Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld

Dél-Afrika II. körutazás – Miért éppen ide?

Dél-Afrika az afrikai kontinens egyik legszebb és legváltozatosabb természeti látnivalóit kínáló országa! Az ősi Tábla-hegy, a meredek szurdokok, kanyonok, vízesések, folyók és homokos partok tökéletes úti céllá teszik. Utunk Fokvárostól vezet a Krüger Nemzeti Parkig, ahonnan kirándulást tehetünk Mozambikba is, majd meglátogatjuk Szvázföldet és a Lesothói Királyságot. 

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Elter Károly

Karesz több mint huszonöt éve dolgozik az idegenforgalomban. A világjárást a hetvenes években hátizsákos turistaként kezdte, s kalandos utazásai során több mint 160 országban járt, valamint az Antarktiszra is eljutott. Alapvetően mikrobiológiát tanult, szakdolgozatát a trópusi parazitózisokról írta. Utazásszervezői munkája előtt újságíró-riporterként a tudományos ismeretterjesztés területén tevékenykedett. Megalapítója és vezető oktatója volt az Utazási Akadémiának, s más idegenforgalmi vonatkozású intézményekben is tanított földrajzot és szakismereteket. Szűkebb értelemben vett munkakörén kívül továbbra is szívügyének tekinti a tudományos ismeretterjesztést; cikkeket ír, előadásokat tart, szakért. Szenvedélyes fotós, eddig mintegy ötven könyvben és kiadványban jeletek meg képei, s hét magyarországi városban volt kiállítása.

 

Részvételi díj *

 1.199.000 Ft/fő

Egyágyas felár

 399.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj minimum 15 fő esetén érvényes. Kevesebb részvevő esetén az árak módosulnak!

*A programban feltüntetett árak 1 EUR=420 Ft, 1 USD=425 Ft árfolyamig érvényesek

*A fakultatív programok minimum 4 fő jelentkezése esetén indulnak. 

A részvételi díj tartalmazza

 • transzferek, buszok a körutazás során
 • elhelyezés 3-4-5* szállodákban, reggelivel
 • 3 vacsora az 5-7. napokon
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • nemzetközi és belső repülőjegyek+illetékek kb. 495.000 Ft/fő
 • Mozambik fakultatív program a 7.napon 79.000 Ft/fő (+ vízum kb. 80 USD, helyszínen fizetendő) 
 • Egész napos Krüger Nemzeti Park szafari (7.napon) 45.000 Ft/fő
 • Lesotho fakultatív program ebéddel a 12.napon (+ vízum) 70.000 Ft/fő 
 • Lesotho vízum ügyintézéssel 70.000 Ft/fő
 • Félpanziós ellátás (9 főétkezés) 110.000 Ft/fő 
 • storno + BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló (kb. 5USD/fő/nap)

Tervezett menetrend QATAR járattal:

01MAR  BUDAPEST DOHA 1620 2315  
02MAR  DOHA CAPETOWN 0215 1115  

14MAR  DURBAN DOHA   1905 0655+1 *johannesburgi stoppal
15MAR  DOHA BUDAPEST 0840 1220  

Az utazás bruttó ára

Mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek – együtt?

1.694.000 Ft/fő

Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

2.093.000 Ft/fő

Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat, a borravaló összegét, a fakultatív programokat + vízumokat és a félpanziós ellátást.

Szállások

Fokváros (3 éj): City Lodge Waterfront 3*sup
https://clhg.com/hotels/180/City-Lodge-Hotel-Victoria-and-Alfred-Waterfront-3

Krüger Nemzeti Park (3 éj): Pestana Kruger Lodge 4*
https://www.pestana.com/en/hotel/pestana-kruger-lodge

Szváziföld (1 éj): The Royal Villas 5*
https://www.royalvillas.co.sz/

St. Lucia (1 éj): Forest Lodge 4*
https://www.forestkzn.co.za/

Umhlanga (4 éj): Beverly Hills Hotel 5*
https://www.southernsun.com/beverly-hills

 

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

 

Beutazási feltételek

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányokkal utazhatnak be az országba: Magánútlevél (A Dél-Afrikából történő elutazás napjától számítva további 30 napig kell érvényesnek lennie az útlevélnek.)

Vízum

Vízum turista célú beutazás esetén: Vízum beszerzése nem szükséges (30 napnál nem hosszabb tartózkodás esetén)

Magyar állampolgárok 30 napig tartózkodhatnak vízum nélkül a Dél-afrikai Köztársaságban, ezt meghaladó tervezett tartózkodás esetén javasoljuk, hogy érdeklődjenek előzetesen a vízumkiadásra jogosult külképviseleten a vízumkiadás feltételeiről, tájékozódjanak a budapesti dél-afrikai nagykövetség vagy a dél-afrikai Belügyminisztérium oldalain. A 30 napos turista vízum meghosszabbítására a Dél-afrikai Köztársaságban már nincs lehetőség, mivel a vízumok meghosszabbítására vonatkozó kérelmet a lejárat előtt 60 nappal be kell nyújtani az illetékes hatóságnál. 

Pénznem

dél-afrikai rand (ZAR)

Időjárás

Az ország a mérsékelten meleg szubtrópusi övezetben fekszik, az évszakok fordítottak az otthonihoz képest. A nyugati part előtt a hideg Benguela-áramlat, a déli, valamint a keleti partok előtt a meleg Agulhas-, illetve Mozambiki-áramlat befolyásolja az időjárás alakulását. A tengerparttól távolabbi és magasan a tengerszint felett fekvő Johannesburgban (1694 m) és Pretoriában (1350 m) 10 °C az átlagos téli hőmérséklet; a nyári átlaghőmérséklet pedig 25 °C. A nyári hónapokban megszokott, hogy a délutáni, esti órákban rendkívül heves zivatarok vonulnak át. Télen éjszakánként fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet. A csapadék nyáron hullik, ez alól kivétel a Fokföld, melynek éghajlata mediterrán jellegű. Fokváros éghajlata közismerten szeszélyes, még a nyári hónapokban is előfordulnak hűvös napok, éjszakák.

Biztosítás

Mindenféleképpen javasolt biztosítást kötni a személyek esetében az alábbi kockázatokra: teljes körű sürgősségi ellátás és gyógykezelés, súlyos betegség esetén repülőgépen történő hazai vagy európai kórházba való szállítás, halott szállítás. A kórházi kezelés megkezdése előtt szigorúan ellenőrzik a biztosítás érvényességet és a fedezetet a bankkártyán, ennek hiányában nem fogadják a beteget még sürgősségi esetben sem.

Közegészség, egészségügyi helyzet

A magánkézben lévő egészségügyi intézmények kitűnő színvonalúak, de a városokat vagy szafari parkok környékét kivéve, korlátozottan állnak rendelkezésre. Az állami kórházakban az ellátás és a felszereltség színvonala általában alacsony. A zsúfoltság, fertőzésveszély miatt ezeket az intézményeket tanácsos elkerülni.

A gyógyszertárak jól felszereltek. A krónikus betegségekben szenvedők és rendszeres gyógyszeres kezelés alatt állók biztosítsák maguk számára a szükséges gyógyszermennyiséget. A gyógyszert az eredeti csomagolásban hozza magával a rajta lévő információk miatt. Ne feledje, hogy esetleges itteni orvosi ellátásának, kórházi kezelésének költségeit Önnek kell állnia – a kórházakban előre kell fizetni.

Dél-Afrikában nagyon magas az HIV fertőzöttek és az AIDS betegek aránya. A TBC megbetegedések gyakorisága a Dél-afrikai Köztársaságban folyamatosan növekszik, a gyógyítási arány kb. 50%-t ér el. Az Extreme Drug- Resistant Tuberculosis (XDR-TB) gyakorlatilag az ország valamennyi tartományában fellelhető.

A csapvíz az ország területének legnagyobb részén iható. Mindazonáltal javasoljuk a palackos ásványvíz használatát, amely széles választékban kapható.

Noha Dél-Afrika nagyrészt maláriamentes, maláriaveszély van Limpopo és Mpumalanga tartományokban, ideértve a Kruger Nemzeti Parkot és a szomszédos szafari parkokat. A veszély KwaZulu-Natal tartománynak a Tugela folyótól északra eső, alacsony fekvésű parti részein is fönnáll. A kockázat minden maláriás területen alacsonyabb a száraz évszakban, június és szeptember között. A megelőzésről konzultáljon szakértővel.

A Dél-Afrikai Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma felülvizsgálta a sárgalázzal fertőzött országok listáját, és módosította a fertőzött területekről Dél-Afrikába utazókkal szembeni követelményeket. Azok az utazók, akik Zambia, Tanzánia, Eritrea, Szomália, São Tomé és Príncipe és Ruanda területéről utaznak Dél-Afrikába, belépéskor a továbbiakban nem szükséges bemutatniuk a sárgaláz elleni oltásról szóló érvényes igazolást. 

A nemzetközi egészségügyi rendszabályoknak megfelelően a Dél-afrikai Köztársaságban 2005. óta minden állampolgártól – 1 éves kor felett – elkérik a sárgaláz elleni oltásról szóló igazolást beutazáskor, abban az esetben ha:

 • sárgalázzal fertőzött országból érkezik;
 • átutazott olyan országon, amely fertőzött, és a reptéren eltöltött idő meghaladta a 12 órát.

A WHO által jóváhagyott oltóanyagot 10 nappal a Dél-Afrikába történő beutazás előtt kell beadni akkreditált Nemzetközi Oltóközpontokban. Az oltási igazolvány tíz nappal a beadást követően válik érvényessé, az oltás 10 évre biztosít védettséget.

Az alábbiakban felsorolt államokból Dél-Afrikába történő beutazáskor kérik a sárgaláz elleni védőoltásról szóló igazolás bemutatását:

Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Közép-afrikai Köztársaság, Csád, Kongó, Elefántcsontpart, Egyenlítői-Guinea, Etiópia, Gabon, Ghána, Guinea, Bissau-Guineai Köztársaság, Kenya, Libéria, Mali, Mauritánia, Niger, Nigéria, Szenegál, Sierra Leone, Dél-szudáni Köztársaság, Szudán, Togo, Uganda, Argentína, Bolívia, Brazília, Kolumbia, Ecuador, Francia Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad és Tobago, Venezuela.

Javasolt oltások: Hepatitisz A és B elleni kombinált védőoltás, hastífusz, sárgaláz elleni védőoltás.

Időzóna

GMT+01:00

Elektromosság

220V voltos feszültség, 50 Hz. Dél-Afrikában három érintkezős elektromos dugaszt használnak, adapter a szállodák recepcióján kapható.

Fontos telefonszámok

Rendőrség: 10111

Mentők: 10177

Rendkívüli helyzet: 107