Koszovó

Koszovó – Miért éppen ide?

A négynapos utazás során felfedezzük és megismerjük Koszovót, Európa legfiatalabb és a világ talán egyik legvendégszeretőbb országát. Az Experience Balkan (www.facebook.com/experience.balkan) együttműködésével létrejött utazásunk alatt a cél egyszerű: közös élményeken, örömökön, gasztro-programokon keresztül közelebb kerülni a térség lakóihoz, népeihez, megismerni világörökségi kincseit, természeti látnivalóit, kulturális sokszínűségét, történelmét és természetesen egy nagyszerű csapatban jól érezni magunkat.

Aktuális COVID-19 információk:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?koszovo

 

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Huszty Zoltán

Zoli, aki eredetileg közgazdász, szenvedélyes szereti, és nagyon jól ismeri a Balkánt, a félsziget minden zegét-zugát bejárta; megismerte kultúráját, szereti népét és legfőbb célja megmutatni értékeit a látogatóknak. Az Experience Balkan nemzetközi baráti társaság és magyarországi civil szervezetének, a Balkan Calling Egyesületnek az egyik alapítója. http://www.facebook.com/experience.balkan

 

 

Részvételi díj *

109.000 Ft/fő

Egyágyas felár

20.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.

*A programban feltüntetett árak 1 euró = 350 Ft árfolyamig érvényesek

 

A részvételi díj tartalmazza

 • transzferek, mikrobuszok a körutazás során
 • elhelyezés 3-4* hotelekben
 • reggelis ellátás
 • belépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • repülőjegy Wizz Air kb. 20.000 Ft/fő
 • csomagdíj kb. 6.000 Ft/út
 • félpanzió (2. nap vacsora, 3-4. nap ebéd) 16.000 Ft/fő
 • borravaló 8 euró/fő  (helyszínen fizetendő)
 • Storno+ BBP biztosítás

*Menetrendváltozás esetén irodánk fenntartja a programmódosítás jogát!

 

Irodánk támogatja az utazások teljes árának a feltüntetését, ezért összeadtuk, hogy mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek, belépőjegyek+borravaló – együtt:

131.900 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

151.900 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

 

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat, a feladható poggyászt és a félpanziós ellátást.

Szállások

Pristina: Hotel Parlament***
http://www.hotelparlament.com/

Peja: Seraphine Plaza****
https://seraphineplaza.com/

Prizren: Hotel Kacinari****
http://hotelkacinari.com/

 

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Útlevél

A magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be Koszovóba, és egyszeri belépéssel 90 napig tartózkodhatnak az országban. Az útlevélnek a beutazás napjától számítva legalább három hónapig kell érvényesnek lennie. A beutazás érvényes kártya típusú személyazonosító igazolvánnyal is lehetséges. 

Pénznem

Hivatalos pénznem: Euró

Az UNMIK (ENSZ koszovói békefenntartó misszió) 2001-ben egy pénzügyi reform keretében bevezette a tartományban az eurót, mint hivatalos pénznemet. Feladata a korábban széles körben használt német márka leváltása volt, amely az 1999-es háború előtt ténylegesen használt pénznem volt. Ennek ellenére, a szerb dinár maradt a hivatlos fizetőeszköz, noha leginkább a koszovói szerbek által lakott területeken használják csak. Ezeken kívül csak elszórtan van forgalomban. A kereskedelemben főként euróban számolnak, a koszovói közigazgatás kizárólag eurót fogad el, és az összes kereskedelmi banknak is euró az elsődleges pénzneme. A többi nemzetközi pénznem közül az USA dollár és a svájci frank a legelterjedtebb.

Nyelv

albán, szerb

Vallások

Koszovó lakosságának mintegy 90%-a szunnita muszlim. A koszovói háború előtt több mint 500 mecset volt és sok szufi tekke (imahely). Ezek felét a háborúban megsemmisítették. A háború óta többségüket újraépítették, és szaúdi támogatással számos új mecset épült és épül. Koszovóban mintegy 65 000 katolikus is él, akik albánok vagy horvátok. A szerb kisebbség ortodox vallású.

Időzóna

GMT + 1óra

Elektromos hálózat

220 – 230 V /50 Hz, európai szabvány