Érdeklődés

+36 1 255 2212

+36 20 498-2208

info@almavia.hu

1137 Budapest,

Radnóti u. 2.

Madagaszkár

Madagaszkár  körutazás

Egy érintetlen világ

2018. május 12 – 24.

13 nap/10 éj

Madagaszkár körutazás – Egy érintetlen világ

Egy egyedülálló világ, amelyet sehol máshol nem találunk meg. A szigetország fő vonzereje az érintetlen természet és a romlatlan társadalom. A természet itt teljes sokszínűségében, kreativitásában, szelídségében és szépségében mutatkozik be, és a sziget évmilliókon át tartó elszigetelt fejlődésének köszönhetően az állat-és növényfajok 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható. Madagaszkár a mosolyok hazája: az emberek jelszava a „mora-mora”, azaz lassan-lassan: soha senki nem siet, és mégis minden mindig megoldódik…

Utunk során megtekintjük a szigetország két legfontosabb nemzeti parkját, ahol a természet legkülönlegesebb és csak Madagaszkáron fellelhető képviselőivel találkozunk : makik, majomkenyérfák, kaméleonok, pillangók, pálmafajták. Megismerjük a máig érintetlen és autentikus madagaszkári kultúrát : meglátogatjuk a három, kulturális szempontból legfontosabb várost, és elmerülünk a madagaszkári kézművesség hagyományos világában, és természetesen megkóstoljuk a madagaszkári konyha remekeit. Utunk végén pálmafás, fehér homokos tengerparton töltjük pihenésünket a világ harmadik legnagyobb korallzátonya mentén.

 

Madagaszkár körutazás – Utunk látnivalói

 • Antananarivo
 • Antsirabe
 • Ranomafana
 • Ambalavao
 • Ranohira
 • Tulear
 • Ifaty

Madagaszkár  körutazás – Utunk során felkeresett Világörökségek

 • Ambohimanga palota
 • A zafimaniry törzs fafaragó művészete
 • Antsinana Esőerdő – Ranomafana Nemzeti Park (természeti)

 

 

Madagaszkár  körutazás

Egy érintetlen világ

2018. május 12 – 24.

13 nap/10 éj

 

1.nap Budapest > Antananarivo

Indulás Budapestről a délutáni órákban. Átszállás Isztambulban.

2.nap Antananarivo

Érkezés a délutáni /esti órákban Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtérről transzfer a szállodába.

Szállás: Antananarivo (1 éj)

Madagaszkár körutazás-Antananarivo

Madagaszkár körutazás-Antananarivo

Madagaszkár körutazás-Antananarivo

Madagaszkár körutazás-Antananarivo

3.nap Antananarivo > Ambatolampy > Antsirabe

Elindulunk dél-nyugat felé, a mai napon utunk során Közép-Madagaszkár felföldi tájainak panorámája vesz körbe minket. A lakosság itt rizstermesztésből él, a Betafo-i rizsföldek tájképe az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján található . Ambatolampy faluban megállunk, és meglátogatunk egy tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek. Délután megérkezünk Antsirabe-be. A város 1500 méter magasan fekszik, az itt található sós vizű termálfürdő miatt gyógyüdülőhelyként is ismert. Ez az ország harmadik legnagyobb városa. Városnézésünk során megtekintjük a francia koloniális stílusban épült házakat és a katedrálist, illetve a helyi piacokat, ahol kézműves és élelmiszer termékek elképesztő választékát találjuk.

Szállás: Antsirabe (1 éj)

Madagaszkár körutazás-Antisarbe

Madagaszkár körutazás-Antisarbe

Madagaszkár körutazás-Rizsföldek

Madagaszkár körutazás-Rizsföldek

4.nap Antsirabe > Ambositra > Ranomafana

Továbbutazunk dél felé, ma az első megállónk Ambositra városa lesz. A város arról híres, hogy itt van a madagaszkári fafaragás központja. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO szellemi kulturális világörökségi listáján szerepel. A zafimaniryk oszlopokra épített faházai a dél-kelet madagaszkári hegyvidéki tájkép jellegzetességei. Ellátogatunk egy fafaragó műhelybe, majdtovábbutazunk és mai végállomásunk Ranomafana falu, amely mellett található a Ranomafana Nemzeti Park. A parkot másnap látogatjuk meg.

Szállás: Ranomafana (1 éj)

Madagaszkár körutazás-Ambositra

Madagaszkár körutazás-Ambositra

Madagaszkár körutazás-Ambositra

Madagaszkár körutazás-Ambositra

5.nap Ranomafana > Ambalavao

A Ranomafana Nemzeti Park 2007 óta az UNESCO Világörökség része, és az ország második legnépszerűbb nemzeti parkja. A park egy hegyes vidéken terül el, amelyet sűrű, szinte áthatolhatatlan másodlagos esőerdő borít. A 41 000 hektár területű parkban több órás túrát teszünk, mely során természetes környezetükben találkozhatunk különböző lemúr fajokkal. A lemúrokon kívül számos endemikus állat-és növényfajt láthatunk a parkban, amely rendkívüli vegetációval rendelkezik: orchideák (Madagaszkáron több, mint 900 orchidea-faj található), pálmafajták, páfrányok, bambuszok, stb. A parkban tett túránk után továbbutazunk, ismét dél felé, és következő állomásunk Fianarantsoa városa lesz, ahol megtekintjük a történelmi óvárost. A városnézés során egy felkeressük a nemzetközileg is híres madagaszkári fotográfus, Pierrot Men fotóműhelyét is.

Szállás: Ambalavao (1 éj)

Madagaszkár körutazás-Ranomafana

Madagaszkár körutazás-Ranomafana

Madagaszkár körutazás-Fianarantsoa

Madagaszkár körutazás-Fianarantsoa

6.nap Ambalavao > Ranohira

Ma megismerkedünk Ambalavao városával: itt állítják elő a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak. Aprólékos kézi munkával csodálatosan díszített papír használati tárgyakat készítenek itt (fényképalbumok, levélpapír, stb.), a készítés folyamatát pedig személyesen is megtekintjük egy helyi papírgyártó műhelyben.Következő állomásunk egy lemúr-paradicsom lesz : az Anja magánpark, ahol két órás sétát teszünk. Természetesen itt is találkozhatunk endemikus kaméleonok, madarak sokaságával, valamint a helyi lakosok által gyógyírként használt gyógynövényekkel. Folytatjuk utunkat a Jura korszakból származó, homokkő hegytömbökből átalakult Isalo masszívum vidékén, Ranohira-ba. Elhagyjuk a felföldet Madagaszkár legnagyobb kiterjedésű fennsíkjáért, a Horombe-fennsíkért, így érkezünk meg a Bara nép földjére (Madagaszkáron összesen 18 törzs található).

Szállás: Ranohira (2 éj)

Madagaszkár körutazás-Horombe-fennsík

Madagaszkár körutazás-Horombe-fennsík

Madagaszkár körutazás-Antemoro papír

Madagaszkár körutazás-Antemoro papír

7.nap Ranohira > Isalo Nemzeti Park

Ma egész napos kirándulás az 1962-ben alapított, több mint 81.000 hektár alapterületű Isalo Nemzeti Parkban, amely Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkja. Az egyedülálló, szárazságtűrő növényzet túlnyomó része itt is endemikus : panduszok, tollas levelű pálmák, elefántlábúak, és megannyi csodás növény között túrázunk. Változatos tájak között gyalogolunk : füves, sík terepek, homokkő sziklák övezte, hatalmas síkságok, kúp alakú homokkő sziklákkal, facsoportokkal borított nyílt tájak, szűk kanyonok, ahol a növényzet egyre sűrűbb a mélyben folyó patak mellett. A túra végén felfedezzük a „természetes úszómedencét”, mely egy csavarpálmákkal szegélyezett igazi oázis a kősivatag közepén. Itt meg is mártózhatunk a hideg vízben, és nincs is ennél alkalmasabb hely, hogy kipihenjük a túra fáradalmait !

