Érdeklődés

+36 1 255 2212

+36 20 498-2208

info@almavia.hu

1137 Budapest,

Radnóti u. 2.

Nepál-Tibet-Bhután

Nepál-Tibet-Bhután körutazás

Himalájai királyságok

2018.május 6 – 18.

13 nap/11 éj

 

Nepál-Tibet-Bhután körutazás

A Himalája egykori királyságaiba korábban alig juthatott el földi halandó: csak az 50-es évektől kezdve látogatható a régió, Bhután pedig még ennél is később nyitotta meg a kapuit a korlátozott számban beutazható turistáknak. A Himalája nyolcezres csúcsai és az áthatolhatatlan dzsungelek szinte hermetikusan elzárták a világ ezen területét, ugyanakkor talán ennek is köszönhető, hogy az évszázados paloták, épületek és hagyományok máig fennmaradtak. A Kathmandu-völgy a világ egyik legszebb kultúrvidéke bujazöld rizsföldeivel, szalmatetős téglaházaival, aranytetejű pagodáival és a három királyváros –Bhaktapur, Patan és Kathmandu- vöröstéglás palotáival és dúsan faragott ablakrácsaival. Bertolucci keresve sem találhatott volna jobb díszletet a Kis Buddha című filmjéhez!

Bhután talán még Nepálnál is különlegesebb, ahol az ősi értékek megtartása és a modernizáció olyan különös harmóniát alkot, hogy a bhutániak méltán kerültek be a világ tíz legboldogabb nemzete közé, ezzel is bizonyítva, hogy a belső béke nem az utak állapotától függ, vagy attól hogy van-e térerő, avagy szakadozik-e az internet.

Himalájai utazásunkra természetesen Tibet teszi fel a koronát:a Potala palotában és a kolostorokban járva érezzük meg igazán a buddhizmus országokon átívelő, megtartó erejét.

 

Nepál-Tibet-Bhután körutazás – Utunk látnivalói

Nepál

 

 • Bhaktapur
 • Patan
 • Pashupatinath
 • Kathmandu

Bhután

 • Paro
 • Thimpu
 • Punakha

 Tibet

 • Potala palota
 • Jokhang kolostor
 • Será kolostor
 • Yamdrok-tó
 • Gyantse
 • Shigatze
 • Tashilumpho kolostor

 

Nepál-Tibet-Bhután körutazás – Utunk során felkeresett VILÁGÖRÖKSÉGEK

 • Potala palota
 • Kathmandu-völgy

Nepál-Tibet-Bhután körutazás

Himalájai királyságok

2018.május 6 – 18.

13 nap/11 éj

 

 1.nap Budapest > Isztambul

Indulás Budapestről a délelőtti órákban, átszállás Isztambulban.

2.nap  Kathmandu >  Patan

Érkezés után transzfer a szállodába. Rövid pihenő, majd kirándulás Nepál egyik legszebb  királyi városába, Patanba, mely a Newari építészet egyik fellegvára. Krishna templom, Arany templom és a múzeumként működő királyi palota a kirándulásunk főbb állomásai.

Szállás: Kathmandu (2 éj)

Pátan

Pátan

Bhaktapur

Bhaktapur

3.nap Changunarayan > Bhaktapur> Kathmandu

Reggeli után utazás Telkotba, ahonnan kb. 2 órás, kényelmes gyalogtúrával jutunk el Nepál legősibb templomához Changunarayanba. A Vishnunak szentelt hindu templom valószínűleg a IV. századból származik, és a templomból remek kilátás nyílik a Kathmandu-völgyre. Visszaindulunk Kathmanduba, és a nap utolsó megállója Bhaktapur Durbar Square, a pagodakomplexum, melynek legismertebb látnivalója az  55 ablakos palota.

Szállás: Kathmandu

Changunarayan

Changunarayan

Bhaktapur

Bhaktapur

4.nap Kathmandu > Lhasa

A nap folyamán repülés Lhasába, Tibetbe. Transzfer a szállodához, a szobák elfoglalása, majd rövid pihenés, akklimatizálódás. Lhasa, a Kínai Népköztársaság Tibeti autonóm tartományának, 1951 előtt pedig Tibetnek, mint önálló országnak volt a fővárosa, és a dalai láma hagyományos székhelye. A világ egyik legmagasabban fekvő városa 3650 méterrel a tengerszint felett terül el. Délután megtekintjük a Norbulingka palotát, mely a Dalai láma nyári rezidenciája volt

Szállás: Lhasa (2 éj)

Lhasa

Lhasa

Norbulingka-palota

Norbulingka-palota

5.nap  Lhasa

Reggeli után látogatás a Potala palotába. A Potala egykor a tibeti kormány székhelye és az ország vezetőjének, a Buddha reinkarnációjának tartott és ezért istenként tisztelt dalai lámának a rezidenciája volt. Egyszerre erőd, templom, kolostor és iskola, a régió politikai és vallási életének az epicentruma, valamint a tibeti művészet magas színvonalának csodálatos példája. E rendkívüli építmény köré az idők során számtalan legenda szövődött, amelyek kialakulásához hozzájárult a palota csodálatos fekvése és elzártsága. A program során felkeressük még a Jokhang templomot, mely a tibeti buddhisták egyik legfontosabb zarándokhelye. Utána szabadidő a kézműves piacon.

Szállás: Lhasa

Lhasa-Potala palota

Lhasa-Potala palota

Lhasa-Jokhang-templom

Lhasa-Jokhang-templom

6.nap Lhasa > Gyantse > Shigatze

Reggel meglátogatjuk a Sera kolostort, mely a XV. században épült, majd elindulunk Shigatze felé. Hosszú út áll előttünk: első állomásunk a Yamdrok-tó, megy egyike Tibet három szent tavának, majd Gyangtsébe érve megtekintjük a Khumbum sztúpát, melynek jelentése “Buddha százezer képe”. A 34 méter magas építmény az egyetlen nepáli stílusú sztúpa Tibetben, 108 kis fülkéjében különböző Buddha ábrázolások láthatók. Ezután látogatás a XIV. században épült Palkhor Chode kolostorban, amely a tibeti buddhizmus három különböző ágának ad otthont, ezzel is kifejezve a vallási toleranciát. Programunk után Shigatzébe utazunk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Shigatze (1 éj)

Yamdrok-tó

Yamdrok-tó

Khumbum-sztúpa

Khumbum-sztúpa

7.nap Shigatze > Lhasa

Ma megnézzük a Tashilumpho kolostort, melyet az első dalai láma építtetett, és a panchen lámák – a dalai láma után a legmagasabb rangú méltóság – székhelye volt. Egykor négyezer szerzetes lakta, és Tibet legcsodásabb építménye volt, a kínai kulturális forradalomban azonban az épületek kétharmadát lerombolták.  A helyieknek mindezek ellenére sikerült néhány értékes kincset megmenteniük, és 1985-ben a tizedik panchen láma vezérletével megkezdődött a négy évet felölelő újjáépítés. Ma mintegy 800 szerzetes lakja a kolostort, a látogatók pedig kivételes műkincsekben gyönyörködhetnek. A legmagasabb épület a Maitreya Kápolna, amely egy óriási Maitreya Buddha – az eljövendő, a messiás Buddha – szobrot őriz. A 26 méteres műalkotást 300 kiló arany és másfél tonna réz borítja. Délután visszatérünk Lhasába.

Szállás: Lhasa (1 éj)

Tashilumpo kolostor

Tashilumpo kolostor

Tashilumpo kolostor

Tashilumpo kolostor

8.nap Lhasa > Kathmandu

Reggel repülés Kathmanduba, majd félnapos városnézés a Kathmandu Durbar Square-ben, ahol templomok között sétálgathatunk, melyek a XII – XVIII. század között épültek, és ahonnan a Malla és Shah királyok kormányozták a várost. Utána megtekintjük a hegy tetején álló Swayambhunath sztúpát, mely ugyancsak a buddhisták egyik fontos kegyhelye.

Szállás: Kathmandu (1 éj)

Swoyambunath sztúpa

Swoyambunath sztúpa

Thamel

Thamel

9.nap Kathmandu > Paro > Punakha

A reggeli órákban transzfer a reptérre, utazás Bhutánba. Ez a kis királyság a Himalája sokáig elzárt országa volt, ahová csak az utóbbi években engedik be a turistákat. Bhután a világ egyik legszebb országa, ahol a király szava szent és garancia a boldogságra; az uralkodó bölcsen egyenlőséget tesz a Nemzeti Össztermék, a GDP és a Nemzeti Összboldogság között. A gépünk Paróban landol, majd innen továbbutazunk Punakhába, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Punakha (1 éj)

Rinpung Dzong

Rinpung Dzong

Thimpu: Királyi palota

Thimpu: Királyi palota

 10.nap Punakha > Thimpu

Reggeli után megnézzük Bhután egyik leghíresebb kolostorát, a Punakha dzongot, a férfi és női princípiumot szimbolizáló templomot, majd visszatérünk Thimpuba, ahol városnézésünk során megtekintjük a a harmadik bhutáni királynak épített Chorten-emlékművet, a Thimpu dzongot, és meglátogatunk egy tradicionális papírgyárat is.

Szállás: Thimpu (1éj)

Phunaka dzong

Phunaka dzong

Thimpu: Chorten emlékmű

Thimpu: Chorten emlékmű

11.nap Thimpu > Paro

Reggeli után utazás Paroba, ahol megtekintjük aVII. századból származó Kyichu-templomot, amely egyike annak a három, tibetiek által épített templomnak, amely túlélte az évszázadok viharait.Ebéd, majd gyalogtúra Bhután egyik legfontosabb és leghíresebb kolostorába, a „Tigrisfészekbe”, mely egy meredek sziklafal oldalában, a Paro-völgy felett 900 m magasan épült. A legenda szerint Guru Rinpoche egy anyatigris hátán érkezett a Taktshang kolostorba, innen kapta a nevét. A kolostor fontos zarándokhely, minden bhutáni ellátogat ide legalább egyszer életében. A kolostort 1998-ban egy tűzvész elpusztította, de szerencsére helyreállították, és ma újra eredeti szépségében tündököl.

Szállás: Paro (1 éj)

Kyichu templom

Kyichu templom

Tigrisfészek

Tigrisfészek

12.nap Paro > Kathmandu

Reggel visszarepülünk Kathmanduba, majd kirándulás a Pashupatinath-templomhoz. A Bagmati-folyó partján álló, pagoda stílusú Síva-templom a hinduk egyik legfontosabb kegyhelye, melyet gazdagon borít a fafaragás, kapui, és tetői arany-, és ezüstlemezekkel borítottak. A Kathmandu-völgy másik fontos látnivalója a buddhisták zarándokhelye, a Boudhanath sztúpa, mely a Tibetbe tartó ősi kereskedelmi útvonalon épült. 36 méteres magasságával nemcsak a völgy, hanem a világ egyik legnagyobb sztúpája. Este nepáli búcsúvacsora a Thamel negyedben.

Szállás: Kathmandu (1 éj)

Pashupatinath

Pashupatinath

Boudhanath sztúpa

Boudhanath sztúpa

13.nap Kathmandu > Isztambul > Budapest

Reggeli után indulás a repülőtérre, isztambuli átszállás után érkezés Budapestre az esti órákban.

Nepál-Tibet-Bhután körutazás

Himalájai királyságok

2018.május 6 – 18.

13 nap/11 éj

 

Részvételi díj*

669.000 Ft/fő

Egyágyas felár

139.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj 12 fő esetén érvényes.

10 fő esetén a felár + 20.000 Ft/fő

*A programban feltüntetett árak 1Usd = 280 Ft árfolyamig érvényesek

 

 A részvételi díj tartalmazza

 • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* szállodákban
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • reggeli, Bhutánban teljes ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

 

A részvételi díj nem tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegyek+illetékek kb.290.000 Ft/fő
 • Kathmandu-Paro-Kathmandu repülőjegy+tax: kb.480 Usd/fő
 • Kathmandu-Lhasa-Kathmandu repülőjegy+tax: kb. 890 Usd/fő
 • Nepál+Tibet vízumok 30 Usd+95 Usd/fő
 • félpanzió Nepál+Tibet 120 Usd/fő
 • Storno, BBP biztosítás
 • borravaló, személyes kiadások

Jelentkezés az útra

 • Előleg: A részvételi díj 40%-a a jelentkezéskor
 • Fennmaradó összeg: Legkésőbb 30 nappal az indulás előtt

 

Szállások 

 

Kathmandu: Hotel Shambala****

http://www.shambalahotel.com/

Punakha: Drubchhu Resort****

http://www.drubchhu.com/rooms/

Thimpu: Namselling Boutique Hotel****

http://namselinghotel.com/

Paro: Tashi Namgay Resort****

http://www.tashinamgayresort.com/

Lhasa: Hotel Kyichu***

http://www.hotelkyichu.com/about_kyichu.htm

 

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja

 

 

Nepál-Tibet-Bhután körutazás

Himalájai királyságok

2018. május 6 – 18.

13 nap/11 éj

 

 

Feltöltés alatt!

Idegenvezető

Vince

Szalai Gergely Vince

Orosz, hindí, angol, német,urdú, szanszkrit….Csak a helyhiány akadályoz meg minket abban, hogy Vince összes nyelvtudását itt felsoroljuk. Mivel több évet élt már Indiában, sőt, jelenleg is ott dolgozik idegenvezetőként, így bizton állíthatjuk, hogy avatott szakértőként kalauzolja a turistákat ebben az istenekkel, kasztrendszerrel, és számunkra különös hagyományokkal teli világban.