Amazónia-Mato Grosso-Pantanal

Brazília körutazás – Miért éppen ide?

Kuriózum utazásra invitáljuk a vadregényes természet kedvelőit, Brazília kevésbé ismert területeire! A megszokott  látnivalóktól eltérően ezúttal Amazónia felé vesszük az irányt. Amazonas-medencének azt az óriási trópusi esőerdővel borított mélyföldet nevezik, amely Dél-Amerika északi részén helyezkedik el, és amely a  nevét a területét nyugatról keletre átszelő Amazonas folyóról kapta. Hajózunk a Rio Negro-n, majd elrepülünk Mato Grosso do Sul államba, melynek különleges ökoszisztémája a Pantanal, a világ legnagyobb mocsaras területe, alföldekkel,  szelíd lejtőkkel és kanyargós folyókkal.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a megadott árakat kiscsoportra kalkuláltuk (max. 10 fő), az utazás privát, 8 kabinos hajóval történik!

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Elter Károly

Karesz több mint huszonöt éve dolgozik az idegenforgalomban. A világjárást a hetvenes években hátizsákos turistaként kezdte, s kalandos utazásai során több mint 160 országban járt, valamint az Antarktiszra is eljutott. Alapvetően mikrobiológiát tanult, szakdolgozatát a trópusi parazitózisokról írta. Utazásszervezői munkája előtt újságíró-riporterként a tudományos ismeretterjesztés területén tevékenykedett. Megalapítója és vezető oktatója volt az Utazási Akadémiának, s más idegenforgalmi vonatkozású intézményekben is tanított földrajzot és szakismereteket. Szűkebb értelemben vett munkakörén kívül továbbra is szívügyének tekinti a tudományos ismeretterjesztést; cikkeket ír, előadásokat tart, szakért. Szenvedélyes fotós, eddig mintegy ötven könyvben és kiadványban jeletek meg képei, s hét magyarországi városban volt kiállítása.

 

Részvételi díj *

1.849.000 Ft/fő

Egyágyas felár

139.000 Ft/fő

A megadott részvételi díjak 1 USD = 380 HUF árfolyamig érvényesek!
*A részvételi díj minimum 8 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén felár fizetendő!

A részvételi díj tartalmazza

 • transzferek
 • elhelyezés 3* szállodákban, hajón, eco-lodge-okban
 • leírás szerinti ellátás
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj nem tartalmazza- Árak/fő

 • nemzetközi repülőjegyek + illetékek kb. 430.000 Ft/fő
 • belföldi repülőjegyek + illetékek kb. 330.000 Ft/fő 
 • kilépési illetékek (esetleges)
 • PCR teszt
 • útlemondási és utasbiztosítás
 • borravaló, személyes jellegű kiadások

Irodánk támogatja az utazások teljes árának a feltüntetését, ezért összeadtuk, hogy mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek – együtt:

 

2.609.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

2.748.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető útlemondási-és/vagy balesetbiztosításokat, borravaló összegét és az esetleges kilépési illetéket.

Tervezett nemzetközi járatok:

21NOV  BUDAPEST AMSTERDAM 0630 0845   
21NOV  AMSTERDAM SAP PAULO GRU 1055 1900   
 
01DEC  SAO PAULO GRU AMSTERDAM 2059 1225+1
02DEC  AMSTERDAM BUDAPEST 1420 1615   

Beutazás

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányokkal utazhatnak be az országba:

 • Magánútlevél (elvárt érvényesség: belépéstől számított 6 hónap)

Vízum

Beszerzése turista célú beutazás esetén: nem szükséges. Turisztikai céllal az országban 180 napos időkereten belül maximum 90 nap tölthető.

Pénznem

Brazil Reál (BRL)

Készpénzt legfeljebb 10 000 USD értékben lehet bevinni az országba. A nemzetközi hitelkártyát széleskörűen elfogadják, bemutatása szállodába történő bejelentkezésnél kötelező. A hitelkártyák gyakori klónozása okán fontos, hogy a fizetésre mindig a tulajdonos jelenlétében kerüljön sor.

Időjárás 

Az ország trópusi éghajlatú, de az európai nyár idején egyes térségekben a hajnali és esti hőmérséklet akár fagypont alá is süllyedhet. Az európai tél idején rendkívül heves trópusi esőzésekre kell számítani, melyek mind az országutakon, mind a városokban gyakran okozhatnak fennakadást a közlekedésben.

Biztosítás 

Magyarország és Brazília között nincs olyan megállapodás, amely a magyar állampolgárságú beutazóknak ingyenes orvosi ellátást biztosítana. Ezért  utas és egészségügyi biztosítás nélkül nem ajánlatos útnak indulni.

Közlekedés

A turista céllal beutazók útlevelükkel együtt használhatják magyar jogosítványukat, azonban a jogosítvány mellé ajánlatos portugál nyelvű fordítást tenni, mert a brazil közlekedési rendőrök általában nem tudnak angolul. 

Közegészség, egészségügyi helyzet 

A közkórházakban rendkívül rossz az ellátás, még sürgősségi esetekben is órákat kell várni a vizsgálatokra, gyakran nincs jelen orvos, és a diagnosztikai berendezések működése is bizonytalan. A magánkórházakban az ellátás ugyan magas színvonalú, de rendkívül drága. Egyes magánkórházak igénybevétele nemzetközi egészségügyi biztosítási kártyával lehetséges, azonban utazás előtt a biztosítónál tájékozódjanak, hogy melyek ezek a kórházak, és milyen módon intézhető a betegfelvétel.

Brazíliában a vezetékes víz nem ivóvíz minőségű, fogyasztása nem javasolt. Palackozott víz szinte mindenhol kapható. Lehetőség szerint kerüljék az utcai árusoknál való étkezést. Sült, főtt ételeket vendéglátóhelyeken nagyobb biztonsággal lehet fogyasztani, de salátákat csak drágább éttermekben.

Az oltások közül az egy-hat év közötti gyermekeknél megkövetelik a gyermekbénulási oltás meglétét. A sárgaláz 2017 óta tapasztalható nagyobb előfordulása miatt az országba történő belépésnél a sárgaláz elleni oltás igazolását kérhetik. A Brazíliából történő továbbutazásnál a kilépési határállomáson és a nemzetközi repülőtereken ezt szintén kérhetik, ha az úti cél olyan ország, ahol a sárgaláz behurcolását az oltás megkövetelésével igyekeznek megakadályozni. A közép- és dél-amerikai országok ilyennek számítanak. Oltás hiányában visszafordítják az utazót.

Malária előfordulása az ország amazóniai vidékén gyakori, ideutazásnál feltétlenül szedjünk malária ellenes gyógyszert, emellett szúnyogriasztóval és megfelelő öltözékkel védekezzünk.

A dengue-láz (csonttörő láz) gyakorlatilag az ország egész területén előfordul, különösen az esős évszakban. Szúnyog terjeszti. A védekezés ebben az esetben is szúnyogriasztóval és megfelelő öltözékkel történhet.

COVID-19 információk

Brazília 2023. június 1-től megszüntette valamennyi beutazó számára a COVID-19 elleni védőoltási igazolás vagy negatív teszt felmutatási kötelezettségét. Ilyen igazolást ettől az időponttól kezdve nem kérnek az utazótól sem a nemzetközi, sem a belföldi utasforgalomban.

Bővebb információk

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/brazilia#