1066 Budapest, Teréz körút 38. +36 1 255 2212

Banglades-Bhután-Szikkim-Darjeeling

Banglades-Bhután-Szikkim-Darjeeling körutazás – Miért éppen ide?

 • Mert az út különleges ötvözete Bengáliának és a Himalája régióinak
 • Ellátogatunk Bhutánba, a Világ egyik legelzártabb és legszebb országába
 • Bejárjuk Szikkimet, amely ugyancsak szinte megközelíthetetlen volt a közelmúltig
 • Darjeelingben leróhatjuk tiszteletünket Kőrösi-Csoma Sándor sírjáná

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Szalai Gergely Vince

Orosz, hindí, angol, német,urdú, szanszkrit….Csak a helyhiány akadályoz meg minket abban, hogy Vince összes nyelvtudását itt felsoroljuk. Mivel több évet élt már Indiában, sőt, jelenleg is ott dolgozik idegenvezetőként, így bizton állíthatjuk, hogy avatott szakértőként kalauzolja a turistákat ebben az istenekkel, kasztrendszerrel, és számunkra különös hagyományokkal teli világban.

Részvételi díj *

789.900 Ft/fő

Előfoglalási ár

749.900 Ft/fő

Egyágyas felár

119.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj 12 fő esetén érvényes.

10 fő esetén a felár + 40.000 Ft/fő

*A programban feltüntetett árak 1Usd = 300 Ft árfolyamig érvényesek

 

A részvételi díj tartalmazza

 • légkondicionált minibusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* szállodákban
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • félpanzió
 • Bhutánban teljes ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

 

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • nemzetközi repülőjegyek+illetékek kb.240.000 Ft
 • belső repülőjegyek + illetékek  kb.180.000 Ft
  • Dakka-Paro
  • Paro-Bagdogra
  • Bagdogra-Delhi
 • Indiai vízum 25.000 Ft
 • Bangladesi vízum kb. 50 Euró (érkezéskor fizetendő)
 • Storno, BBP biztosítás
 • borravaló, személyes kiadások

 

Irodánk támogatja az utazások teljes árának a feltüntetését, ezért összeadtuk, hogy mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek, vízumok – együtt:

 

1.211.00 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

1.330.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

 

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat, borravaló összegét.

 

Szállások

Dakka: Hotel Royal Park Residence****

http://royal-park-residence.dhaka-hotel.com/en/

Punakha: Drubchhu Resort****

http://www.drubchhu.com/rooms/

Thimpu: Namselling Boutique Hotel****

http://namselinghotel.com/

Paro: Tashi Namgay Resort****

http://www.tashinamgayresort.com/

Darjeeling: Hotel Cedar Inn***

https://www.cedarinnhotel.com/

Pelling: Hotel Norbu Ghang***

https://www.norbughang.com/

Gangtok: Hotel Lemon Tree****

https://www.lemontreehotels.com/lemon-tree-hotel/gangtok/hotel-gangtok.aspx

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

 

BANGLADES

Beutazás

Magyar állampolgárok útlevéllel utazhatnak be az országba. Az útlevélnek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a vízum igénylésekor. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető.

Vízum

Bangladesbe beutazó magyar állampolgároknak, valamennyi beutazási forma (turisztikai, üzleti, tanulmányi stb.) esetén vízummal kell rendelkezniük. Általános szabályként az útlevélnek a vízum igénylésének időpontjában további 6 hónapig kell érvényesnek lennie. Mindazonáltal turista célú beutazás esetén elfogadják a 3 hónapos érvényességű magyar útlevelet, többszöri beutazásra szóló, hosszú érvényességű vízumkérelem esetén pedig 5 évig kell az útlevélnek érvényesnek lennie. 
A vízum felvételére az országba való megérkezéskor is van lehetőség, ha a tartózkodás célja turizmus, és időtartalma nem haladja meg a 30 napot.
Vízumkérelmet elektronikus formában is be lehet nyújtani. Erről és a vízumeljárás részleteiről az alábbi honlapon tájékozódhatnak.
A vízumérvényességi idejének lejártakor az országot el kell hagyni, a túltartózkodást a bangladesi hatóságok szigorúan büntetik.
A belépésnél más állam által kiadott beléptető pecsét az útlevélben nem jelent problémát.

Pénznem

Taka (BDT). A nem USD-ban kiállított utazási csekkek beválthatatlanok. Az utazási csekket felmutatva USD-hoz jutni készpénzben problémás. A bankok a csekkeket a helyi pénzre váltják. Ajánlott a beutazáskor vám- és deviza nyilatkozatot kitölteni. Ennek a felmutatását ugyanis sok helyen megkövetelik a bankok és a pénzváltók, főleg nagyobb összeg beváltása esetén.

Beszélt nyelvek

Az országban a hivatalos nyelv a bengáli (vagy másképp a bánglá). Beszélt nyelv még az angol.

