Fülöp-szigetek

Fülöp-szigetek körutazás – Miért éppen ide?

A Fülöp-szigetek Dél- és Délkelet-Ázsia államai közül az egyetlen döntően keresztény vallású állam. Az európaiak számára Ferdinand Magellan, spanyol szolgálatban álló portugál hajós fedezte fel 1521-ben és II. Fülöp spanyol királyról nevezte el, majd a spanyol korona javára gyarmatosította a szigetcsoportot. A szigetállam 7107 szigetet foglal magába, melyek közül Bohol az egyik leglátogatottabb, ahol a sziget közepén lévő fennsíkon sorakoznak a híres Csokoládé-dombok! Biztosan nem tudjuk, hogyan jöttek létre ezek a rendkívüli mészkődombok, a legendák szerint könnycseppek, amelyeket mély bánatában egy óriás a viszonzatlan szerelem miatt hullatott.

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Elter Károly

Karesz több mint huszonöt éve dolgozik az idegenforgalomban. A világjárást a hetvenes években hátizsákos turistaként kezdte, s kalandos utazásai során több mint 160 országban járt, valamint az Antarktiszra is eljutott. Alapvetően mikrobiológiát tanult, szakdolgozatát a trópusi parazitózisokról írta. Utazásszervezői munkája előtt újságíró-riporterként a tudományos ismeretterjesztés területén tevékenykedett. Megalapítója és vezető oktatója volt az Utazási Akadémiának, s más idegenforgalmi vonatkozású intézményekben is tanított földrajzot és szakismereteket. Szűkebb értelemben vett munkakörén kívül továbbra is szívügyének tekinti a tudományos ismeretterjesztést; cikkeket ír, előadásokat tart, szakért. Szenvedélyes fotós, eddig mintegy ötven könyvben és kiadványban jeletek meg képei, s hét magyarországi városban volt kiállítása.

 

Részvételi díj *

1.049.000 Ft/fő

Egyágyas felár

429.000 Ft/fő

A megadott részvételi díjak 1 USD = 390 HUF árfolyamig érvényesek.  

*A részvételi díj minimum 16 fő esetén érvényes. 14 fő részvétele esetén +40.000 Ft felár fizetendő.

A részvételi díj tartalmazza

 • szállás 10 éjszakára a megadott 4, 5*-os hotelek kétágyas szobáiban
 • leírás szerinti ellátás
 • transzferek a körutazás során (Manila és Cebu: 45 üléses busz, Bohol: 28 üléses minibusz, Puerto Princesa: 10 üléses furgonok – 1 furgonba max. 6 fő)
 • Bohol – Cebu kompjegy
 • ivóvíz a kirándulások alatt (0.5l/ fő)
 • magyar idegenvezető és csoportkísérő, angol nyelvű helyi idegenvezető
 • leírásban szereplő programok
 • felsorolt programok belépőjegyei

A részvételi díj nem tartalmazza- árak/fő

 • nemzetközi repülőjegyek + illetékek kb. 520.000 Ft/fő
 • 3 db belső repülőjegy + illetékek kb. 249.000 Ft/fő
 • Cetcápa les + Kawasan vízesés fakultatív program (min. 14 fő esetén) 55.000 Ft/fő
 • kilépési illetékek (helyszínen) kb. 40 USD/fő 
 • borravalók kb. 100 USD/fő
 • El-Nido környezetvédelmi díj (helyszínen) kb. 5 USD/fő
 • egyéni kiadások, egyéb étkezések, PCR teszt

Bruttó árak /fő

Irodánk támogatja az utazások teljes árának a feltüntetését, ezért összeadtuk, hogy mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, nemzetközi repülőjegyek + illetékek, 3 db belföldi repülőjegy + illetékek – együtt:

1.818.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

2.247.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat, a helyszínen fizetendő tételeket (borravaló, kilépési illeték, környezetvédelmi díj) és a fakultatív program költségeit. 

Szállások

Manila: The Manila Hotel*****
https://www.manila-hotel.com.ph/

Bohol: Bohol Beach Club****
https://www.boholbeachclub.com.ph/

Cebu: Bai Hotel****
https://www.baihotels.com/

Puerto Princesa: Princesa Garden Island Resort & Spa****
https://www.princesagardenisland.com/

El-Nido: Seda Lio****+
https://lio.sedahotels.com/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=gmb

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát fenntartjuk!

Tervezett menetrend

15:10 Budapest (BUD) 23:20 Dubai (DXB) EK112
03:40 Dubai (DXB) 15:55 Manila (MNL) EK332

23:30 Manila (MNL) 04:45 Dubai (DXB) EK335
10:35 Dubai (DXB) 13:35 Budapest (BUD) EK111

 

Beutazási feltételek

Magyar állampolgárok magánútlevéllel utazhatnak az országba. Az útlevélnek még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie a Fülöp-szigetekről történő kiutazás időpontját követően. Figyelem! 2017. január 1-től csak biometrikus útlevéllel lehet belépni az ország területére.

COVID információk

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/fulop-szigetek

Vízum

30 naptári napot nem meghaladó turista célú tartózkodás esetén NEM szükséges vízum. A beutazóknak rendelkezniük kell érvényes, visszatérésre vagy továbbutazásra jogosító repülő- vagy hajójeggyel. A 30 napot meghaladó tartózkodáshoz vízum beszerzése szükséges, melyet a Fülöp-szigeteki Köztársaságnak a kérelmező állandó lakóhelye szerinti konzuli hivatalában lehet személyesen beszerezni.  

Vám

Sertéstermékek: szigorú büntetés a sertéshúsból készült termékek behozatalára! A Fülöp-szigeteki hatóságok több mint 1 millió Ft-nyi pesó büntetést helyeztek kilátásba azon turisták számára, akik az afrikai sertéspestis (ASP) által fertőzött országokból (pl. Magyarország) bármilyen sertéshúsból készült terméket próbálnak behozni az országba!
A Fülöp-szigeteki Köztársaság vámhivatalának elérhetőségei megtalálhatóak a filippin pénzügyminisztérium (Department of Finance) honlapján:
 www.dof.gov.ph/index.php/directory/bureau-of-customs. 

Pénznem

 Fülöp-szigeteki Peso (PHP), korlátozott mennyiségben dollárt szinte minden pénzváltóban és bankban, eurót csak bizonyos helyeken lehet váltani.  1000 USD-n felüli váltási szándékot legalább egy nappal előre kell jelezni.

Időjárás

Az ország éghajlata trópusi, az esős, tájfunokkal tarkított évszak júniustól októberig tart, a száraz decembertől májusig, de a levegő páratartalma egész évben magas.

Közlekedés

Több tucat helyi légiközlekedési vállalat üzemeltet járatokat, ezek közül számos nem felel meg az európai légiforgalmi előírásoknak. Javasoljuk, ezért a nemzeti légitársaság (Philippine Airlines) és a Cebu Pacific Air járatait. Az utazás megtervezésnél kérjük, legyenek figyelemmel arra, hogy több órás, de akár napos késések is előfordulhatnak!
A szigetek között működő kompjáratok zsúfoltak, gyakoriak a balesetek. Az autóbusz járatok közül csak a megbízható járművekkel üzemelők igénybe vételét javasoljuk. Taxiknál követeljük meg a taxióra használatát. Triciklinél a visszaélések gyakoribbak, ha a külföldi az egyedüli utas (pl. a fuvarozó visszaútjának megtérítése). A legendás jeepney nevű 15-20 fős járművek olcsók, azonban műszaki állapotuk gyakran nem kielégítő és a szűk helyen zsebtolvajlás előfordulhat. Menetrend se on-, se offline nem gyakori. 
Az országban jobbra tartás van. A közlekedés általánosságban kaotikus, a közúti szabályok értelmezése rugalmas. Vezetés közben fokozott éberség és figyelem javasolt. Gépjármű vezetéséhez, illetve bérléséhez nemzetközi jogosítvány szükséges. Alkoholos és egyéb befolyásoltság állapotában járművet vezetni súlyos büntetést von maga után. 

Biztosítás

Utazás előtt javasolt minden kockázatra kiterjedő egészségügyi biztosítást kötni, ugyanis a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátás csak egyes, kifejezetten drága intézményekben biztosított.

Vallási és viselkedési kultúra

A lakosság túlnyomó része a katolikus vallás követője, míg a déli Mindanao szigeten és a hozzá számító kisebb szigeteken élők 740%-a muzulmán. A vallási ünnepek és munkaszüneti napok száma magas, a körmenetek alkalmával előfordul, hogy akár milliós számban zsúfolódnak össze a hívek az utcákon, tereken számos, akár halálos balesetet is okozva. Javasoljuk, hogy az adott vallás ruházkodási és egyéb előírásait tartsák tiszteletben, amennyiben vallási létesítményeket és eseményeket látogatnak.

Közegészség, egészségügyi helyzet

Általános vészhívószámok: 112 és 911.
Biztosítás nélkül még a súlyos állapotban levő személyeket sem feltétlenül látják el. A kellő szintű egészségügyi szolgáltatások ára igen magas.

Víz, élelmiszer

Az ország trópusi klímája miatt az élelmiszerek megfelelő tárolása nem mindenhol megoldott, ezért gyakoriak a romlott étel és a fertőzött víz miatti akár súlyos lefolyású megbetegedések. Kiemelten ügyeljünk ezért a táplálkozásra.
A csapvíz közvetlen fogyasztásra nem javasolt. Oltások kapcsán az Országos Epidemiológiai Központ felkeresését javasoljuk, legalább két hónappal az utazás előtt. Érdemes az üzletekben országszerte könnyen és olcsón megvásárolható szúnyogriasztó termékek használata. Láz esetén javasolt haladéktalanul orvoshoz fordulni, ugyanis a dengue-láz, illetve némely területeken a malária veszélye, főleg a csapadékos, erdős, mocsaras vidéki területeken magas.

Elérhetőségek

Magyarország Fülöp-szigeteki Nagykövetségének Konzuli Hivatala:
Cím: DelRosarioLaw Centre, 21st Drive corner 20th Drive, Bonifacio Global City,1630 Taguig, Metro Manila
Előhívó: +63 2
Telefon és fax: 816-7383
E-mail: consulate.mnl@mfa.gov.hu
Web: https://manila.mfa.gov.hu

Fülöp-szigetek Budapesti Nagykövetsége
Cím: 1026 Budapest, Gábor Áron utca 58.
Előhívó: 06-1
Telefon: 391-4300, 391-4301
Fax: 200-5528
E-mail: phbuda@philembassy.hu és consular@philembassy@.hu
Web: http://budapestpe.dfa.gov.ph 

Hasznos helyi telefonszámok

Rendőrség: 117 vagy (02) 722-0650
Vöröskereszt: 143 vagy (02) 527-8385 től 95-ig
Tűzoltóság: (02) 426-0219 vagy (02) 426-3812
Parti Őrség: (02) 527-3877