Érdeklődés

+36 1 255 2212

+36 20 498-2208

info@almavia.hu

1137 Budapest,

Radnóti u. 2.

Fr. Guyana-Suriname-Guyana-Tobago

Francia Guyana-Suriname-Guyana-Trinidad és Tobago

A Pillangó nyomában

2018.január 9-24.

16 nap/14 éj

Francia-Guyana-Suriname-Guyana-Trinidad és Tobago körutazás: A Pillangó nyomában

Talán nincs olyan ember, aki ne olvasta volna Henri Charriere Pillangó című regényét, vagy ne látta volna a híres szökésről szóló filmet. Utazásunk során most Dél-Amerika “elfelejtett” országaiba kalauzoljuk az érdeklődőket, utunk azoknak készült, akik szeretnék megismerni az egykori európai gyarmatok különös történetét. Levezetésképpen pedig átruccanunk a karibi szigetvilágba is, ahol Tobago meseszép tengerpartján pihenjük ki az út fáradalmait.

Francia-Guyana-Suriname-Guyana-Trinidad és Tobago körutazás – Utunk látnivalói

 • Cayenne
 • Kourou
 • Börtön-szigetek
 • St Laurent du Maroni
 • Paramaribo
 • Georgetown
 • Kaieteur-vízesés
 • Port of Spain
 • Tobago

Francia Guyana-Suriname-Guyana-Trinidad és Tobago

A Pillangó nyomában

2018.január 9-24.

16 nap/14 éj

 

1.nap Budapest > Párizs

Indulás Budapestről a délelőtti órákban, érkezés Párizsba, majd félnapos, buszos városnézés.

Szállás: Párizs (1 éj)

2.nap Párizs > Cayenne

Délelőtti indulás Francia Guyanába, érkezés Cayenne-be a délutáni órákban, transzfer a szállodába.

Szállás: Cayenne (1 éj)

Cayenne

Cayenne

3.nap Cayenne

Városnézés Cayenne-ben, Francia Guyana fővárosában, melyet a franciák alapítottak 1664-ben. A gyarmat többször cserélt gazdát a hollandok, angolok és a brazilok között, míg végül visszatértek a franciák. Az egykor büntetőtelepként is működő város ma egy mintegy 50 ezer fős, főleg kreolok lakta város. A programunk során megismerkedünk a város nevezetességeivel: Cépérou erőd, Léopold Heder tér, Városháza, Grenoble tér. Megállunk a város tradicionális piacán is, ahol beszerezhetők az első szuvenírek is. Majd látogatást teszünk a Kourou mellett található Guayana Űrközpontban, mely Európa legnagyobb űrrepülőtere.

Szállás: Kourou (2 éj)

3-1-cayenne

Kourou

3-2-cayenne

Kourou

4.nap Börtön-szigetek

Ma katamaránnal a franciák egykori legismertebb büntetőtelepét látogatjuk meg, mely a tengerparttól alig hét mérföldnyire, az apró Üdvösség-szigeteken működött. A hírhedt Ördög-sziget legismertebb fegyence Henri Charriére volt, aki a Pillangó című könyvében részletesen megírta raboskodásának és szökésének a körülményeit. Ma a turisták számára a Szent József-, és a Király-sziget látogatható, ahol viszonylagos épségben megmaradtak az egykori épületek, cellák, kórházak.

Szállás: Kourou

4-1-borton-szigetek

Börtön-szigetek

4-2-borton-szigetek

Börtön-szigetek

5.nap Kourou > St Laurent du Maroni > Paramaribo (Suriname)

Reggeli után továbbutazunk St Laurent du Maroniba, Francia Guayana második legnépesebb városába. Először megtekintjük Iracoubo templomát, majd a város egykori fegyenc elosztótelepét. Ide kerültek először a hajón érkező deportáltak, és miután szétválogatták őket, elszállították a foglyokat a különböző telepekre. A túra során láthatjuk a Pillangó, azaz Henri Charriére celláját is. Programunk után átkompolunk a Maroni folyón Suriname-ba, majd folytatjuk az utunkat Paramariboba.