Elektromos áram

Banglades számos területén nincs elektromos vezeték, ahol kiépített ott is gyakran áramkimaradásra számíthat. A feszültség 220 V /50 Hz.

Időzóna

+6 óra

Egészségügy

Az egészségügyi ellátás szegényes. Súlyosabb esetben valószínű, hogy a beteg gyógykezelésére csak külföldön kerülhet sor. Tanácsos teljes körű egészségügyi és balesetbiztosítás kötése.

Magyar külképviselet

Bangladesben nincs magyar külképviselet. A kétoldalú kapcsolatokért, konzuli dolgokért az Új-Delhiben levő magyar nagykövetség a felelős. Banglades fővárosában, Dhakában van egy tiszteletbeli konzul: Azam J. Chowdhury

 • Címe: East Coast Goup of Companies, East Coast Centre, SW (G) 8, Bir Uttam Mir Shawkat Road Gulshan 1, Dhaka-1212 Bangladesh
 • Előhívó: (+88-02)
 • Telefon: (+88-02) 9884-312
 • Fax: 9883 783/84/85
 • E-mail: nawadir.ali@ecg.com.bd
 • Titkárság: Mr. Nawadir Ali Khan
 • Honlap: www.ecg.com.bd/hungary-consulate

 

Időjárás

Banglades szubtrópusi ország, ennek megfelelően könnyen alakulnak ki szélsőséges időjárási helyzetek, különösen a monszun-évszakban (általában júniustól szeptemberig). Ilyenkor a hatalmas esőzések (ciklonok) miatt gyakoriak az árvizek, amelyek az amúgy is szegényes infrastruktúrát napokig-hetekig tönkretehetik.

BHUTÁN

 

Beutazás

Magyar állampolgárok útlevéllel utazhatnak be az országba. Az útlevélnek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a vízum igénylésekor. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető.

Vízum

Magyar állampolgárok érvényes vízum birtokában, még egyénileg is csak államilag szervezett keretek között utazhatnak be a Bhutáni Királyságba. Az országba utazás napi 200 USD (fő szezonban 250 USD) turisztikai díj befizetése mellett lehetséges, mely magában foglalja a szállás, utazás, étkezés és helyi kísérő költségeit. Egyéni utazás is kizárólag helyi utazási irodával, állandó kísérettel lehetséges, melynek különdíja a turisztika díjhoz hozzáadódik (kb. napi 35-40 USD). 
Az ország egyes részeire csak előzetes engedély birtokában lehet ellátogatni, melyet a helyi utazási ügynök szerez be. További információ és a regisztrált bhutáni utazási irodák listája megtalálható a Bhutáni Turisztikai Tanács honlapján (www.tourism.gov.bt).

Pénznem

Bhutáni ngultrum (BTN), váltópénze a chhertum (1 ngultrum = 100 chhertum). 1 ngultrum = 4 forint (2018 július). Az aktuális árfolyam itt található.
Csak helyben váltható, leginkább dollár ellenében. Bankkártyát csak nagyon kevés helyen fogadnak el.
Beszélt nyelvek:
Az országban a hivatalos nyelv a dzonghka (bhutáni), amely a tibeti nyelvcsalád egyike. Főbb beszélt nyelvek még a tibeti és a nepáli.
A dzongkát elsősorban az ország nyugati felén beszélik, míg a nepálit a déli határvidéken.

Időzóna

+6 óra

Elektromos áram

Az elektromos áram hálózata 230 Volt, 50 Hz, az európai szabványnak megfelelően.

Egészségügy

 Sárgaláznál kötelező az oltás, ha fertőzött országokból érkezik vagy országon utazik át valaki. Bhután déli határa menti alacsonyabb területeken nagy a malária fertőzés kockázata, az óvintézkedéseket meg kell tenni. Megfelelő óvatosságra van szükség a fertőző források víz, jég, nem főzött zöldségfélék elkerülése érdekében. Általában javasolt, hogy az utazók teljes körű utas-, baleset- és egészségügyi biztosítást kössenek, különös tekintettel a megfelelő kiegészítő biztosításokra Bhutánba tervezett tevékenységre. A kötelező védőoltásokról érdeklődjön az Országos Epidemiológiai Intézet oldalán.

Magyar külképviselet

A legközelebbi magyar konzulátus az indiai Újdelhiben található, címe: 2/50-M Niti Marg, Chanakyapuri, New Delhi – 110-021., Telefon: 00-91-11/2688-1135.

Időjárás

Az éghajlat nagyon függ a magasságtól. Az északi magas hegységekben magashegyi éghajlat uralkodik. Dél felé haladva – és ereszkedve lefelé – az éghajlat egyre melegebb. A központi hegyvidék éghajlata mérsékelt, a déli síkságé szubtrópusi. A csapadékmennyiség nyugatról kelet felé haladva csökken. A  monszun a nyári hónapokra jellemző; az ország több csapadékot kap, mint a himalájai régió többi része. Egyes helyeken évente 5500 mm csapadék esik.