Szállás: Ranohira

Madagaszkár körutazás-Isalo Nemzeti Park

Madagaszkár körutazás-Isalo Nemzeti Park

Madagaszkár körutazás-Isalo Nemzeti Park

Madagaszkár körutazás-Isalo Nemzeti Park

8.nap Ranohira > Tulear > Ifaty

Folytatjuk utunkat dél felé immár a hatalmas, napsütötte szavannákon. Az út mentén már megjelennek a híres baobab fák is. Itt-ott megpillanthatunk csodálatos síremlékeket is, amelyeket a mahafaly törzs lakosai építettek, és amelyek művészeti és kulturális értéküknek köszönhetően az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján találhatóak. Útközben elhaladunk Ilakaka városa mellett, amely a madagaszkári zafírbányászat központja. Még ebéd előtt megérkezünk az Indiai óceán és a Mozambiki csatorna partjaihoz, Tuléar kikötővárosába, más néven « a Nap városába ».Mielőtt beérnénk a városba, meglátogatjuk a növényvilág megannyi csodájával zsúfolt Tulear-i arborétumot. Tulearból folytatjuk utunkat az óceánparton, és hamarosan megérkezünk a kis halászfaluba, Ifaty-ba, ahol tengerparti pihenésünket fogjuk tölteni.

Szállás: Ifaty (3 éj)

Madagaszkár körutazás-Baobab fa

Madagaszkár körutazás-Baobab fa

Madagaszkár körutazás-Tuléar

Madagaszkár körutazás-Tuléar

9-10.nap Ifaty

Szabad program az óceánparton, fakultatív programlehetőségek.

Szállás: Ifaty

Madagaszkár körutazás-Ifaty

Madagaszkár körutazás-Ifaty

Madagaszkár körutazás-Ifaty

Madagaszkár körutazás-Ifaty

11.nap Ifayt > Tulear > Antananarivo

A mai napon a járat indulásától függően visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járatával repülünk vissza Antananarivoba. Ha időnk engedi, ma meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot (ha a járat később érkezik, akkor a holnapi programunkba iktatjuk be). A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek, teljesen szabadon. A látogatók itt abszolút testközelből ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk, hiszen a vállunkra ülnek, tenyerünkből esznek, megsimogathatjuk őket !

Szállás: Antananarivo (1 éj)

Madagaszkár körutazás-Ifaty

Madagaszkár körutazás-Ifaty

Madagaszkár körutazás-Lemúr

Madagaszkár körutazás-Lemúr

12.nap Antananarivo

A ma délelőtti programunk a főváros, Antananarivo nevezetességeinek felfedezésével telik: megtekintjük a kulturális látnivalókat, az « alsó » és « felső » várost. Kirándulást teszünk a 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képező Ambohimanga (“Kék domb”) palotához, amely a XVII. században épült. Nagyon szép kilátás nyílik a fővárosra a palota mellett található kilátóhelyről. Antananarivoban is van Benyovszky utca, természetesen megtekintjük ezt is. Végül felfedezzük a város hatalmas, színes, mindig nyüzsgő piacait, ahol az ország minden részéből származó fűszereket, élelmiszer-specialitásokat és madagaszkári iparművészeti remekeket találhatunk. Délután autónk és transzfer a repülőtérre.

Madagaszkár körutazás-Antananarivo

Madagaszkár körutazás-Antananarivo

Madagaszkár körutazás-Antananarivo

Madagaszkár körutazás-Antananarivo

13. nap Budapest

Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Madagaszkár körutazás

Egy érintetlen világ

2018. május 12 – 24.

13 nap/10 éj

 

 

Részvételi díj *

489.000 Ft/fő

Egyágyas felár

109.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes.

*A programban feltüntetett árak 1 Euró = 315 Ft árfolyamig érvényesek

 

Indulás

2018.május 12.

Érkezés

2018.május 24.

Időtartam

13 nap / 10 éjszaka

Utazás módja

repülő (menetrendszerinti járatokon, átszállással)

Helyi közlekedés

mikrobusz

Elhelyezés

3* szállodák, lodge-ok

Ellátás

félpanzió

Idegenvezető

Papp Éva

 

A részvételi díj tartalmazza

 • Szállások 3* hotelekben, lodge-okban
 • Transzferek
 • Belépők
 • Félpanzió
 • Magyar csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza- Árak/fő

 • Nemzetközi repülőjegyek + illetékek kb. 290.000 Ft
 • Belföldi repjegy kb. 75.000 Ft
 • vízum 30.000 Ft
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Személyes jellegű kiadások

 

Jelentkezés az útra

 • Előleg: A részvételi díj 40%-a a jelentkezéskor
 • Fennmaradó összeg: Legkésőbb 30 nappal az indulás előtt

 Szállások

Antananarivo: Hotel Belvedere***
http://www.hotel-antananarivo-belvedere.com/en/

Antsirabe: Hotel Royal Palace***
http://www.leroyalpalace.mg/

Ranomafana: Setam Lodge***
http://www.setam-lodge.mg/

Ambalavao: La Varangue Betsileo***
http://www.varangue-betsileo.com/

Ranohira: Le Jardin du Roy****
http://www.lejardinduroy.com/

Ifaty: Hotel Paradisier***

http://www.paradisier.net/

 A kategórián belüli szálloda változtatást jogát irodánk fenntartja!

Madagaszkár  körutazás

Egy érintetlen világ

2018. május 12 – 24.

13 nap/10 éj

 

 

Vízum

Egy hónapot nem meghaladó, turisztikai célú tartózkodás esetén a vízumot nem kötelező előre beszerezni, a reptéren érkezéskor igényelhető, a helyszínen azonnal kiadásra kerül. A vízum díja 80.000 Ariary, amely a repülőtéren a napi árfolyam szerint euroban vagy dollárban is fizethető (körülbelül 8000 Ft, vagy 26 euro). A vízum beszerezhető itthon is előzetesen, a Madagaszkári Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusán (Budapesten), ebben az esetben a vízum díja 95 EUR – cserébe egy kis sorban állást elkerülünk a reptéren. Ha egy hónapnál tovább maradunk, akkor mindenképpen keressük fel a konzulátust vízumért.
Nagyon fontos, hogy útlevelünknek a kiutazástól számított legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie!

Pénznem

A madagaszkári pénznem az Ariary. A nagyobb városokban vannak bankautomaták (Visa, VisaElectron, Mastercard kártyák), de legjobb a költőpénzt euroban, ha az nincs, akkor dollárban hozni, a legkönnyebb ugyanis készpénzt helyben váltani. Mindenképpen csak hivatalos pénzváltó helyen váltsunk.
Készüljünk fel, hogy sok helyen, főleg a piacokon, helyi kisboltokban még mindig a régi pénznemben, malagasy frankban mondják az árakat ariary helyett, bár ezt a valutát már hat éve megszüntették. Ugyan rejtély, hogy hogyan működik a kereskedelem, amikor sokszor sem az eladó, sem a vevő nem tudják az árat kiszámolni ariaryban, és mégis végül ebben a pénznemben történik a fizetés – de ne firtassuk; ez a sok madagaskári furcsaságnak és a malagaszi emberek sajátságos logikájának része… Mi csak osszuk el az árat öttel és megkapjuk az összeget ariaryban!

Nyelv

Hivatalos nyelvek a francia és a malagas.

Időzóna

Magyarországhoz képest +2 óra a téli időszámításkor, nyáron csak +1 óra.

Egészségügy

Nincs kötelezően előírt védőoltás. Javasolt lehet a hepatitisz A,B, a tetanusz, diftéria és tífusz védőoltások beadatása, főleg, ha sokat túrázunk és nomád körülmények között is tervezünk tartózkodni. Egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, a részletekről kérjük, hogy érdeklődjön az Oltóközpontokban!

