Érdeklődés

+36 1 255 2212

+36 20 498-2208

info@almavia.hu

1137 Budapest,

Radnóti u. 2.

Madagaszkár II.

Madagaszkár II. körutazás

Tsingy nemzeti parkok, bálnales, nyaralás Nosy Be szigetén

2018. július 15 – 27.

13 nap/11 éj

 

Madagaszkár II. körutazás

 Egy egyedülálló világ, amelyet sehol máshol nem találunk meg. A szigetország fő vonzereje az érintetlen természet és a romlatlan társadalom. A természet itt teljes sokszínűségében, kreativitásában, szelídségében és szépségében mutatkozik be, és a sziget évmilliókon át tartó elszigetelt fejlődésének köszönhetően az állat-és növényfajok 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható. Madagaszkár a mosolyok hazája: az emberek jelszava a „mora-mora”, azaz lassan-lassan: soha senki nem siet, és mégis minden mindig megoldódik…

Utunk során megtekintjük a szigetország  egyik legfontosabb nemzeti parkját, ahol holdbéli tájként csipkéznek a  “tsingy”-nek nevezett mészkőerdők, melyek csak négy helyen találhatóak meg a planétánkon! Eközben megismerkedünk a sziget endémikus lakóival is, mint a makikkal és a kaméleonokkal. Majd a túráink után pihenünk a világ egyik legszebb szigetén, Nosy Be-n, ahol a korallzátonyok mellett láthatjuk a bálnákat is!

Madagaszkár II. körutazás – Utunk látnivalói

 • Antananarivo
 • Andasibe
 • Diego Suarez
 • Ankarana Nemzeti Park
 • Vörös Tsingy
 • Szürke Tsingy
 • Nosy Be

 

Madagaszkár II. körutazás – Utunk során felkeresett Világörökségek

 • Ambohimanga palota

 

 

 

Madagaszkár II. körutazás

Tsingy nemzeti parkok, bálnales, nyaralás Nosy Be szigetén

2018. július 15 – 27.

13 nap/11 éj

 

1.nap Budapest > Antananarivo

Indulás Budapestről a délutáni órákban, átszállással utazunk Madagaszkár fővárosába.

2.nap Antananarivo

A délutáni órákban érkezünk meg Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba.

Szállás: Antananarivo (1 éj)

Madagaszkár körutazás - Antananarivo

Madagaszkár körutazás – Antananarivo

Madagaszkár körutazás - Antananarivo

Madagaszkár körutazás – Antananarivo

3.nap Antananarivo > Andasibe

Ma kirándulást teszünk a 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képező Ambohimanga (“Kék domb”) palotához, amely a XVII. században épült. A palota a 18-19. században uralkodó Merina Királyság egykori központja, Madagaszkár államának alapító helye, a madagaszkáriak kulturális identitásának legfontosabb szimbóluma. A régi főváros, Ambohimanga különleges tiszteletnek örvendő hely, egy erdővel benőtt domb tetején a környék fölé emelkedik. Az erdő már 250 évvel ezelőtt is a király különleges védelme alatt állt, és a szent domb környékén ma sem szabad semmit megváltoztatni. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját is. Ezután délután elindulunk kelet felé, hogy az eddiginél még közelebbről fedezzük fel Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk : joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”-nek. Estére megérkezünk Mantadia-Analamazoatra Nemzeti Parkhoz.

Szállás: Andasibe (1 éj)

Madagaszkár körutazás - Antananarivo

Madagaszkár körutazás – Antananarivo

Madagaszkár körutazás - Antananarivo

Madagaszkár körutazás – Antananarivo

4.nap Andasibe > Antananarivo

A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a park arról híres, hogy az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását, ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj. A park meglátogatása után visszaindulunk Antananarivo felé. Útközben megállunk Mandraka faluban, hogy megtekintsük a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmot, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokaságát, iguánákat, gekkókat ; de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk, valamint különleges lepkékkel. Estére visszaérünk Antananarivoba.

Szállás: Antananarivo (1 éj)

Madagaszkár körutazás - Andasibe

Madagaszkár körutazás – Andasibe

Madagaszkár körutazás - indri

Madagaszkár körutazás – indri

5.nap Antananarivo > Diego Suarez

Miután megreggeliztünk a szállodában, elindulunk ismét a repülőtérre, hogy belföldi repülőjárattal elrepüljünk Madagaszkár egyik legészakibb csücskébe, Diego Suarez városába. Érkezéskor autónk már ott vár minket a reptéren, hogy elvigyen bennünket szállodánkba. Ha a repülőjárat érkezése megengedi, egyből csodás kirándulásra indulunk a környéken : ‘A három öböl felfedezése’ a mottónk. A napot Diego három híres öblének felfedezésével töltjük : Bay Dunes, Bay Pigeons, Sakalava Bay. Mindegyik a gyönyörű Ramena tengerparton található : gyönyörű tájak, fantasztikus panorámák, hagyományos ősi halászfalvak, csodálatos tengerpartok váltják egymást túránk során, hogy estére a természet szépségeivel eltelve érjünk vissza szállásunkra.

Szállás: Diego Suarez (1 éj)

Madagaszkár körutazás - Diego Suarez

Madagaszkár körutazás – Diego Suarez

Madagaszkár körutazás - Diego Suarez

Madagaszkár körutazás – Diego Suarez

6.nap Diego Suarez > Ankarana > Vörös Tsingy

Délelőtt rövid városnézésre indulunk: Diego Suarez gyarmati-katonai múlttal rendelkezik, a francia haditengerészeti flotta régi, gyarmati stílusban épült kikötővárosa. Az eredeti városfalak és a régi kikötő ma is látható. Megtekintjük a Cukorsüveg hegyéről híres, gyönyörű színekben bővelkedő Diego-i öblöt: a partvonal buja, élénkzöld növényzete a türkizkék, csillogó tengerrel és a napsütés ragyogó sárga fényeivel alkot kontrasztot. Eztuán Madagaszkár egyik fantasztikus, egyedi tájvidékét fedezzük fel : az úgynevezett “tsingy”-t. Először a Vörös Tsingy természetvédelmi területre megyünk, hogy megismerjük ezt az egyedülálló természeti képződményt. A Tsingy szó magyar jelentése : “ahol nem sétálhatsz mezítláb”. Bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményt, amelyhez hasonlót ezenkívül mindössze négy másik országban találunk a világon. A vörös tsingy egy “bevezető” az igazi, nagy madagaszkári tsingy-be, amelyet másnap fogunk meglátogatni.

Szállás: Ankarana (2 éj)

Madagaszkár körutazás - Diego Suarez

Madagaszkár körutazás – Diego Suarez

Madagaszkár körutazás - Vörös Tsingy

Madagaszkár körutazás – Vörös Tsingy

7.nap Ankarana > Szürke Tsingy

Ma egész napos túrára indulunk az Ankarana Nemzeti Parkban : felfedezzük a hatalmas, szürke madagaszkári “Tsingy”-t az Ankarana masszívumban. Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző „tsingy” csúcsok és tűhegyes mészkő „erdők” jellemzik a területet. Csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az ideutazók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Túránk során számos lemúrfajt, kanyont, érdekes madárfajt és barlangot is látunk. A túrát a helyszínen az időjáráshoz és a résztvevők fizikai állapotához igazítva szervezzük meg.

Szállás: Ankarana

Madagaszkár körutazás - Szürke Tsingy

Madagaszkár körutazás – Szürke Tsingy

Madagaszkár körutazás - Szürke Tsingy

Madagaszkár körutazás – Szürke Tsingy

8.nap Ankarana > Ankify > Nosy Be

Ma elhagyjuk a madagaszkári fő szigetet, hogy áthajózzunk a világ egyik legszebb szigeteire, a Nosy Be szigetcsoportra. Kakaó-és ylang-ylang ültetvényeken keresztül vezet az utunk Ankify faluba, ahonnan indul hajónk, mely a szigetcsoport fő szigetének fővárosába, Hell-Ville-be érkezik. Utközben meglátogatunk egy vanília-es kakaó ültetvényt. Madagaszkár a világ legnagyobb vanília exportőre, ráadásul a világ legjobb minőségű vaníliáját, a Bourbon-vaníliát termesztik itt. Nosy Be-re érkezve elfoglaljuk szállásunkat tengerparti hotelünkben, és a délután folyamán már adjuk át magunkat a csodás hely varázsos hangulatának. Nosy Be szigete nem véletlenül kerül be minden évben a világ 10 legszebb szigete közé az internetes oldalak listáján. Az itt töltött napok alatt élvezzük puha, fehér homokos, végtelen strandjait, és merészkedjünk beljebb a kristálytiszta türkizkék vízben, ahol felfedezhetjük a sokszínű, csodálatos korallzátonyokat, amelyek e szigeteket a világ egyik első számú búvárparadicsomává teszik. A fő attrakció ezeken kívül a hosszúszárnyú bálnák (július és október között) látogatása a szigetcsoporthoz ! Ha a bálnaszezonban érkezünk, ki ne hagyjuk a bálnamegfigyelő túrát, hogy megtekintsük a hosszúszárnyú bálnákat, amint kisborjaikkal játszadoznak.

Szállás: Nosy Be (3 éj)

Madagaszkár körutazás - Nosy Be

Madagaszkár körutazás – Nosy Be

Madagaszkár körutazás - Nosy Be

Madagaszkár körutazás – Nosy Be

9-10- nap Nosy Be

Ez a két nap a pihenésé! Élvezzük a szabadságot, álljunk át a madagaszkári ritmusra és érezzük át a helyiek mottóját: “mora-mora”, azaz lassan-lassan…

Szállás: Nosy Be

Madagaszkár körutazás - Nosy Be

Madagaszkár körutazás – Nosy Be

Madagaszkár körutazás - Nosy Be

Madagaszkár körutazás – Nosy Be

11.nap Nosy Be > Antananarivo

Reggelink után szabad program a tengerparton, majd a járat indulásától függően transzfer Nosy Be fővárosába, Hell-Ville-be, hogy repülőre szálljunk és visszarepüljünk az ország fővárosába, Antananarivo-ba. Ha a repülőjárat érkezése megengedi, városnézésre indulunk Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat, bejárjuk az « alsó » és « felső » várost. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : a város egyik utcáját ugyanis a híres magyar világutazó-kalandor grófról, Benyovszky Móricról nevezték el, aki Madagaszkáron is éveket töltött küldetései során. A hatalmas, színes, mindig nyüzsgő piacokon az ország minden részéből származó fűszereket, élelmiszer-specialitásokat és madagaszkári iparművészeti remekeket találhatunk.

Szállás: Antananarivo ( 1 éj)

Madagaszkár körutazás - Nosy Be

Madagaszkár körutazás – Nosy Be

Madagaszkár körutazás - Nosy Be

Madagaszkár körutazás – Nosy Be

12.nap Antananarivo > Budapest

Délelőtt az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot látogatjuk meg. A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek, teljesen szabadon. A látogatók itt abszolút testközelből ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk. A Lemúr Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy egyrészt minél több látogató megismerhesse ezt a csodálatos, egyedülálló és barátságos élőlényt, másrészt hogy az évek múlásával a születések számának növekedésével minél több a parkban született lemúrt telepítsenek vissza eredeti élőhelyükre. A látogatás után transzfer a repülőtérre.

Madagaszkár körutazás - Antananarivo

Madagaszkár körutazás – Antananarivo

Madagaszkár körutazás - Antananarivo

Madagaszkár körutazás – Antananarivo

13.nap Budapest

Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Madagaszkár II. körutazás

Tsingy nemzeti parkok, bálnales, nyaralás Nosy Be szigetén

2018. július 15 – 27.

13 nap/11 éj

 

 

Részvételi díj *

519.000 Ft/fő

Egyágyas felár

109.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes.

8 fő esetén + 40.000 Ft/fő felár!

*A programban feltüntetett árak 1 Euró = 315 Ft árfolyamig érvényesek

 

Indulás

2018.július 15.

Érkezés

2018.július 27.

Időtartam

13 nap / 10 éjszaka

Utazás módja

repülő (menetrendszerinti járatokon, átszállással)

Helyi közlekedés

minibusz, jeep

Elhelyezés

3* szállodák, lodge-ok

Ellátás

félpanzió

Idegenvezető

Papp Éva

 

A részvételi díj tartalmazza

 • Szállások 3* hotelekben, lodge-okban
 • Transzferek, közlekedés minibusz, jeep
 • Belépők
 • Félpanzió
 • Magyar csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza- Árak/fő

 • Nemzetközi repülőjegyek + illetékek kb. 280.000 Ft
 • 2 db belföldi repjegy kb. 160.000 Ft
 • vízum 35 Euró
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Személyes jellegű kiadások

 

Szállások

Antananarivo: Hotel Belvedere***
http://www.hotel-antananarivo-belvedere.com/en/

Andasibe: Vakona Forest lodge***
http://hotelvakona.com/en/home/

Diego Suarez: Hotel Suarez***
http://www.suarez-hotel.com/

Ankarana: Ankarana Lodge***
http://yorkpareik.wixsite.com/ankarana-lodge-en

Nosy Be: Nosy Lodge***
http://nosylodge.com/

A kategórián belüli szálloda változtatást jogát irodánk fenntartja!

Madagaszkár II. körutazás

Tsingy nemzeti parkok, bálnales, nyaralás Nosy Be szigetén

2018. július 15 – 27.

13 nap/11 éj

 

 

Vízum

Egy hónapot nem meghaladó, turisztikai célú tartózkodás esetén a vízumot nem kötelező előre beszerezni, a reptéren érkezéskor igényelhető, a helyszínen azonnal kiadásra kerül. A vízum díja 80.000 Ariary, amely a repülőtéren a napi árfolyam szerint euroban vagy dollárban is fizethető (körülbelül 8000 Ft, vagy 26 euro). A vízum beszerezhető itthon is előzetesen, a Madagaszkári Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusán (Budapesten), ebben az esetben a vízum díja 95 EUR – cserébe egy kis sorban állást elkerülünk a reptéren. Ha egy hónapnál tovább maradunk, akkor mindenképpen keressük fel a konzulátust vízumért.
Nagyon fontos, hogy útlevelünknek a kiutazástól számított legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie!

Pénznem

A madagaszkári pénznem az Ariary. A nagyobb városokban vannak bankautomaták (Visa, VisaElectron, Mastercard kártyák), de legjobb a költőpénzt euroban, ha az nincs, akkor dollárban hozni, a legkönnyebb ugyanis készpénzt helyben váltani. Mindenképpen csak hivatalos pénzváltó helyen váltsunk.
Készüljünk fel, hogy sok helyen, főleg a piacokon, helyi kisboltokban még mindig a régi pénznemben, malagasy frankban mondják az árakat ariary helyett, bár ezt a valutát már hat éve megszüntették. Ugyan rejtély, hogy hogyan működik a kereskedelem, amikor sokszor sem az eladó, sem a vevő nem tudják az árat kiszámolni ariaryban, és mégis végül ebben a pénznemben történik a fizetés – de ne firtassuk; ez a sok madagaskári furcsaságnak és a malagaszi emberek sajátságos logikájának része… Mi csak osszuk el az árat öttel és megkapjuk az összeget ariaryban!

Nyelv

Hivatalos nyelvek a francia és a malagas.

Időzóna

Magyarországhoz képest +2 óra a téli időszámításkor, nyáron csak +1 óra.

Egészségügy

Nincs kötelezően előírt védőoltás. Javasolt lehet a hepatitisz A,B, a tetanusz, diftéria és tífusz védőoltások beadatása, főleg, ha sokat túrázunk és nomád körülmények között is tervezünk tartózkodni. Egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, a részletekről kérjük, hogy érdeklődjön az Oltóközpontokban!

