Mauritius nyaralás

Mauritius – Miért éppen ide?

 • „Isten először megalkotta Mauritiust, majd lemásolta és létrehozta belőle az Édenkertet.” – Rudyard Kipling
 • Mauritius az Indiai-óceán egyik legszebb és legváltozatosabb szigete, egyedi növényvilágával és őshonos állatfajaival
 • lassan mélyülő, puha, fehér homokos tengerpartjai miatt egy igazi trópusi álom úti cél
 • az egész szigetet korallzátonyok övezik, így búvárkodás szempontjából is paradicsomi helyszín
 • a népesség sokszínűségéből adódóan az ország kultúrája és gasztronómiája is rendkívül színes
 • az aktív kikapcsolódásra vágyóknak felejthetetlen élményt nyújtanak a természeti képződmények, pálmaligetek, botanikus kertek, trópusi gyümölcs ültetvények, vízesések, nemzeti parkok és állatparkok.

Részvételi díj *

Kérem, először válasszon szállodát és időpontot!

A megadott részvételi díjak 1 EUR= 350 Ft árfolyamig érvényesek! Gyermek részvételi díjak felől érdeklődjenek irodánknál! Az árak minimum két fő jelentkezése esetén érvényesek. Igény esetén az ajánlat hosszabbítható extra éjszakákkal!

A részvételi díj tartalmazza

 • privát transzferek (repülőtér és hotel között)
 • 7 éjszaka szállás a választott szállodában
 • reggelis/félpanziós ellátás (választott szállodától függően)
 • vészhelyzet esetén hívható magyar nyelvű telefonos asszisztenciát

A részvételi díj nem tartalmazza- Árak/fő

 • Repülőjegyek+illetékek: kb. 250.000 Ft (az ár tartalmazza a 23 kg-os feladott poggyászt)
 • Egyéb étkezések
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló, személyes jellegű kiadások

Tervezett menetrend – Air France járattal

Odaút
19:50 Budapest (BUD)     22:10 Párizs (CDG)
23:35 Párizs (CDG)          12:40 Mauritius repülőtér (MRU)

Visszaút
23:05 Mauritius repülőtér (MRU)        08:35 Párizs (CDG)
16:45 Párizs (CDG)                            18:55 Budapest (BUD)

Fakultatív programok

Északi szigettúra
A program során felfedezzük a sziget fővárosát és egyben legnagyobb települését, Port Louist. Mauritius kozmopolita fővárosa a partvonal északnyugati részén található, jelenleg a sziget adminisztratív és üzleti központja. A város rengeteg kulturális és történelmi látnivalóval várja a látogatókat. Ellátogatunk Port Louis híres piacára, mely Mauritius esszenciáját hordozza magában, itt szemtanúi lehetünk a sok különböző kultúra és szokás összefonódásának. Utunkat az 1834 és 1840 között épült Adelaide erőd látogatásával folytatjuk. A várost és a kikötőt figyelő építmény funkciója az volt, hogy a rabszolgaság eltörlésének ideje alatt megvédje a várost a felkelőktől. Megismerkedünk Mauritius egyik legnépszerűbb látványosságával, a Mauritiusi Nemzeti Növénykerttel (más nevén Sir Seewoosagur Botanikus Kert.) A kert megszámlálhatatlan mennyiségű zömében őshonos trópusi növényenk ad otthont. Végezetül ellátogatunk a Grand Bay-hez, mely a sziget legnagyobb üdülőparadicsoma, majd programunkat az északnyugati Cap Malheureux felfedezésével zárjuk.

Időtartam: kb. 8 óra.

A fakultatív program ára magyar idegenvezetéssel: 85.000 Ft/fő

Déli gyöngyszemek
A program során Mauritius változatos déli részével ismerkedhetünk meg. Utazásunk első megállója a Trou aux Cerfs, mely egy 85 méter mély és 200 méter széles, több millió éve keletkezett vulkanikus kráter. A krátertől gyönyörű kilátás tárul elénk, hiszen rálátunk Curepipe városára és a kráter belsejében zöldellő trópusi erdőre. Ellátogatunk a Mauritius legszentebb hindu helyére a Grand Bassin-be, mely egy meglehetősen mély vulkanikus eredetű tó. Az Istenek és Istennők számos színes temploma és bálványa övezi a tavat. A tóhoz közel egy óriási, 33 méter magas Shiva szobor (Mangal Mahadev) is található, ahol a zarándokok Shíva Isten előtt róják le tiszteletüket. Utunk Mauritius legnagyobb nemzeti parkjába, a Black River Gorges National Parkba vezet. A park körülbelül 6700 hektáron terül el, megközelítőleg 300 őshonos és endemikus faj található a sziget ezen részén. Napunk zárásaként a Charmel-vízesés mellett található híres Seven Colored Earth-höz (Hétszínű Föld) látogatunk el. A különleges talajképződmény teljesen természetes jelenség a szigeten, viszont itt a leglátványosabb.

Időtartam: kb. 8 óra

A fakultatív program ára magyar idegenvezetéssel: 85.000 Ft/fő

Egész napos kirándulás katamaránnal az Île aux Cerfs szigetre
Egész napos kirándulás katamarán hajóval az Île aux Cerfs szigetére. A partvonal mentén haladva elérkezünk a Grand River vízeséshez, ahonnan kis csónakokkal folytatjuk tovább felfedező túránkat. A vízesések látogatását követően visszaszállunk a katamaránra és tovább vitorlázunk az Ile aux Cerfs szigetre. Útközben megállunk egy rövid fürdőzésre/ sznorkelingre a krisztálytiszta vizű óceánban. Az ár tartalmazza a BBQ büfé ebédet (friss hal, csirke, friss saláta) és desszertet (helyi gyümölcsök, kávé).

A fakultatív program ára: 69.000 Ft/fő

Casela Nature Park 

A fakultatív program ára magyar nyelvű idegenvezetéssel: 109.000 Ft/fő 

*Tartalmazza a belépőjegyet és a transzfert

 

Általános információk

Az ország fővárosa, Port Louis. Függetlenségét 1968-ban nyerte el az Egyesült Királyságtól. A lakosság 68%-a indiai, 27%-a kreol, 3%-a kínai és 2%-a francia. A lakosság összetételéből adódóan a miniszterelnök mindig indiai. Az ország 1968 óta független, 1992 óta az államforma köztársaság.

Beutazási és tartózkodási feltételek

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányokkal utazhatnak be az országba: Magánútlevél
Elvárt érvényesség: Mauritiusra való belépéskor az útlevélnek további hat hónapig kell érvényesnek lennie, és legalább két üres oldalt kell tartalmaznia.

Vízum

Vízum turista célú beutazás esetén: Vízum beszerzése nem szükséges (90 napnál nem hosszabb tartózkodás esetén).
A magyar állampolgárok meghatározott feltételek teljesítése esetén vízummentesen utazhatnak be az országba (az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű és két üres oldallal rendelkező útlevél; visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; visszaigazolt szállásfoglalás; jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek igazolása (100 USD/nap).

Biztonság

A szokásos biztonsági tanácsok betartása ajánlott Mauritiuson: az értékeinkre, táskánkra figyeljünk, különösen a forgalmasabb turista helyeken, mint Port Louis, Grand Baie vagy Flic en Flac. Az értékeket érdemes széfben tárolni. Az útlevélnek csak a másolatát tartsák maguknál. Sötétedés után lehetőleg ne sétáljanak egyedül, ilyenkor már ne váltson pénzt, illetve ne használja a bankautomatákat.
Az utóbbi időben több betöréses rablásról adtak hírt a szigetről, ezek a turista negyedek apartmanjait és tengerparti villáit érintették. 
A szigeten magyar tiszteletbeli konzuli hivatal működik. Ugyanakkor bajba jutott magyar állampolgár ügyének a rendezésében szükség lehet az Európai Unió valamely tagállamának a képviseletére.
A kábítószer birtoklást akár negyvenöt év börtönnel is büntethetik. A tárgyalásig a kivizsgálási szakasz akár egy évet is igénybe vehet. Illegális a cigarettapapír birtoklása és importálása.
A hatóságok nem tolerálják a homoszexszualitást.

Pénznem 

Mauritiusi rúpia (MUR). A nemzetközi hitelkártyákat és utazási csekkeket általában szállodákban és üzletekben elfogadják. A belföldi és külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nem korlátozott.

Közlekedés 

A buszközlekedés színvonala megfelelő, legnagyobb hibája a viszonylagos lassúság. A legtöbb városban bérelhetünk autót és motorbiciklit. A helyi közlekedés baloldali. A legtöbb turistaközpontban van kerékpár- és hajóbérlési lehetőség.

Időjárás 

Mauritiuson két évszak van, a párás meleg nyár és a száraz, kevésbé meleg tél. A nyár novembertől áprilisig tart, a tél áprilistól októberig. A keleti partvidék időjárása nagyban eltér a nyugati területekétől. Az ország keleti része januárban és februárban sokkal szárazabb, a csapadék nagy része a hegyekben, a középső és a nyugati tájakon hullik. A legmagasabb hőmérséklet január és április között mérhető. Az év első három hónapjában előfordulnak erős ciklonok. A legpárásabb az októbertől júniusig terjedő időszak.

Biztosítás 

Mindenféleképpen javasolt biztosítást kötni az alábbi kockázatokra: teljes körű sürgősségi ellátás és gyógykezelés, súlyos betegség esetén, repülőgépen történő hazai vagy európai kórházba való szállítás, halott szállítás.

Közegészség, egészségügyi helyzet 

Aki sárgalázzal fertőzött területről érkezik, attól kérik a sárgalázoltás meglétét igazoló könyvet.
Maláriaveszély nincs. A kórházak jó színvonalúak, de drágák, ezért csak biztosítással utazzanak a szigetre. Csak palackozott víz fogyasztása javasolt.

Nyelv: francia, angol, kreol

Időzóna: GMT+ 04:00

Nemzeti ünnep: Március 12. Mauritius függetlenségének napja

Elektromosság: 220 Volt 

Fontos telefonszámok

Országhívó: +230
Rendőrség: 112 / 999
Turista Rendőrség: 210 3894, 213 7878 | bdtourisme.mpf@govmu.org
Mentők: 999
Tűzoltók: 115 / 995