Nemzetközi Utazásegészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364

Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra

 Nemzetközi Oltóközpont

1134 Budapest, Váci út 70.

Telefon: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878

Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00

Szombat: 10:00 – 16:00

Telefon, internet

A magyar mobiltelefon szolgáltatók hálózatai működnek Madagaszkáron, térerő a városokban és nagyobb falvakban mindenhol van. Internetezni csak a nagyobb városokban lehet internet kávézókban, illetve a középkategóriás és ennél jobb szállodák általában rendelkeznek wifi hálózattal. A telefonos országkód: +261.

Elektromos hálózat

220 V, az európai szabvány dugalj használható

Éghajlat

Madagaszkár éghajlata szubtrópusi, két évszak jellemzi: a forró és esős évszak november és április közé esik, míg május és október között enyhül a meleg és szárazabb az idő. Az átlaghőmérsékletek és a csapadék mennyisége azonban nagyon változó az ország különböző régióiban. Vannak egész évben látogatható területek, mint a dél-nyugati országrész, de a keleti partvidéket például csak május és október között érdemes felkeresni, hogy elkerüljük az esős évszakot, mely ciklonokat is hozhat magával.
A két évszakot figyelembe véve a hőmérséklet átlag minimum és maximumai a következőképpen alakulnak: a tengerparton 20-35 Celsius fok nappal és 10-20 Celsius fok éjszaka, míg a sziget belsejében nappal 15 – 30 Celsius fok, de éjszaka a levegő lehűlhet akár 10 Celsius fok alá.

Infrastruktúra, biztonság

Fel kell készülnünk, hogy az utak állapota jelentősen rosszabb az európainál, így a közlekedés, transzferek több időt vesznek igénybe, mint a távolság alapján gondolnánk. Az országon belül való utazás során mindenképpen helyi sofőrrel kell közlekedni. A közművesítésa legtöbb faluban hiányos, sok helyen nincs áram és folyóvíz. Az egészségügyi ellátás is alacsony színvonalú. Éppen ezért fontos, hogy egyrészt megfelelő egészségügyi biztosítással menjünk, másrészt körültekintően választsuk ki az igényeinknek és komfort-elvárásainknak megfelelő szállásokat utunk során.
A biztonságot illetően néhány alapvető szabályt kell betartani, amalgas emberek ugyanis alapvetően nagyon vendégszeretőek és barátságosak, a nagy szegénység miatt azonban előfordulhatnak veszélyek is. Ezek a szabályok: nagy tömegben legyünk óvatosak, sötétedés után ne mászkáljunk az utcákon, ne hordjunk sok készpénzt és nagy értékeket magunknál könnyen hozzáférhető helyen.

Szállások, hotelek

Az elmúlt években megnőtt a magas európai színvonalú szolgáltatásokat nyújtó szállodák száma, így a luxus és a komfortos szállást kereső vendégek is elégedettek lehetnek. A magasabb kategóriájú (3-5 csillagos) szállodákban, illetve erdei lodge-okban tökéletes kényelemben, mégis a természethez közel érezhetjük magunkat. Az egyszerűbb szállásokon azonban számítani kell arra, hogy az áramot éjszakára lekapcsolhatják és csak egy konnektor van a szobában (így jól be kell osztanunk az elektromos készülékeink töltését), illetve akadozhat a melegvíz-ellátás. A személyzet kedvessége és segítőkészsége azonban általában bármely kategóriájú szálláshelyen lenyűgözi az utazót.

 

 

Idegenvezető

eva2

Papp Éva


Az AlmaVía Travel alapítója. Már általános iskolásként kívülről fújta az afrikai felfedezőket, és leghőbb vágya volt, hogy oroszlánvadászként debütáljon az Élet színpadán. Eme hajlamait szerencsére felnőttkorára kinőtte, de spanyoltanárként, szinkrontolmácsként sem tudott ellenállni az utazás csábításának. Húsz éves idegenvezetői pályája alatt eljutott több mint 70 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa.