Malajzia

Malajzia körutazás – Miért éppen ide? 

 • Ellátogatunk a világ egyik legmozgalmasabb városába, a 263 szigetből álló városállamba, Hong Kongba, ahol impozáns felhőkarcolók, lenyűgöző éjszakai fények és különleges gasztronómia élmények várnak minket. 
 • A program során felkeressük Makaót, mely Kína különleges közigazgatási területe. Az egykori portugál gyarmat megannyi kulturális és történelmi kincs büszke birtokosa. 
 • Megismerkedünk Kuala Lumpur legfőbb nevezetességeivel, majd kirándulást teszünk Melakába is, melynek óvárosa UNESCO világörökségi helyszín.  
 • Az utazás fáradalmait Langkawi homokos tengerpartján pihenjük ki. 
 • Utazásunk utolsó megállója Szingapúr, félnapos városnézés során megismerkedünk a törpeállam ikonikus nevezetességeivel.

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Papp Éva


Az AlmaVía Travel alapítója. Húsz éves idegenvezetői pályája alatt eljutott mintegy 100 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia és Afrika országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa.

 

Részvételi díj *

 1.249.000 Ft/fő

Egyágyas felár

 389.000 Ft/fő

A megadott árak 1 USD = 380 HUF, 1 MYR = 78 HUF árfolyamig érvényesek!

A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 12 fő részvétele esetén +70.000 Ft/fő felár fizetendő. 

A részvételi díj tartalmazza

 • szállás a megadott szállodák kétágyas szobáiban
 • leírás szerinti ellátás
 • transzferek a körutazás során
 • programban szereplő kirándulások
 • belépőjegyek a meghirdetett látnivalókhoz
 • angol nyelvű helyi idegenvezető
 • magyar nyelvű csoportkísérő
 • belépőjegyek a programban szereplő látnivalókhoz

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • nemzetközi repülőjegyek + illetékek kb. 350.000 Ft/fő
 • 3 db belső repülőjegy + illetékek kb. 250.000 Ft/Fő
 • idegenforgalmi adó (kb. 10 MYR/fő/éj)
 • egyéb étkezések
 • vízumok/beutazási engedélyek
 • borravalók
 • utas és útlemondási biztosítás
 • személyes jellegű kiadások

Mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, nemzetközi és belföldi repülőjegyek + illetékek, vízum együtt?

1.849.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

2.238.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat, a helyszínen fizetendő borravaló összegét és az idegenforgalmi adókat. 

Tervezett járatok

TK1038  28NOV  BUDAPEST ISTANBUL     2020 0030+1
TK 070  29NOV  ISTANBUL HONGKONG     0200 1700   
 
TK 209  10DEC  SINGAPORE ISTANBUL   1010 1655   
TK1037  10DEC  ISTANBUL BUDAPEST     1925 1930   
 
MH 79 02DEC HONG KONG KUALA LUMPUR 0845 1250
MH 1450 05DEC KUALA LUMPUR LANGKAWI 1850 1955
AK 732 09DEC LANGKAWI SINGAPORE 0845 1020

 

Várható szállodák

Hong Kong: Park Hotel Hon Kong****
https://www.parkhotelgroup.com/hong-kong-sar/park-hotel-hong-kong/

Kuala Lumpur: Ibis Kuala Lumpur City Centre****
https://all.accor.com/hotel/8732/index.en.shtml?utm_campaign=seo+maps&utm_medium=seo+maps&utm_source=google+Maps

Melaka: Ibis Melaka****
https://ibis.com-melaka.com/

Langkawi: Aloft Pantai Tengah****
https://www.marriott.com/en-us/hotels/lgkal-aloft-langkawi-pantai-tengah/overview/?scid=f2ae0541-1279-4f24-b197-a979c79310b0

Szingapúr: JEN Singapore Tanglin****
https://www.shangri-la.com/en/hotels/jen/singapore/tanglin

Irodánk fenntartja a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát!

Kínai vízum

A kínai Külügyminisztérium 2024. március 07. napján tartott sajtótájékoztatója szerint 2024. március 14. 00:00 órától 2024. november 30. 24:00 óráig (UTC+8, pekingi idő szerint) a magyar hatóságok által kibocsájtott érvényes magánútlevéllel rendelkező utasok, akik üzleti, turisztikai, családi látogatás vagy tranzit céljából utaznának be a szárazföldi Kína területére, a belépéstől számítva 15 napig kínai vízum igénylése nélkül léphetnek be és tartózkodhatnak az országban. Egyelőre azt még nem lehet tudni, hogy november 30. után meghosszabbítják-e a vízummentességi programot, emiatt számolni kell azzal az eshetőséggel is, hogy a beutazáshoz ismét szükség lesz vízumra. 

KÍNA

Beutazási feltételek

A kínai Külügyminisztérium 2024. március 07. napján tartott sajtótájékoztatója szerint 2024. március 14. 00:00 órától 2024. november 30. 24:00 óráig (UTC+8, pekingi idő szerint) a magyar hatóságok által kibocsájtott érvényes magánútlevéllel rendelkező utasok, akik üzleti, turisztikai, családi látogatás vagy tranzit céljából utaznának be a szárazföldi Kína területére, a belépéstől számítva 15 napig kínai vízum igénylése nélkül léphetnek be és tartózkodhatnak az országban.  

Figyelem! A határellenőrzés során a kínai hatóságok továbbra is kérhetik a belépés célját és időtartamát igazoló támogató dokumentumok bemutatását, így például szállásfoglalás-igazolást, repülőjegyet (visszaútra vagy tovább utazáshoz), meghívó levelet és további kapcsolódó iratokat. A 15 napot meghaladó vagy egyéb célú tartózkodás esetén a beutazáshoz továbbra is szükséges vízumot igényelni!

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányokkal utazhatnak be az országba: magánútlevél. Az útlevélnek még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lenni a beutazástól számítva. 

Egészségügy 

Kínában nem működik ingyenes orvosi és életmentési rendszer, az orvosi ellátásért mindig fizetni kell. Európai szintű orvosi ellátás csak néhány nagyvárosban vehető igénybe (ideértve Hongkongot és Makaót) és rendkívül magas költségekkel! Néhány, külföldiek által működtetett kórház kivételével a nemzetközi utasbiztosításokat „direct billing” rendszerben nem fogadják el, az igénybe vett szolgáltatásokért helyben fizetni kell. Kínában a csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette javasoljuk a mindenhol könnyen hozzáférhető palackozott ivóvizet.

Utazási tervek, melyekhez engedély kell

A turizmus, üzleti, családlátogatási célú tartózkodáson túlmenő utazási tervek (pl. hegymászás, régészet, filmkészítés, vallási közösségekhez történő csatlakozás) megvalósítása engedélyezést, bejelentést igényel. Ezekről célszerű előzetesen tájékozódni a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségén.

Tibeti Autonóm Területre történő látogatási szándék esetén, a diplomata és szolgálati útlevéllel utazók, illetve, újságírók esetében a belépési engedélyt kizárólag előzetesen, hivatalos úton lehet igényelni a budapesti kínai nagykövetségtől.

Időjárás 

A nyári hónapokban gyakori viharok, illetve tájfunriadók miatt a repülőtereken gyakori lehet a több órás járatkésés, illetve a repülőterek időszakos leállása

Pénz

Kínában magyar forintot nem tudnak átváltani más valutára, ezért kérjük, hogy utazásuk előtt gondoskodjanak megfelelő összegű konvertibilis valuta váltásáról. Kínában a készpénz használata egyre idejétmúltabbá válik, ahogy az ország egyre inkább átáll az applikáció alapú fizetésre. Alapvető szolgáltatásokat (taxi, vonatjegy vásárlása stb.) az utazó szintén – sokszor kizárólagosan – applikáció útján éri el. Az országban esedékes fizetések zavartalan lebonyolításának érdekében, kérjük a kiutazást megelőzően töltsék le az Alipay nevű alkalmazást és kössék azt össze bankkártyájuk adataival.

Vám

Általános váminformáció angol nyelven: http://english.customs.gov.cn/. A pekingi nemzetközi repülőtér váminformációs telefonszámai: +86-10-12360 (24 órás, csak kínai nyelvű) vagy +86-10-8573-4500 (angol nyelven is).

FONTOS! Repülőgéppel Kínában/-ból történő utazás esetén, a feladott poggyászban nem szabad lítiumos elemet elhelyezni. A kézipoggyászban legfeljebb 2 db., egyenként 100Wh kapacitású lítiumos elem (pl. akkumulátoros mobiltöltő) szállítható. A szabályok ellenére bőröndben szállított elemeket a biztonsági szolgálat eltávolíthatja a feladott poggyászból, és nem szolgáltatja azokat vissza. Részletes tájékoztatás: http://www.caac.gov.cn/en/XWZX/202002/t20200226_201137.html.

Növényegészségügyi és behozatali előírások változása

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal utastájékoztatója

Bővebb tájékoztatás

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kina

MALAJZIA

Beutazási feltételek

2022. április 1-től magyar állampolgárok is beutazhatnak Malajziába, amennyiben megfelelnek a „Covid-információk” fejezetben lentebb jelzett beutazási feltételeknek. 90 napot nem meghaladó időtartamig magyar állampolgárok vízummentesen tartózkodhatnak Malajzia területén. 90 napot meghaladó tartózkodás esetén vízum vagy tartózkodási engedély szükséges.

A Malajziába történő be- és kilépés során a malajziai idegenrendészeti hatóság minden esetben a határátlépés időpontját és a megengedett tartózkodás időtartamát rögzítő pecsétet helyez el az útlevélben. Javasoljuk, hogy a be- és kilépéskor történő útlevélellenőrzés során győződjön meg arról, hogy valóban elhelyezték a pecsétet az útlevelében, mivel annak hiányában később súlyos pénzbüntetést, elzárást vagy az országból való azonnali kiutasítást rendelhetnek a külföldi utazóval szemben.

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányokkal utazhatnak be az országba: Magánútlevél. Az útlevélnek a Malajziában való tartózkodás utolsó napjától számított több mint 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Regisztráció

Életkortól függetlenül minden utazó, így a magyar állampolgárok számára is kötelező az országba történő belépést megelőzően leghamarabb 3 nappal a regisztráció a malajziai idegenrendészeti hatóság Malaysia Digital Arrival Card (MDAC) honlapján: https://imigresen-online.imi.gov.my/mdac/main?registerMain. A határellenőrzés során a helyi hatóság kérheti a regisztrációs igazolás bemutatását, annak hiányában pedig megtagadhatja a belépést az utazóktól. A regisztrációval kapcsolatos technikai problémák esetén az oldal üzemeltetője tud további segítséget nyújtani: https://imigresen-online.imi.gov.my/mdac/main.

Vám

Az afrikai sertéspestis (African Swine Fever) miatt átmeneti és a sertéshúsból készült húsipari termékek magánpoggyászban (akár személyes fogyasztásra) behozott körére is kiterjedő általános behozatali tilalom van érvényben Malajziában.

Malajziai Vámügyi Hivatal: https://www.customs.gov.my/en

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal utastájékoztatója

Növényegészségügyi és behozatali előírások változása

Pénznem

maláj ringgit (MYR)

Időjárás

Az ország éghajlata trópusi, klímája egész évben forró, páradús és csapadékos. A magasabb fennsíkokon alacsonyabb az átlaghőmérséklet. November és március között az ország félszigeti részének (Maláj-félsziget) a keleti partvidékén vannak heves monszunesők. A nyugati partvidéken április és október között van a monszun időszak, ugyanakkor nagyobb trópusi esőzések egész évben bármikor előfordulhatnak.

Vallási és viselkedési kultúra

Malajzia legnagyobb vallási felekezete az iszlám, a lakosság 60%-a muszlim, az állam hivatalos vallása az iszlám, de az alkotmány garantálja a vallásszabadságot, és több különböző felekezetű (buddhista, hindu, taoista, keresztény) közösség él az országban. A turista látványosságként is funkcionáló vallási helyek csak zárt öltözetben látogathatók. Mindenhol fokozottan ügyelni kell a kihívó, erőszakos vagy megbotránkozást keltő, illetve hitéleti meggyőződést sértő magatartás kerülésére és az esetlegesen kialakuló konfliktushelyzetek békés kezelésére. A hittérítés (mint a vallási köznyugalom megsértésére irányuló cselekmény) büntetőjogilag tiltott tevékenységnek számít Malajziában, büntetési tétele 2-től 5 évig terjedő szabadságvesztés is lehet. A bűncselekményt már az megvalósítja, aki valamilyen hitet, vallást hirdető jelképeket, brosúrákat, füzeteket stb. terjeszt vagy oszt ki Malajziában.

Kábítószerek birtoklása, fogyasztása, kereskedelme: Mindhárom súlyos bűncselekmény. Néhány grammnál nagyobb mennyiségű kábítószer birtoklásáért is már halálbüntetés járhat, mivel az a malajziai jogszabályok alapján kereskedelmi mennyiségnek számít.

Közegészségügyi helyzet

Utazás előtt javasoljuk felkeresni a Nemzeti Népegészségügyi Központot: https://www.nnk.gov.hu/index.php/jarvanyugyi-es-infekciokontroll-foosztaly/oltokozponthttps://oltokozpont.hu/hu/oltas/utazas/malajzia, ahol az utasok naprakész tájékoztatást kaphatnak a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdéseikre.

Az ország erősen veszélyeztetett a Dengue-láz tekintetében. Az influenza-szerű tüneteket mutató és egy szúnyogfajta által terjesztett vírusos Dengue-láz megbetegedések száma évről-évre növekszik. Az aktuális Dengue-járványügyi helyzetről a WHO honlapján tájékozódhat, illetve a malajziai Egészségügyi Minisztérium iDengue nevű mobiltelefonos alkalmazásából aktuális információkat kaphat.

A csapvíz fogyasztása az egész országban nem javasolt.

COVID információk

Főszabály szerint a magyar állampolgárok külön belépési engedély, oltási igazolás, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be Malajziába minden beutazási cél tekintetében, beleértve a turizmust is. Magyar állampolgárok életkortól függetlenül bármely országból, így Magyarországról is azonos feltételek mellett utazhatnak be Malajziába, azonban az országba érkezéskor a koronavírus-megbetegedés tüneteit mutató személyekre kivételes szabályok vonatkozhatnak.

Az országba való belépés előtt a lázas vagy egyéb tüneteket mutató személyeket életkortól függetlenül RTK-antigén tesztelést is magában foglaló egészségügyi vizsgálat alá vethetik, amit a beutazó tűrni köteles. Pozitív teszteredmény esetén a helyi hatóságok kötelező karantént rendelhetnek el.

Bővebb tájékoztatás

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/malajzia