Gabon

Gabon körutazás – Miért éppen ide?

 • Az Egyenlítő mentén található ország 70-80%-át esőerdők borítják, ami az egyik legmagasabb arány a világon. 
 • 2002-ben Gabon 11%-át nemzeti parkká nyilvánították. 
 • Ellátogatunk a La Lope Nemzeti Parkba, mely Közép-Afrika legjelentősebb főemlős parkja, több mint 1400 veszélyeztetett mandrill és 420 madárfaj menedéke, kiemelten fontos lakhely a nyugati gorillák, a napfarkú guenonok, a fekete kolobuszok, a csimpánzok és az erdei elefántok számára.
 • Természetes előhelyükön, vadőrök segítségével csodálhatjuk meg az emberhez szoktatott Mandrillokat. 
 • A Loango Nemzeti Parkban, melyet gyakran „Afrika utolsó édenjeként” emlegetnek, megismerkedünk a nyugati síkvidéki gorillákkal. 
 • Igazi kuriózum utazás, profi magyar idegenvezetéssel!

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Elter Károly

Karesz több mint huszonöt éve dolgozik az idegenforgalomban. A világjárást a hetvenes években hátizsákos turistaként kezdte, s kalandos utazásai során több mint 160 országban járt, valamint az Antarktiszra is eljutott. Alapvetően mikrobiológiát tanult, szakdolgozatát a trópusi parazitózisokról írta. Utazásszervezői munkája előtt újságíró-riporterként a tudományos ismeretterjesztés területén tevékenykedett. Megalapítója és vezető oktatója volt az Utazási Akadémiának, s más idegenforgalmi vonatkozású intézményekben is tanított földrajzot és szakismereteket. Szűkebb értelemben vett munkakörén kívül továbbra is szívügyének tekinti a tudományos ismeretterjesztést; cikkeket ír, előadásokat tart, szakért. Szenvedélyes fotós, eddig mintegy ötven könyvben és kiadványban jeletek meg képei, s hét magyarországi városban volt kiállítása.

Részvételi díj *

  2.149.000 Ft/fő

Egyágyas felár**

  59.000 Ft/fő

A részvételi díj 1 EUR = 400 HUF árfolyamig érvényes!

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén felár fizetendő!

** Egyágyas elhelyezésre csak Librevilleben és Lambareneben van lehetőség!

A részvételi díj tartalmazza

 • transzferek a körutazás során légkondicionált autóbusszal, illetve 4×4 járművekkel
 • 9 éjszaka szállás helyi 2-3*-os szálláshelyeken, helyenként campingben
 • félpanziós ellátás (reggeli + vacsora, italok nélkül)
 • belépőjegyek a programban szereplő látnivalókhoz (kivéve a főemlős engedélyek)
 • helyi idegenvezetés
 • magyar nyelvű idegenvezetés, csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • nemzetközi repülőjegyek + illetékek kb. 400.000 Ft
 • Port Gentil-Libreville belföldi repülőjegy + illeték kb. 100.000 Ft
 • Gorilla engedély kb. 850 EUR
 • Mandrill engedély kb. 240 EUR
 • esetleges fakultatív programok
 • Vízum ügyintézéssel kb. 45.000 Ft
 • borravaló
 • utas,- és útlemondási biztosítás
 • személyes jellegű kiadások
 • italok az étkezések során

Tervezett menetrend

TK1036  20AUG  BUDAPEST ISTANBUL    0905 1215   
TK 587  20AUG  ISTANBUL LIBREVILLE 1550 2125   
 
TK 587  29AUG  LIBREVILLE ISTANBUL 2225 1050+1   (pointe noirei technikai stoppal)
TK1033  30AUG  ISTANBUL BUDAPEST    1210 1310   

Az utazás bruttó ára

Mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek+illetékek, vízum – együtt?

2.694.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

2.753.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat, a főemlős engedélyeket, valamint a helyszínen fizetendő borravaló összegét.

Szállások

Libreville: Park Inn by Radisson 
https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/park-inn-libreville

Lope National Park: Annexe E. Mbeyi
https://www.facebook.com/gabonferroalloys.co/posts/114783753842369/

Lambarene: Agneghe Beach Hotel
https://www.facebook.com/agneghebeach.officiel/

Loango National Park: Ndola Camp/Nouri Camp
https://journeysbydesign.com/destinations/gabon/loango-national-park/ndola-camp

Afrikában általánosságban sem az európai színvonalúak a szállások, a szerényebb gazdasági helyzet miatt víz- és áramkorlátozás bármikor előfordulhat! Ennek az utazásnak a szállásai alapszintűek és a helyi higiéniai elvárások sem minden esetben felelnek meg az általunk megszokottnak.

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Beutazási feltételek

Magyar állampolgárok útlevéllel utazhatnak be az országba. Az útlevélnek még 180 napig kell érvényesnek lennie a Gabonból történő kiutazást követően. 

Vízum

Vízum turista célú beutazás esetén: Minden esetben szükséges előzetesen vízumot beszerezni a Gabonba történő beutazáshoz. A vízumigényléshez kérjük ellátogatni a https://evisa.dgdi.ga oldalra.

Pénznem

Afrikai valutaközösségi frank

Általános információk

Gabon becsült lakossága mintegy 2 millió fő. A lakosság körében a keresztény vallás a legelterjedtebb. Hivatalos nyelv a francia, fővárosa Libreville. Az ország túlnyomó részét trópusi erdő borítja.

Időjárás

Hagyományos értelemben nincsenek évszakok, inkább két szélsőséges évszak jellemző a térségre. Az esős és száraz időszakok váltják egymást. Trópusi meleg, nedves, esős évszak októbertől májusig, a száraz évszak júniustól szeptemberig tart. Az esős évszakban (szeptembertől decemberig, ill. februártól júniusig) jelentősen nő a szúnyogcsípések által terjesztett malária és chikungunya megbetegedések száma.

Védőoltások, egészségügyi helyzet

A sárgaláz elleni védőoltás kötelező. Alkalmanként a határon kérhetik a kolera elleni védőoltást igazoló dokumentumokat. Az országba történő beutazás előtt ajánlott a diftéria, a tetanusz és a veszettség elleni védőoltások felvétele.

Utazás előtt javasoljuk felkeresni a Nemzeti Népegészségügyi Központot: https://www.nnk.gov.hu/index.php/jarvanyugyi-es-infekciokontroll-foosztaly/oltokozponthttps://oltokozpont.hu/hu/oltas/utazas/gabon, ahol az utasok naprakész tájékoztatást kaphatnak a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdéseikre.

A gaboni tartózkodás során a magyar utazók tartózkodjanak az ivóvíz (csapvíz) fogyasztásától, csak zárt palackos ásványvizet igyanak! A helyi éttermekben ne fogyasszanak ott gyártott jéggel készített koktélokat, italokat, s ne egyenek félig átsült húsokból, vagy halakból készült ételeket!

Szállások

Afrikában általánosságban sem az európai színvonalúak a szállások, a szerényebb gazdasági helyzet miatt víz- és áramkorlátozás bármikor előfordulhat, a közutak igen rossz állapotúak.

Kérjük, hogy mindenképpen tájékozódjon utazása előtt az úticélról, a szálláshelyekről internetes keresőjében, hiszen számos és számtalan vélemény látott már napvilágot mind a helyszínekről, az országról, mind a szállásokról. Ennek az utazásnak a szállásai alapszintűek és a helyi higiéniai elvárások sem minden esetben felelnek meg az általunk megszokottnak.