Nemzetközi Utazásegészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364

Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra

Nemzetközi Oltóközpont

1134 Budapest, Váci út 70.

Telefon: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878

Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00

Szombat: 10:00 – 16:00

Telefon, internet

A magyar mobiltelefon szolgáltatók hálózatai működnek Madagaszkáron, térerő a városokban és nagyobb falvakban mindenhol van. Internetezni csak a nagyobb városokban lehet internet kávézókban, illetve a középkategóriás és ennél jobb szállodák általában rendelkeznek wifi hálózattal. A telefonos országkód: +261.

Elektromos hálózat

220 V, az európai szabvány dugalj használható

Éghajlat

Madagaszkár éghajlata szubtrópusi, két évszak jellemzi: a forró és esős évszak november és április közé esik, míg május és október között enyhül a meleg és szárazabb az idő. Az átlaghőmérsékletek és a csapadék mennyisége azonban nagyon változó az ország különböző régióiban. Vannak egész évben látogatható területek, mint a dél-nyugati országrész, de a keleti partvidéket például csak május és október között érdemes felkeresni, hogy elkerüljük az esős évszakot, mely ciklonokat is hozhat magával.
A két évszakot figyelembe véve a hőmérséklet átlag minimum és maximumai a következőképpen alakulnak: a tengerparton 20-35 Celsius fok nappal és 10-20 Celsius fok éjszaka, míg a sziget belsejében nappal 15 – 30 Celsius fok, de éjszaka a levegő lehűlhet akár 10 Celsius fok alá.

Infrastruktúra, biztonság

Fel kell készülnünk, hogy az utak állapota jelentősen rosszabb az európainál, így a közlekedés, transzferek több időt vesznek igénybe, mint a távolság alapján gondolnánk. Az országon belül való utazás során mindenképpen helyi sofőrrel kell közlekedni. A közművesítésa legtöbb faluban hiányos, sok helyen nincs áram és folyóvíz. Az egészségügyi ellátás is alacsony színvonalú. Éppen ezért fontos, hogy egyrészt megfelelő egészségügyi biztosítással menjünk, másrészt körültekintően választsuk ki az igényeinknek és komfort-elvárásainknak megfelelő szállásokat utunk során.
A biztonságot illetően néhány alapvető szabályt kell betartani, amalgas emberek ugyanis alapvetően nagyon vendégszeretőek és barátságosak, a nagy szegénység miatt azonban előfordulhatnak veszélyek is. Ezek a szabályok: nagy tömegben legyünk óvatosak, sötétedés után ne mászkáljunk az utcákon, ne hordjunk sok készpénzt és nagy értékeket magunknál könnyen hozzáférhető helyen.

Szállások, hotelek

Az elmúlt években megnőtt a magas európai színvonalú szolgáltatásokat nyújtó szállodák száma, így a luxus és a komfortos szállást kereső vendégek is elégedettek lehetnek. A magasabb kategóriájú (3-5 csillagos) szállodákban, illetve erdei lodge-okban tökéletes kényelemben, mégis a természethez közel érezhetjük magunkat. Az egyszerűbb szállásokon azonban számítani kell arra, hogy az áramot éjszakára lekapcsolhatják és csak egy konnektor van a szobában (így jól be kell osztanunk az elektromos készülékeink töltését), illetve akadozhat a melegvíz-ellátás. A személyzet kedvessége és segítőkészsége azonban általában bármely kategóriájú szálláshelyen lenyűgözi az utazót.

 

 

Idegenvezető

eva2

Papp Éva


Az AlmaVía Travel alapítója. Már általános iskolásként kívülről fújta az afrikai felfedezőket, és leghőbb vágya volt, hogy oroszlánvadászként debütáljon az Élet színpadán. Eme hajlamait szerencsére felnőttkorára kinőtte, de spanyoltanárként, szinkrontolmácsként sem tudott ellenállni az utazás csábításának. Húsz éves idegenvezetői pályája alatt eljutott több mint 70 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa.