Korzika nyaralás

Franciaország – Korzika tengerparti nyaralás – Miért éppen ide?

 • A helyiek szülőföldjüket a “szépség szigete” névvel illetik, találunk vadregényes hegyvonulatokat, völgyekben lezúduló patakokat, sziklákkal körülölelt öblöket, fehér homokos tengerpartokat és történelmi hangulatot árasztó városokat.
 • A Franciaországhoz tartozó sziget Bonaparte Napóleon szülőhelyeként ismert.
 • Korzika a Földközi-tenger negyedik legnagyobb szigete, Szicília, Szardínia és Ciprus után.
 • A feltárt leletek alapján már az i.e. 6. évezredben lakták a szigetet. Az i.e. és az i.e. 2. évezredből több kőszobor, síremlék és kőtömb maradt fenn.
 • Korzika sokszínűsége az itt élő állat-és növényfajokban is megmutatkozik.

COVID-19 információk:

Nyitás: 2020.06.15-től Franciaország megnyitotta határait a légiközlekedés előtt, így a menetrendszerinti járatok közlekedhetnek. 
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre.
Visszatérés Magyarországra: 2020.június 18-tól a 291/2020. Korm.rendelet alapján a magyar állampolgárok Magyarországra korlátozás, azaz hatósági házi karantén nélkül hazajöhetnek bármely országból.

Ennek az utazásnak csak Szombat lehet a kezdőnapja.

Részvételi díj *

Kérem, először válasszon szállodát és időpontot!

A megadott részvételi díjak 1 EUR= 340 Ft árfolyamig érvényesek! A gyermek részvételi díjak felől és egyéb turnusokról/indulásokról érdeklődjenek irodánknál! Az árak minimum két fő jelentkezése esetén érvényesek.

A részvételi díj tartalmazza

 • privát transzferek (repülőtér és hotel között)
 • 7 éjszaka szállás reggelis ellátással a megadott szobatípusban
 • vészhelyzet esetén hívható magyar nyelvű telefonos asszisztenciát

A részvételi díj nem tartalmazza

 • Repülőjegyek+illetékek: kb. 70.000 Ft/fő (23 kg feladott poggyász az árban, egyénileg is megvásárolható)
 • Egyéb étkezések
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló, személyes jellegű kiadások
 • idegenforgalmi adó (régiónként és szállodánként eltérő lehet kb. 1-3 euró/fő/éj)

Tervezett menetrend –  Lufthansa menetrend szerinti járattal

Odaút
08:40 Budapest (BUD) 09:55 München (MUC)
15:15 München (MUC) 16:40 Bastia (BIA)

Visszaút
17:20 Bastia (BIA) 18:40 München (MUC)
22:25 München (MUC) 23:40 Budapest (BUD)

Biztonság

A közbiztonság jónak mondható, a franciaországi bűnözési mutatók nem haladják meg az Európai Unió tagállamai ide vonatkozó mutatóinak átlagát. Tapasztalataink szerint a leggyakoribb veszély a zsebtolvajlás, a szállodai lopás és a gépjármű-feltörés.

Beutazási és tartózkodási feltételek

• Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba:
• Magánútlevél (elvárt érvényesség: az utazás utolsó napjáig)
• Ideiglenes útlevél – csak konzul állít ki! (elvárt érvényesség: az utazás utolsó napjáig)
• Személyi igazolvány (elvárt érvényesség: az utazás utolsó napjáig)

Kiskorúak beutaztatása

Kiskorú gyermekek vagy azok kísérői rendelkezzenek a franciaországi belépés, tartózkodás és kiutazás ideje alatt a gyermek törvényes képviselőjének/képviselőinek egyszerű (előírt forma nélküli, lehetőség szerint egy világnyelven írott) beleegyező nyilatkozatával a gyermek külföldre utazásával kapcsolatban. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyermek személyi adatait, a kísérő személyi adatait, az utazás célját, időtartamát, a törvényes képviselő/k személyi adatait, pontos elérhetőségét. A nyilatkozatot két tanú előtt elegendő megtenni. Ajánlatos továbbá, hogy rendelkezzenek a gyermek törvényes képviselőjének/inek személyazonosságát igazoló okmány adatoldalának másolatával.

Vízum

Vízum turista célú beutazás esetén: Vízum beszerzése NEM szükséges

Gépjárművezetés

Franciaországban a magyar jogosítványt felnőtt korú személy esetében elfogadják, amennyiben az érvényes és az előírt orvosi utasítások (pl. szemüveg viselése) betartásával használják. A magyar jogosítvány lejártakor azonban a francia szabályok szerinti elméleti-és gyakorlati vizsga letétele kötelező, amennyiben az érintett életvitelszerű tartózkodási helye Franciaországban van. A magyar jogosítvány francia jogosítványra cserélése csak a Franciaországban elkövetett, pontvesztéssel járó közlekedési szabálysértés, vagy a jogosítvány más típusú korlátozása, vagy felfüggesztése esetén kötelező. Egyéb esetben is van természetesen lehetőség a jogosítvány cseréjére a prefektúrákon/alprefektúrákon. Előzetesen szükséges a lakóhely szerinti illetékes hivatalnál érdeklődni, mert a kérelmezés feltételei változóak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy Franciaországban a jogosítványt nem fogadják el érvényes úti okmányként. Szabálysértés (pl. gyorshajtás) elkövetése esetén a magyar jogosítványt a francia hatóság jogosult bevonni a büntetés Franciaország területéről történő kitiltás időtartamára. A jogosítványt azt követően küldik vissza.

Közegészség, egészségügyi helyzet

Franciaországban a közegészségügyi helyzet jónak mondható. Az egészségügyi és szociális védő, ellátó és szolgáltató hálózat a magyar fejlettségi színvonalnak megfelelő, esetenként és területenként azt meghaladó.
A franciaországi egészségügyi ellátó és szolgáltató rendszer igénybevételéhez a magyar állampolgároknak az előzetesen kiváltott európai egészségbiztosítási kártyájuk bemutatása szükséges. Sürgősségi ellátás esetén általában e kártya birtokában vehetik igénybe a szükséges orvosi ellátást a helyi biztosítottakhoz hasonló feltételekkel. Járóbeteg ellátás esetében a költségeket a betegnek kell megelőlegeznie, majd a költség-visszatérítési igényüket a magyarországi lakhely szerinti TB Igazgatóságon nyújthatják be. Ugyancsak szükséges a helyszínen fizetni a kórházi egészségügyi szolgáltatások önrész díját, ami Franciaországban magas. Ezért érdemes az Európai Egészségbiztosítási Kártya mellé kiegészítő biztosítást kötni. A kártya a NEAK budapesti és megyei központi hivatalaiban egyénileg szerezhető be. Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése. Baleseti kockázattal járó sportvakációk esetében (síelés, hegymászás, siklórepülés, egyéb extrém sportok) feltétlenül ajánlott a külön sportbiztosítás megkötése is (síeléskor még a nagyobb sípályák helyszínén is köthető).

Dohányzási tilalom

2007. február 1-től tiltott a „Nyilvános fedett helyeken való dohányzás” (pl. pályaudvarokon, repülőtereken, egészségügyi intézményekben, munkahelyeken, iskolákban, éttermekben és kávézókban, irodákban, munkahelyeken, stb.). Felhívjuk a magyar utazóközönség szíves figyelmét, hogy a dohányzási tilalom megszegése szabálysértést képez, amely alapesetben 65 EUR helyszíni pénzbírsággal büntetendő.

Éghaljat

A sziget éghajlata mediterrán. A nyár itt forró és száraz, a tél pedig enyhe és esős. Januárban és februárban 300 méter felett megmarad a hótakaró, amely sportolásra is alkalmas. A szigeten körülbelül 50 esős nap van, amely jellemzően október és január között oszlik el. A napsütéses órák meghaladja az évi 2700-at. A magas hegycsúcsok között az időjárás viszont hirtelen meg tud változni. A szél sokat fúj, a helyiek több fajta szelet is megkülönböztetnek: maestrale, libecciu, tramuntane, ponente, gregale és levante. A legjellemzőbb az északról fújó maestrale vagy más néven misztrál.

Pénz

Fran­cia­or­szág­ban, így Kor­zi­kán is az euró a hi­va­ta­los fi­ze­tő­esz­köz, ezért leg­cél­sze­rűbb ezt a pénz­ne­met vin­nünk.

Biztosítás

BBP biztosítás megkötése az utazás teljes időtartamára ajánlott. Erre lehetőség van irodánkon keresztül, vagy egyénileg.

Hivatalos nyelv

francia, korzikai

Elektromosság

Az elektromos áram 230 V feszültségű, 50 Hz, a hazai normáknak megfelelő csatlakozókkal, így adapterre nincs szükség.

Időzóna

Nincs időeltolódás Magyarországhoz képest