Elhelyezés

3-4* hotelek

Ellátás

reggeli

Idegenvezető

Papp Éva

 

 

A részvételi díj tartalmazza

 • transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során
 • Elhelyezés 3-4* szállodákban
 • Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • Ellátás: reggeli
 • Magyar idegenvezető, csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza- Árak/fő

 • Nemzetközi és belső repülőjegyek+tax: kb.750.000 Ft
 • Esetleges reptéri kilépési illetékek: kb. 100 Usd
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló, személyes jellegű kiadások
 • Ebéd/vacsora kb. 10-15 Usd/fő/nap

 

Fakultatív programok – Árak/fő

 • Nazca vonalak (másfél órás repülés!) 230 usd/fő, helyszínen fizetendő
 • Hajózás az Argentino-tavon, gleccserek: 200 Usd
 • Tangó-show: 75 Usd
 • Hajós kirándulás Uruguayba: 180 Usd

 

Jelentkezés az útra

 • Előleg: A részvételi díj 40%-a a jelentkezéskor
 • Fennmaradó összeg: Legkésőbb 30 nappal az indulás előtt

Szállások

Lima: Hotel Tierra Viva***

http://tierravivahoteles.com/tierra-viva-miraflores-larco/

Paracas: Hotel San Agustín****

http://www.hotelessanagustin.com.pe/hotels/paracas/

Agua Calientes: Hotel Tierra Viva****

http://tierravivahoteles.com/tierra-viva-cusco-machu-picchu/

Cuzco: Hotel Tierra Viva San Blas***

http://tierravivahoteles.com/tierra-viva-cusco-san-blas

Puno: Hotel Royal Inn****

http://www.royalinnhoteles.com/en/

La Paz:Hotel Rey Palace****

http://www.reypalacehotel.com/

Buenos Aires: Hotel Bristol****

http://www.hotelbristol.com.ar/?lang=en

Calafate: Hotel Picos del Sur***

http://www.hotelpicosdelsur.com.ar/index.php

Iguazú: Hotel Wyndham Golden****

http://www.nobilehoteis.com.br/hoteis/foz-do-iguacu/wyndham-golden-foz-suites/#box-galeria

Rio de Janeiro: Hotel Windsor Copa***

http://windsorhoteis.com/hotels/windsor-copa-hotel/presentation/?lang=en

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

 

Dél-Amerika körutazás

Peru-Bolívia-Argentína-Uruguay-Brazíla

2018. február 1 – 22.

22 nap/20 éjszaka

 

 

Vízum

Magyar állampolgárnak maximum 90 napig vízum nélkül tartózkodhatnak a körutazásban szereplő országokban. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

 

Külképviseletek

Tiszteletbeli konzul-Peru

Cím: Lima 27 Javier Prado Este, No. 1520
Telefon: + 51 1 225-0973
Fax: + 51 1 225-0974

E-mail:hungriaconsul@scanperu.com

Egészségügy

Kötelező védőoltás nincs, az őserdei régiókba utazóknak ajánlott a sárgaláz oltás. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.

Nemzetközi Utazásegészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364

Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra

Nemzetközi Oltóközpont

1134 Budapest, Váci út 70.

Telefon: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878

Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00

Szombat: 10:00 – 16:00

 

Pénznem

Peru hivatalos pénzneme a perui Sol (PEN).

1 Usd = kb. 2,8 PEN

Fontos! Peruban a régi címletű amerikai dollárokat már nem fogadják el! Érdemes kisebb, új kiadású címleteket vinni az útra. Hivatalos pénzváltók mindenhol működnek, eurót, dollárt egyaránt jól váltanak.

 

Nyelv

Hivatalos nyelv a spanyol, regionális szinten beszélt nyelvek a kecsua, aymara, valamint helyi nyelvek.

 

Időzóna

GMT-5 óra

 

Telekommunikáció

A mobiltelefonok gond nélkül működnek, a szállodák internet hozzáférése a legtöbb helyen ingyenes, a lefedettség országos szinten jó. A rooming-tarifákról kérjük, hogy tájékozódjon a mobilszolgáltatójánál.

 

Elektromos hálózat

220V 60 Hz. A dugaljak eltérnek az európai szabványtól.

 

 

Éghajlat

Három élesen elkülönülő éghajlati terület alakult ki az országban. A Csendes-óceán partvidékén trópusi sivatagi éghajlat van, azaz annak hűvös változata. A legmelegebb hónap középhőmérséklete 22-26 °C, a leghűvösebb 15-20 °C. A csapadék jelentéktelen mennyisége ködszitálásokból származik. Gyakran van köd, kevés a napsütés.

Peru területének felét az Andok hegyei foglalják el. Itt változatos magashegyi éghajlatot találunk. A hőmérséklet átlagos csökkenése 0,5 °C 100 méterenként. Feltűnő a magasabban fekvő területek szélsőségesen nagy napi hőingadozása, ami az erős be-, illetve kisugárzás következménye. A csapadék évi járását a csapadékos nyár és a száraz tél jellemzi.

Az Amazonas medencéjében esőerdő éghajlat alakult ki, 25-26 °C-os évi középhőmérséklettel és igen csekély, 1-2 °C-os átlagos évi ingadozással. Az évi átlagos csapadékmennyiség 2000-3000 mm, eloszlása egyenletes.

 

Időjárás

Várható időjárás a körutazás során:

 

február

nappali átlag °C

éjjeli átlag°C

csapadék mm átlag

Lima

25

18

0

Cuzco

20

10

30

Puno

18

10

30

 

 

Idegenvezető

eva2

Papp Éva


Az AlmaVía Travel alapítója. Már általános iskolásként kívülről fújta az afrikai felfedezőket, és leghőbb vágya volt, hogy oroszlánvadászként debütáljon az Élet színpadán. Eme hajlamait szerencsére felnőttkorára kinőtte, de spanyoltanárként, szinkrontolmácsként sem tudott ellenállni az utazás csábításának. Húsz éves idegenvezetői pályája alatt eljutott több mint 70 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa.