Nepál-Bhután

Nepál-Bhután – Miért éppen ide?

A Himalája egykori királyságaiba korábban alig juthatott el földi halandó: csak az 50-es évektől kezdve látogatható a régió, Bhután pedig még ennél is később nyitotta meg a kapuit a korlátozott számban beutazható turistáknak. A Himalája nyolcezres csúcsai és az áthatolhatatlan dzsungelek szinte hermetikusan elzárták a világ ezen területét, ugyanakkor talán ennek is köszönhető, hogy az évszázados paloták, épületek és hagyományok máig fennmaradtak. A Kathmandu-völgy a világ egyik legszebb kultúrvidéke bujazöld rizsföldeivel, szalmatetős téglaházaival, aranytetejű pagodáival és a három királyváros –Bhaktapur, Patan és Kathmandu- vöröstéglás palotáival és dúsan faragott ablakrácsaival. Bertolucci keresve sem találhatott volna jobb díszletet a Kis Buddha című filmjéhez!

Bhután talán még Nepálnál is különlegesebb, ahol az ősi értékek megtartása és a modernizáció olyan különös harmóniát alkot, hogy a bhutániak méltán kerültek be a világ tíz legboldogabb nemzete közé, ezzel is bizonyítva, hogy a belső béke nem az utak állapotától függ, vagy attól hogy van-e térerő, avagy szakadozik-e az internet.

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Bertók Kata

Buddhológiai tanulmányait Magyarországon, Hamburgban és Nápolyban végezte, ahol szanszkrit és tibeti nyelvekre és kéziratokra specializálódott. Nem csoda, hogy India és a Himalája térsége közel áll a szívéhez. India és Nepál mellett sokat utazott Mexikó szerte is.
Utazásain kívül projektmenedzserként dolgozik, emellett aktív a magyar és nemzetközi buddhista közösségi életben, így nem csak törtélnemi, de kortárs ismeretei is vannak a mai tibeti kolóniák életéről.

Részvételi díj *

 1.109.000 Ft/fő

Egyágyas felár

 239.000 Ft/fő

Szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy a megadott részvételi díjak 1 USD = 410 HUF árfolyamig érvényesek. 

*A részvételi díj 14 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén felár!

 A részvételi díj tartalmazza

 • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* szállodákban
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • félpanzió
 • Bhutánban teljes ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

 

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • nemzetközi repülőjegyek+illetékek kb.440.000 Ft
 • Kathmandu-Paro-Kathmandu repülőjegy + illetékek kb. 282.000 Ft/fő
 • Nepáli vízum 50 USD (érkezéskor fizetendő)
 • Storno, BBP biztosítás
 • borravaló, személyes kiadások

 

Tervezett menetrend

Budapest-Isztambul 14:10 – 17:15
Isztambul-Kathmandu 20:15 – 06:05

Kathmandu-Isztambul 07:45 – 12:50 
Isztambul-Budapest 18:35 – 19:35

Az utazás teljes ára

Mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek, félpanzió, belépők – együtt?

 

1.831.000 Ft/fő

 Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

2.070.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

 

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat, a vízumot és a helyszínen fizetendő borravaló összegét.

 

Szállások 

Kathmandu: Hotel Shambala****

http://www.shambalahotel.com/

Chitwan: Green Park Resort****

http://www.greenparkresort.com

Pokhara: Mountain Glory Resort****

http://, www.mountaingloryresort.com

Punakha: Zhingkham Resort***

https://bhutanhotels.com.bt/

Thimpu: Tashi Yoedling Hotel****

http://www.tashiyoedling.com

Paro: Tashi Namgay Resort****

http://www.tashinamgayresort.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

 

 

BHUTÁN

 

Beutazás

Magyar állampolgárok útlevéllel utazhatnak be az országba. Az útlevélnek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a vízum igénylésekor. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető.

Vízum

Magyar állampolgárok érvényes vízum birtokában, még egyénileg is csak államilag szervezett keretek között utazhatnak be a Bhutáni Királyságba. Az országba utazás napi 200 USD (fő szezonban 250 USD) turisztikai díj befizetése mellett lehetséges, mely magában foglalja a szállás, utazás, étkezés és helyi kísérő költségeit. Egyéni utazás is kizárólag helyi utazási irodával, állandó kísérettel lehetséges, melynek különdíja a turisztika díjhoz hozzáadódik (kb. napi 35-40 USD). 
Az ország egyes részeire csak előzetes engedély birtokában lehet ellátogatni, melyet a helyi utazási ügynök szerez be. További információ és a regisztrált bhutáni utazási irodák listája megtalálható a Bhutáni Turisztikai Tanács honlapján (www.tourism.gov.bt).

Pénznem

Bhutáni ngultrum (BTN), váltópénze a chhertum (1 ngultrum = 100 chhertum). 1 ngultrum = 4 forint (2018 július). Az aktuális árfolyam itt található.
Csak helyben váltható, leginkább dollár ellenében. Bankkártyát csak nagyon kevés helyen fogadnak el.
Beszélt nyelvek:
Az országban a hivatalos nyelv a dzonghka (bhutáni), amely a tibeti nyelvcsalád egyike. Főbb beszélt nyelvek még a tibeti és a nepáli.
A dzongkát elsősorban az ország nyugati felén beszélik, míg a nepálit a déli határvidéken.

Időzóna

+6 óra

Elektromos áram

Az elektromos áram hálózata 230 Volt, 50 Hz, az európai szabványnak megfelelően.

Egészségügy

 Sárgaláznál kötelező az oltás, ha fertőzött országokból érkezik vagy országon utazik át valaki. Bhután déli határa menti alacsonyabb területeken nagy a malária fertőzés kockázata, az óvintézkedéseket meg kell tenni. Megfelelő óvatosságra van szükség a fertőző források víz, jég, nem főzött zöldségfélék elkerülése érdekében. Általában javasolt, hogy az utazók teljes körű utas-, baleset- és egészségügyi biztosítást kössenek, különös tekintettel a megfelelő kiegészítő biztosításokra Bhutánba tervezett tevékenységre. A kötelező védőoltásokról érdeklődjön az Országos Epidemiológiai Intézet oldalán.

Magyar külképviselet

A legközelebbi magyar konzulátus az indiai Újdelhiben található, címe: 2/50-M Niti Marg, Chanakyapuri, New Delhi – 110-021., Telefon: 00-91-11/2688-1135.

Időjárás

Az éghajlat nagyon függ a magasságtól. Az északi magas hegységekben magashegyi éghajlat uralkodik. Dél felé haladva – és ereszkedve lefelé – az éghajlat egyre melegebb. A központi hegyvidék éghajlata mérsékelt, a déli síkságé szubtrópusi. A csapadékmennyiség nyugatról kelet felé haladva csökken. A  monszun a nyári hónapokra jellemző; az ország több csapadékot kap, mint a himalájai régió többi része. Egyes helyeken évente 5500 mm csapadék esik.