India – Ladakh

India – Ladakh körutazás – Miért éppen ide?

 • Ladak történelmi, kulturális és földrajzi régió a Himalája nyugati részén, mely a távoli hegyek és a tibeti buddhista kultúra szépségeiről ismert, ezért Kis Tibetnek is nevezik.
 • Ellátogatunk Delhi főbb nevezetességeihez.
 • Kirándulást teszünk a Nubra-völgybe, a világ egyik legmagasabb autóval járható hágóján. 
 • Részt veszünk egy hajnali szertartáson a Diszkit-kolostorban, amelyet a 14. században alapítottak, és amely a Nubra-völgy legnagyobb gompája.
 • Leh-ben megtekintjük a Tiksze kolostort, mely a tibeti Potala-palotához való hasonlóságáról nevezetes. 
 • Ladak azon kevés helyek egyike, ahol még elevenen él az ősi Tibet kultúrája és vallási hagyománya.
 • Az utat Zentai György indológus-tibetológus kíséri. 

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Zentai György

Zentai György orientalista (indológus-tibetológus) hosszú évek óta szervez és vezet utakat Ázsiába, elsősorban a himalájai térségbe (Ladak, Nepál, Tibet, Bhután), valamint India különböző vidékeire, de megfordult már csoportjaival Indonéziában, Kínában, Észak-Koreában, Ausztráliában és Új-Zélandon is. Nem meglepő módon az utazás és a túrázás számít legkedvesebb szabadidős tevékenyégének is. Az utazáson kívül szerkesztőként és fordítóként dolgozik, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem oktatójaként vallástörténeti kurzusokat tart.

Részvételi díj *

589.000 Ft/fő.

Egyágyas felár

169.000 Ft/fő

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 12 fő esetén + 20.000 Ft/fő felár.
*A megadott részvételi díjak 1 EUR = 410 HUF árfolyamig érvényesek. A részvételi díj, az egyágyas felár és a félpanzió összege fizethető euróban is. 

A részvételi díj tartalmazza

 • buszos transzferek a körutazás során, Leh-ben dzsipekkel
 • szállást a megadott hotelek, vendégházak kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezetés
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • nemzetközi repülőjegy + illeték kb. 320.000 Ft/fő
 • belső repülőjegyek + illeték kb. 70.000 Ft/fő
 • félpanziós ellátás  79.000 Ft/fő
 • vízum ügyintézéssel 20.000 Ft/fő
 • PCR teszt
 • borravalók
 • utas-, útlemondási biztosítás
 • személyes jellegű kiadások

Mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek, vízum – együtt?

 999.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

 1.168.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat és a félpanzió összegét. 

Tervezett menetrend

BUDAPEST DUBAI 1600 2320  
DUBAI DELHI 0355 0905  

DELHI DUBAI 0415 0620  
DUBAI BUDAPEST 1030 1425 

Szállások

Vivanta New Delhi, Dwarka***** – Új-Delhi
https://www.vivantahotels.com/en-in/vivanta-new-delhi-dwarka/?utm_source=google&utm_medium=local&utm_campaign=vivanta_new_delhi_dwarka_cla&utm_content=vivanta_new_delhi_dwarka_gmb

Hotel Omasila*** – Leh
https://hotel-omasila-leh-ladakh.hotelsgds.com/

Organic Retreat – Nubra
https://organicvillageretreat.com/

Hotel Zimskhang – Alchi 
http://www.hotelzimskhangalchi.com/

 

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát irodánk fenntartja!

 

Vízum

Külföldi állampolgárok az ország területére történő beutazáshoz szükséges vízumot elektronikus úton vagy India budapesti nagykövetségén keresztül igényelhetnek. Elektronikus vízumigényléssel (e-visa) kapcsolatos részletes tájékoztatás itt érhető el: 

Az ország területére belépésre jogosító „hagyományos” vízumot az indiai missziókon lehet kérelmezni. A budapesti Indiai Köztársaság Nagykövetségének elérhetősége: 

Beutazási feltételek

Magyar állampolgárok magánútlevéllel utazhatnak az országba. Az útlevélnek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a belépéskor. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető.

Pénznem

indiai rúpia (INR)

Időjárás

India több éghajlati zónára osztható és éghajlatát elsősorban a szélességi fok, a domborzat és a monszun alakítja. Klímája melegebb, mint az a szélességi fekvésénél fogva megilletné, mert a Himalája hatalmas fala mint védőbástya állja útját az északról érkező hideg légtömegek beáramlásának. A nyári monszun júniusban érkezik délnyugat felől, s általában négy hónapon át tart. Ebben a négy hónapban esik le az évi csapadék túlnyomó része. Mennyiségének területi eloszlása erősen változó. A monszunesők hatására a folyók megáradnak, a víztározók megtelnek, s ebből a vízmennyiségből gazdálkodik India a következő monszunig. November végén, december elején kezdődik a hűvös évszak. Az ország nagy részén a legszárazabb időszak november-decembertől április-májusig tart. A hőmérséklet általában december-januárban a legalacsonyabb és tavasszal a legmagasabb; a szárazföld belsejében a monszun beköszönte előtt elérheti az 50 fokot is.

Vallással, öltözködéssel, viselkedéssel kapcsolatos tudnivalók

Az Indiába érkezőnek a helyi viszonyokkal és a hétköznapokkal való találkozásra, az életmódbeli, a kulturális különbségekre érdemes előre, tudatosan készülnie. Az évezredek során kialakult hagyományok magatartási szabályok, társadalmi szokások alapvetően eltérnek a nyugati kultúrkör hasonló szabályaitól és hagyományaitól. Ezek sokszor megtévesztően egzotikusnak tűnnek, a valóságban viszont számos veszélyt, kellemetlenséget rejthetnek.

Különös figyelemmel kell lenni arra, hogy az indiai társadalomban a nők megítélése mereven konzervatív és patriarchális. 

Indiában a társadalmi helyzetnek évezredeken át nagy jelentősége volt és ma is meghatározó eleme a mindennapi életnek. A tilalmak ellenére erőteljesen jelen van az évezredes kasztrendszer. Emellett a régi társadalmi-kulturális együttélés elemei, a vallási ellentétek, babonák, hagyományok sok esetben meghatározzák az indiaiak viselkedését. Ennek egyik fontos eleme, hogy az indiaiak nem mondanak nyíltan nemet, nem mondják ki, ha valamit nem tudnak, nem értenek. A külföldieknek erős nehézséget okoznak az ilyen kommunikációs helyzetek, illetve, a külföldi sok esetben úgy érzi, nem kap választ a kérdésére, vagy helyeslésként érzékeli, ha a partner nem mond ellent. Ajánlott mindig figyelni arra, hogy a hagyományos udvariasság azt kívánja az indiai partnertől, hogy lehetőleg olyan választ adjanak a feltett kérdésre, amit szerintük beszélgetőpartnerük elvár.

Indiában nagyon fontos a szóbeli kommunikáció, szeretnek beszélni, beszélgetni. Érdeklődésük sok esetben tolakodónak tűnő kíváncsiság, személyeskedés, de ez megfelel az indiai szokásoknak. Az utazó maga dönti el kivel érdemes barátkoznia, beszélgetnie és kivel nem. Javasolt tartózkodással és fenntartással fogadni bármiféle ajánlatot, meghívást, amire ismeretlennel való szóba elegyedés esetén sor kerülhet. 

Közegészség, egészségügyi helyzet

Indiában a közegészségügyi helyzet, illetve tágabb értelemben a tisztaság hiánya jelentheti az utazó számára a legnagyobb kihívást, kockázatot. Érdemes ezért útikönyvekből tájékozódni az adott helyre jellemző körülményekről, ajánlott szállásokról, éttermekről. A vezetékes víz nem alkalmas emberi fogyasztásra, palackozott víz mindenütt kapható. A közegészségügyi követelményekben az európai színvonalhoz közelítő szolgáltatások az Európában megszokottnál is magasabb árfekvésűek, erre javasolt felkészülni, időben tájékozódni. Annak ellenére, hogy a budapesti indiai nagykövetség utazási egészségbiztosítás megléte nélkül is kiállítja a magyar állampolgárok részére az indiai vízumot, valamint tekintettel arra, hogy az európaihoz hasonló orvosi ellátás csak tetemes anyagi ráfordítás mellett vehető igénybe, nyomatékosan javasoljuk, hogy az Indiába utazók teljes körű utas-, baleset- és egészségügyi biztosítást kössenek az utazásukat megelőzően.

Viszonylag magas a dengue-láz kockázata. Javasolt a hosszú ujjú ruha viselete. Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét a megelőzés és védekezés fontosságára. Szúnyogriasztó tapaszok, karkötők, füstölők, beltéri szúnyogriasztó dugaszok széles választékban elérhetők helyben is. Amennyiben magas lázat, szem-, fej-, hátfájást tapasztalnak, a testen kiütéseket észlelnek, azonnal forduljanak orvoshoz.

Elviekben maláriával és chikungunya-lázzal is fertőzött területek India számos vidékén találhatóak, de a nagyobb városokban maláriás illetve chikungunya fertőzés ritkán fordul elő.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az orvosi, illetve kórházi ellátás a legnagyobb indiai városokban rendelkezik az életmentésre szakértelemmel és felszereltséggel.

A nagyvárosok súlyos légszennyezettsége miatt a légúti betegségben szenvedőknek (asztma, allergia, stb.) fel kell készülniük az esetleges nehézségekre.

Oltások

India nem írja elő kötelező oltás felvételét az ország területére történő beutazáshoz , azonban az alábbi védőoltások felvétele ajánlott: hepatitis A+B, tífusz, meningitisz, DiPerTePolio, kolera, MMR-kanyaró, illetve koronavírus elleni védőoltás.

E-cigaretta használat

Tájékoztatjuk az Indiába utazni szándékozókat, hogy India 2019 szeptemberétől betiltotta az e-cigaretták használatát. Ennek fényében a belépés során ezen készülékeket elkobozhatják az utazóktól. A kellemetlenségek elkerülése végett javasoljuk ezen készülékek mellőzését az indiai látogatások során.

Fontos telefonszámok

A következő, ingyenesen, a nap 24 órájában hívható telefonszámon, több nyelven adnak tájékoztatást a segítséget igénylő turisták számára: 1800111363, rövidített szám: 1363.

Általános segélyhívószám: 112