1137 Budapest, Radnóti u. 2. +36 1 255 2212

Dél-Amerika

Dél-Amerika körutazás – Peru-Bolívia-Chile-Argentína-Uruguay-Brazília – Miért éppen ide?

Körutazásunk első állomása Peru, mely a színpompás folklórjával, az Andok hófödte csúcsaival és a misztikus ködbe burkolózó Machu Picchuval kétségtelenül Dél-Amerika favoritja! A kötelező látnivalók mellett a Titicaca-tavon is hajózni fogunk, ahol az uro indiánok mellett felkeressük a meseszép Nap-szigetet is. Programunk egy bolíviai kitérővel folytatódik, ahol felfedezzük a világ egyik legmagasabban fekvő fővárosát.

Chile, Argentína, Uruguay és Brazília a körutazásunk legszebb természeti szépségeihez invitál! Rio de Janeiro páratlan fekvése, az európaiasan otthonos Buenos Aires, a füves pampák messzeségbe vesző horizontja, a fojtogatóan párás melegben alázúduló Iguazú vízesés monoton dübörgése és Patagónia szikrázóan kékesfehér gleccserei megerősítik az embert abban a hitében, hogy ennyi csodát, egy földrészen belül, a Teremtő csakis jókedvében alkothatott. Tartsanak velünk Rio mondén, szambát járó-futballt imádó mindennapjaitól a vadregényes Patagóniáig, ahol helyenként hatalmas táblák jelzik az utazóknak, hogy Isten hozta a Világ végén!

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Papp Éva


Az AlmaVía Travel alapítója. Már általános iskolásként kívülről fújta az afrikai felfedezőket, és leghőbb vágya volt, hogy oroszlánvadászként debütáljon az Élet színpadán. Eme hajlamait szerencsére felnőttkorára kinőtte, de spanyoltanárként, szinkrontolmácsként sem tudott ellenállni az utazás csábításának. Húsz éves idegenvezetői pályája alatt eljutott mintegy 100 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa

Vélemények

”A perui út (is) hibátlanul sikerült! A programok nagyon szépen, logikusan épültek egymásra, még arra is ügyeltetek a látnivalók összeállításánál, hogy legyen időnk akklimatizálódni, ami lássuk be, létfontosságú az Andokban. Ez volt a harmadik utunk együtt, hová is megyünk legközelebb Éva?”

Szántó Marianna

 

Részvételi díj *

1.055.000 Ft/fő

Egyágyas felár

320.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes.

*A programban feltüntetett árak 1Usd = 275 Ft árfolyamig érvényesek

 

A részvételi díj tartalmazza

 • transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során
 • Elhelyezés 3-4* szállodákban
 • Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • Ellátás: reggeli
 • Magyar idegenvezető, csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza- Árak/fő

 • Nemzetközi és belső repülőjegyek+tax: kb.750.000 Ft
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló, személyes jellegű kiadások
 • Ebéd/vacsora kb. 10-15 Usd/fő/nap

 

Fakultatív programok – Árak/fő

 • Nazca vonalak (másfél órás repülés!) 255 usd helyszínen fizetendő
 • Sétarepülés az Iguazú felett 42.000 Ft
 • Argentín tangó-show 29.900 Ft
 • Trópusi madárpark Iguazúnál 21.000 Ft

 

Szállások

Hamarosan….

 

Dél-Amerika-körutazás-Machu Picchu

Dél-Amerika-körutazás-Machu Picchu

 

Vízum

Magyar állampolgárnak maximum 90 napig vízum nélkül tartózkodhatnak a körutazásban szereplő országokban. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

 

Külképviseletek

Tiszteletbeli konzul-Peru

Cím: Lima 27 Javier Prado Este, No. 1520
Telefon: + 51 1 225-0973
Fax: + 51 1 225-0974

E-mail:hungriaconsul@scanperu.com

Egészségügy

Kötelező védőoltás nincs, az őserdei régiókba utazóknak ajánlott a sárgaláz oltás. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.

Nemzetközi Utazásegészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364

Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra

Nemzetközi Oltóközpont

1134 Budapest, Váci út 70.

Telefon: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878

Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00

Szombat: 10:00 – 16:00

 

Pénznem

Peru hivatalos pénzneme a perui Sol (PEN).

1 Usd = kb. 2,8 PEN

Fontos! Peruban a régi címletű amerikai dollárokat már nem fogadják el! Érdemes kisebb, új kiadású címleteket vinni az útra. Hivatalos pénzváltók mindenhol működnek, eurót, dollárt egyaránt jól váltanak.

 

Nyelv

Hivatalos nyelv a spanyol, regionális szinten beszélt nyelvek a kecsua, aymara, valamint helyi nyelvek.

 

Időzóna

GMT-5 óra

 

Telekommunikáció

A mobiltelefonok gond nélkül működnek, a szállodák internet hozzáférése a legtöbb helyen ingyenes, a lefedettség országos szinten jó. A rooming-tarifákról kérjük, hogy tájékozódjon a mobilszolgáltatójánál.

 

Elektromos hálózat

220V 60 Hz. A dugaljak eltérnek az európai szabványtól.

 

 

Éghajlat

Három élesen elkülönülő éghajlati terület alakult ki az országban. A Csendes-óceán partvidékén trópusi sivatagi éghajlat van, azaz annak hűvös változata. A legmelegebb hónap középhőmérséklete 22-26 °C, a leghűvösebb 15-20 °C. A csapadék jelentéktelen mennyisége ködszitálásokból származik. Gyakran van köd, kevés a napsütés.

Peru területének felét az Andok hegyei foglalják el. Itt változatos magashegyi éghajlatot találunk. A hőmérséklet átlagos csökkenése 0,5 °C 100 méterenként. Feltűnő a magasabban fekvő területek szélsőségesen nagy napi hőingadozása, ami az erős be-, illetve kisugárzás következménye. A csapadék évi járását a csapadékos nyár és a száraz tél jellemzi.

Az Amazonas medencéjében esőerdő éghajlat alakult ki, 25-26 °C-os évi középhőmérséklettel és igen csekély, 1-2 °C-os átlagos évi ingadozással. Az évi átlagos csapadékmennyiség 2000-3000 mm, eloszlása egyenletes.

 

Időjárás

Várható időjárás a körutazás során:

 

október

nappali átlag °C

éjjeli átlag°C

csapadék mm átlag

Lima

25

18

0

Cuzco

20

10

30

Puno

18

10

30