1066 Budapest, Teréz körút 38. +36 1 255 2212

Madagaszkár

Madagaszkár  körutazás – Miért éppen ide?

Egy egyedülálló világ, amelyet sehol máshol nem találunk meg. A szigetország fő vonzereje az érintetlen természet és a romlatlan társadalom. A természet itt teljes sokszínűségében, kreativitásában, szelídségében és szépségében mutatkozik be, és a sziget évmilliókon át tartó elszigetelt fejlődésének köszönhetően az állat-és növényfajok 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható. Madagaszkár a mosolyok hazája: az emberek jelszava a „mora-mora”, azaz lassan-lassan: soha senki nem siet, és mégis minden mindig megoldódik…

Utunk során megtekintjük a szigetország  egyik legfontosabb nemzeti parkját, ahol holdbéli tájként csipkéznek a  “tsingy”-nek nevezett mészkőerdők, melyek csak négy helyen találhatóak meg a planétánkon! Eközben megismerkedünk a sziget endémikus lakóival is, mint a makikkal és a kaméleonokkal. Majd a túráink után pihenünk a világ egyik legszebb szigetén, Nosy Be-n, ahol a korallzátonyok mellett láthatjuk a bálnákat is!

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Jándi Attila

Mint a legtöbb idegenvezető, Attila is már fiatalon rákapott az utazás ízére. Először ’91-ben indult el stoppal Marokkóba, majd a hobbyja hamarosan a szakmájává vált. Orientalisztikát tanult ez egyetemen, és a japán szak elvégzése után ösztöndíjjal egy teljes évet töltött a szigetországban. Élt a Távol-Keleten, megfordult több mint 100 országban, szenvedélyes fotós, aki több ezer képen örökítette meg az elmúlt 25 év kalandjait. Rengeteg visszatérő utasa van, akik rendszeresen részt vesznek az általa vezetett utakon.

 

Részvételi díj *

579.000 Ft/fő

Egyágyas felár

109.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes.

*A programban feltüntetett árak 1 Euró = 320 Ft árfolyamig érvényesek

 

A részvételi díj tartalmazza

  • Szállások 3* hotelekben, lodge-okban
  • Transzferek, közlekedés minibusz, jeep
  • Belépők
  • Félpanzió
  • Magyar csoportkísérő

 

A részvételi díj nem tartalmazza- Árak/fő

  • Nemzetközi és belföldi repülőjegyek + illetékek kb. 390.000 Ft
  • vízum kb 35 Euró
  • Storno biztosítás+BBP biztosítás
  • Személyes jellegű kiadások

 

Szállások

Antananarivo: Hotel Belvedere***
http://www.hotel-antananarivo-belvedere.com/en/

Andasibe: Vakona Forest lodge***
http://hotelvakona.com/en/home/

Diego Suarez: Hotel Suarez***
http://www.suarez-hotel.com/

Ankarana: Ankarana Lodge***
http://yorkpareik.wixsite.com/ankarana-lodge-en

Nosy Be: Nosy Lodge***
http://nosylodge.com/

A kategórián belüli szálloda változtatást jogát irodánk fenntartja!

Madagaszkár körutazás-lemúrok

Madagaszkár körutazás-lemúrok

 

Madagaszkár körutazás-hüllőfarm

Madagaszkár körutazás-hüllőfarm

Madagaszkár körutazás-Diego Suarez

Madagaszkár körutazás-Diego Suarez

Madagaszkár körutazás-Tsinggy Nemzeti Park

Madagaszkár körutazás-Tsinggy Nemzeti Park

Madagaszkár körutazás-Tsinggy Nemzeti Park

Madagaszkár körutazás-Tsinggy Nemzeti Park

Madagaszkár körutazás-Nosy Be

Madagaszkár körutazás-Nosy Be

Madagaszkár körutazás-Nosy Be

Madagaszkár körutazás-Nosy Be

Madagaszkár körutazás-Nosy Be

Madagaszkár körutazás-Nosy Be

Madagaszkár körutazás-Nosy Be

Madagaszkár körutazás-Nosy Be

Vízum

Egy hónapot nem meghaladó, turisztikai célú tartózkodás esetén a vízumot nem kötelező előre beszerezni, a reptéren érkezéskor igényelhető, a helyszínen azonnal kiadásra kerül. A vízum díja 80.000 Ariary, amely a repülőtéren a napi árfolyam szerint euroban vagy dollárban is fizethető (körülbelül 8000 Ft, vagy 26 euro). A vízum beszerezhető itthon is előzetesen, a Madagaszkári Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusán (Budapesten), ebben az esetben a vízum díja 95 EUR – cserébe egy kis sorban állást elkerülünk a reptéren. Ha egy hónapnál tovább maradunk, akkor mindenképpen keressük fel a konzulátust vízumért.
Nagyon fontos, hogy útlevelünknek a kiutazástól számított legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie!

Pénznem

A madagaszkári pénznem az Ariary. A nagyobb városokban vannak bankautomaták (Visa, VisaElectron, Mastercard kártyák), de legjobb a költőpénzt euroban, ha az nincs, akkor dollárban hozni, a legkönnyebb ugyanis készpénzt helyben váltani. Mindenképpen csak hivatalos pénzváltó helyen váltsunk.
Készüljünk fel, hogy sok helyen, főleg a piacokon, helyi kisboltokban még mindig a régi pénznemben, malagasy frankban mondják az árakat ariary helyett, bár ezt a valutát már hat éve megszüntették. Ugyan rejtély, hogy hogyan működik a kereskedelem, amikor sokszor sem az eladó, sem a vevő nem tudják az árat kiszámolni ariaryban, és mégis végül ebben a pénznemben történik a fizetés – de ne firtassuk; ez a sok madagaskári furcsaságnak és a malagaszi emberek sajátságos logikájának része… Mi csak osszuk el az árat öttel és megkapjuk az összeget ariaryban!

Nyelv

Hivatalos nyelvek a francia és a malagas.

Időzóna

Magyarországhoz képest +2 óra a téli időszámításkor, nyáron csak +1 óra.

Egészségügy

Nincs kötelezően előírt védőoltás. Javasolt lehet a hepatitisz A,B, a tetanusz, diftéria és tífusz védőoltások beadatása, főleg, ha sokat túrázunk és nomád körülmények között is tervezünk tartózkodni. Egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, a részletekről kérjük, hogy érdeklődjön az Oltóközpontokban!

Nemzetközi Utazásegészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364

Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra

Nemzetközi Oltóközpont

1134 Budapest, Váci út 70.

Telefon: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878

Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00

Szombat: 10:00 – 16:00

Telefon, internet

A magyar mobiltelefon szolgáltatók hálózatai működnek Madagaszkáron, térerő a városokban és nagyobb falvakban mindenhol van. Internetezni csak a nagyobb városokban lehet internet kávézókban, illetve a középkategóriás és ennél jobb szállodák általában rendelkeznek wifi hálózattal. A telefonos országkód: +261.

Elektromos hálózat

220 V, az európai szabvány dugalj használható

Éghajlat

Madagaszkár éghajlata szubtrópusi, két évszak jellemzi: a forró és esős évszak november és április közé esik, míg május és október között enyhül a meleg és szárazabb az idő. Az átlaghőmérsékletek és a csapadék mennyisége azonban nagyon változó az ország különböző régióiban. Vannak egész évben látogatható területek, mint a dél-nyugati országrész, de a keleti partvidéket például csak május és október között érdemes felkeresni, hogy elkerüljük az esős évszakot, mely ciklonokat is hozhat magával.
A két évszakot figyelembe véve a hőmérséklet átlag minimum és maximumai a következőképpen alakulnak: a tengerparton 20-35 Celsius fok nappal és 10-20 Celsius fok éjszaka, míg a sziget belsejében nappal 15 – 30 Celsius fok, de éjszaka a levegő lehűlhet akár 10 Celsius fok alá.

Infrastruktúra, biztonság

Fel kell készülnünk, hogy az utak állapota jelentősen rosszabb az európainál, így a közlekedés, transzferek több időt vesznek igénybe, mint a távolság alapján gondolnánk. Az országon belül való utazás során mindenképpen helyi sofőrrel kell közlekedni. A közművesítésa legtöbb faluban hiányos, sok helyen nincs áram és folyóvíz. Az egészségügyi ellátás is alacsony színvonalú. Éppen ezért fontos, hogy egyrészt megfelelő egészségügyi biztosítással menjünk, másrészt körültekintően választsuk ki az igényeinknek és komfort-elvárásainknak megfelelő szállásokat utunk során.
A biztonságot illetően néhány alapvető szabályt kell betartani, amalgas emberek ugyanis alapvetően nagyon vendégszeretőek és barátságosak, a nagy szegénység miatt azonban előfordulhatnak veszélyek is. Ezek a szabályok: nagy tömegben legyünk óvatosak, sötétedés után ne mászkáljunk az utcákon, ne hordjunk sok készpénzt és nagy értékeket magunknál könnyen hozzáférhető helyen.

Szállások, hotelek

Az elmúlt években megnőtt a magas európai színvonalú szolgáltatásokat nyújtó szállodák száma, így a luxus és a komfortos szállást kereső vendégek is elégedettek lehetnek. A magasabb kategóriájú (3-5 csillagos) szállodákban, illetve erdei lodge-okban tökéletes kényelemben, mégis a természethez közel érezhetjük magunkat. Az egyszerűbb szállásokon azonban számítani kell arra, hogy az áramot éjszakára lekapcsolhatják és csak egy konnektor van a szobában (így jól be kell osztanunk az elektromos készülékeink töltését), illetve akadozhat a melegvíz-ellátás. A személyzet kedvessége és segítőkészsége azonban általában bármely kategóriájú szálláshelyen lenyűgözi az utazót.