Szállás: Paramaribo (2 éj)

5-1-st-laurent-de-maroni

Paramaribo

5-2-st-laurent-de-maroni

Paramaribo

6.nap Paramaribo

Az egykori Holland Guyana partjait a 15. század végén fedezték fel az európaiak, az angolok után a hollandok gyarmatosították a területet. A Holland Nyugat-indiai Társaság égisze alatt működő kávé- és cukornádültetvények lassan felvirágoztatták az országot. Suriname hivatalosan 1975-ben vált függetlenné az anyaországtól, azóta jobbára mezőgazdaságból és ökoturizmusból származnak a bevételei. Paramaribo felfedezését a Commewijne kerülettel kezdjük, amely a Suriname folyó keleti oldalán fekszik. A túra a korábbi gyarmati ültetvények mentén vezet minket; megállunk a legrégebbi, Peperpot ültetvényen, ahol a kávé és kakaógyár is működött. Következő állomásunk Marienburg cukornádültetvénye, valamint Nieuw Amsterdam szabadtéri múzeuma. Majd hajóval delfinlesre indulunk, és a naplementét helyi édességek, valamint egy pohár ital társaságában élvezhetjük. 

Szállás: Paramaribo

6-1-paramaribo

Paramaribo

6-2-paramaribo

Paramaribo

7.nap Paramaribo > Georgetown (Guyana)

Kora reggeli indulás a part mentén a határra, Nieuw Nickerie-be, ahol komppal kelünk át Guayanába, majd New Amsterdam érintésével délután eljutunk a fővárosba, Georgetown-ba. Az ország első telepesei a Kolumbusz nyomán felfedező utakra indult spanyolok voltak a 15-16. század fordulóján. A 17.században a területet a hollandok szerezték meg, majd az 1814-es angol-holland egyezmény értelmében három holland gyarmat Nagy-Britannia birtokába került, és ezek Brit Guyana néven egyesültek. Guayana 1966 óta független állam, de még ma is tagja a Brit Nemzetközösségnek.

Szállás: Georgetown (3 éj)

7-1-georgetown

Georgetown

9-1-georgetown

Georgetown

8.nap Kaieteur-vízesés

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd a Kaieteur-vízeséshez repülünk. Guyana középső részén fekvő Pakaraimahegységben folyik a Potaro-folyó, mely 226 métert zuhan alá a hegyről, így hozva létre a lenyűgöző Kaieteur-vízesést, mely ötször magasabb a Niagaránál, és egész évben nagy mennyiségű vizet szállít. Rendkívüli szépségét az óriási magasságnak, és bő vízhozamának köszönheti. A környező esőerdőkben egyedülálló növényeket és állatokat is láthatunk, mint páfrányok, broméliák, piros virágú afrikai ibolyák, jácintkék ara papagájok, jaguarundik,  vörös szarvasok és tapírok. A program után visszarepülünk Georgetown-ba, majd vacsora előtt megkóstoljuk a világhírű El Dorado rumot.

Szállás: Georgetown

Kaieteur-vízesés

Kaieteur-vízesés

Kaieteur-vízesés

Kaieteur-vízesés

9.nap Georgetown

Ma felfedezzük Guayana fővárosát. A Demerara folyó torkolatánál először csak egy erődöt építettek, hogy megvédje a korai telepeseket, majd később holland építészeti mintára tervezték meg a várost. A belváros fából épített házai tükrözik a 18-19. század koloniális stílusát. Első megállónk a híres Szent György-székesegyház, mely a világ legnagyobb fatemploma, és 1892-ben szentelték fel. A Köztársaság sugárút mentén láthatjuk még a Könyvtárat, a Városháza neogótikus épületét, a Szent András templomot és a Bíróságot  és a Nemzeti Múzeumot is. Megnézzük a Stabroek piacot is, amit „bizarr bazárnak” is neveznek, lévén, hogy ott minden kapható az élelmiszerektől kezdve az aranyékszerekig. 

Szállás: Georgetown

Georgetown

Georgetown

Port of Spain

Port of Spain

10.nap Georgetown > Port of Spain (Trinidad és Tobago)

Reggel elköszönünk Guayanától, és elrepülünk Port of Spainbe. Érkezés után buszos túrán ismerkedünk meg Trinidad látnivalóival. A túra a sziget északi részén kezdődik és a nyugati part mentén először délnek halad, ahonnan festői kilátás nyílik az öblökre. Ezután átmegyünk San Fernandón, Trinidad második legnagyobb városán, majd a buja kókuszpálma ültetvényeken és a helyi falvakon keresztül eljutunk a sziget keleti részén található Mayaro partra. Miután visszatérünk Port of Spainbe, repülőre szállunk, és a szomszédos Tobagora utazunk.

Szállás: Tobago (4 éj)

Trinidad

Trinidad

Tobago

Tobago

11-13. nap Tobago

Pihenés Tobago szigetén. A sziget mintegy 42 km hosszú és 10 km széles. Népszerű búvárhely, hiszen rengeteg korall van errefelé. Trinidad szigete messze nem ennyire látogatott hely a búvárok által, mert ott gyakorlatilag nincs korall, ugyanis iszapos a terület az Orinoco folyó torkolatának közelsége miatt. A szigeten vannak a Karibi-térség talán legjobb merülőhelyei. Gyakori például a hajóroncs közelébe merülés.

Szállás: Tobago

Tobago

Tobago

Tobago

Tobago

14.nap Tobago > Port of Spain > Paramaribo

A nap folyamán elhagyjuk a szállodánkat, először Trinidadra repülünk, onnan pedig a délutáni órákban Paramariboba. Transzfer a szállodába.

Szállás: Paramaribo (1 éj)

Paramaribo

Paramaribo

Paramaribo

Paramaribo

15.nap Paramaribo

Ma Paramaribo központját fedezzük fel, mely a Suriname folyó nyugati oldalán fekszik. A Belváros 2002 óta a Világörökség része! Sétánk során látni fogjuk a Függetlenség terét, az Elnöki Palotát és egyéb koloniális épületeket. Városnézésünk után a repülőtérre utazunk, a nemzetközi járatunkhoz.  

16.nap Budapest

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Francia Guyana-Suriname-Guyana-Trinidad és Tobago

A Pillangó nyomában

2018.január 9-24.

16 nap/14 éj

 

Részvételi díj *

1.479.000 Ft/fő

Egyágyas felár

369.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes.

8 fő esetén: +150.000 Ft/fő felár!

*A programban feltüntetett árak 1Usd = 285 Ft árfolyamig érvényesek

 

Indulás

2018. január 9.

Érkezés

2018. január 24.

Időtartam

16 nap / 14 éjszaka

Utazás módja

repülő (menetrendszerinti járatokon, átszállással)

Helyi közlekedés

légkondicionált mikrobusz

Elhelyezés

3-4* hotelek

Ellátás

reggeli

Idegenvezető

Papp Éva

 

 

A részvételi díj tartalmazza

 • transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során
 • Elhelyezés 3-4* szállodákban
 • Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • Ellátás: reggeli
 • Magyar idegenvezető, csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza- Árak/fő

 • Nemzetközi és belső repülőjegyek+tax: kb.480.000 Ft
 • Esetleges reptéri kilépési illetékek: kb. 100 Usd
 • vízumok: Guyana kb.25 Usd, Suriname kb.40 Euro
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló, személyes jellegű kiadások
 • Ebéd/vacsora kb. 15-20 Usd/fő/nap

 

Jelentkezés az útra

 • Előleg: A részvételi díj 40%-a a jelentkezéskor
 • Fennmaradó összeg: Legkésőbb 30 nappal az indulás előtt

Francia Guyana-Suriname-Guyana-Trinidad és Tobago

A Pillangó nyomában

2018.január 9-24.

16 nap/14 éj

Feltöltés alatt!

Idegenvezető

eva2

Papp Éva


Az AlmaVía Travel alapítója. Már általános iskolásként kívülről fújta az afrikai felfedezőket, és leghőbb vágya volt, hogy oroszlánvadászként debütáljon az Élet színpadán. Eme hajlamait szerencsére felnőttkorára kinőtte, de spanyoltanárként, szinkrontolmácsként sem tudott ellenállni az utazás csábításának. Húsz éves idegenvezetői pályája alatt eljutott több mint 70 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa.