1066 Budapest, Teréz körút 38. +36 1 255 2212

Nepál-Tibet-Bhután

Nepál-Tibet-Bhután – Miért éppen ide?

A Himalája egykori királyságaiba korábban alig juthatott el földi halandó: csak az 50-es évektől kezdve látogatható a régió, Bhután pedig még ennél is később nyitotta meg a kapuit a korlátozott számban beutazható turistáknak. A Himalája nyolcezres csúcsai és az áthatolhatatlan dzsungelek szinte hermetikusan elzárták a világ ezen területét, ugyanakkor talán ennek is köszönhető, hogy az évszázados paloták, épületek és hagyományok máig fennmaradtak. A Kathmandu-völgy a világ egyik legszebb kultúrvidéke bujazöld rizsföldeivel, szalmatetős téglaházaival, aranytetejű pagodáival és a három királyváros –Bhaktapur, Patan és Kathmandu- vöröstéglás palotáival és dúsan faragott ablakrácsaival. Bertolucci keresve sem találhatott volna jobb díszletet a Kis Buddha című filmjéhez!

Bhután talán még Nepálnál is különlegesebb, ahol az ősi értékek megtartása és a modernizáció olyan különös harmóniát alkot, hogy a bhutániak méltán kerültek be a világ tíz legboldogabb nemzete közé, ezzel is bizonyítva, hogy a belső béke nem az utak állapotától függ, vagy attól hogy van-e térerő, avagy szakadozik-e az internet.

Himalájai utazásunkra természetesen Tibet teszi fel a koronát:a Potala palotában és a kolostorokban járva érezzük meg igazán a buddhizmus országokon átívelő, megtartó erejét.

 

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Szalai Gergely Vince

Orosz, hindí, angol, német,urdú, szanszkrit….Csak a helyhiány akadályoz meg minket abban, hogy Vince összes nyelvtudását itt felsoroljuk. Mivel több évet élt már Indiában, sőt, jelenleg is ott dolgozik idegenvezetőként, így bizton állíthatjuk, hogy avatott szakértőként kalauzolja a turistákat ebben az istenekkel, kasztrendszerrel, és számunkra különös hagyományokkal teli világban.

Vélemények

Az út tökéletes volt minden szempontból, Ilyen jó, családias hangulatban én még nem utaztam. Igaz, ehhez Vince megtett mindent, a jó vezetés mellett a maximális segítőkészsége is kimeríthetetlen volt, ami a helyi idegenvezetők közül leginkább a tibeti idegenvezetőre mondható még el. A program tökéletes, a maximumot adta, ami időben és emberi energiában csak elképzelhető, mind benne volt. A szállásokról és az ellátásról is csak jót mondhatok. Én két hét alatt nemcsak három országot, de három külön világot “ismertem meg”, így aztán bátran merem ajánlani az ismerőseimnek is az utat.
H.Erzsébet


Kedves Éva! Fantasztikus volt az út . Mindennel meg voltam elégedve . Vince kitűnő , állandóan kérdezte, hogy van-e probléma . A tudása kiemelkedő , nagyon jó választás . A kinti idegenvezetők , a szállások , az ellátás szintén nagyon jók voltak . Nem bántam meg , hogy Téged választottunk G.Rózsi


Ez a körutazás nem kényszerített kompromisszumokra. A himalájai királyságokban bepillantást nyertünk a nyüzsgő nagyvárosokba, a csendes szentélyekbe valamint a vidéki idillbe, és az idegenvezető a történelmi és kulturális háttéren túl rengeteget mesélt az ott élők hétköznapjairól.   A gazdag program és számos látnivaló ellenére mégsem volt fárasztó az út, hiszen esténként luxus körülmények között pihenhettünk a szállodákban. Ahhoz, hogy ez a nyaralás mindannyiunk számára tökéletesre sikeredett, nagyban hozzájárult a remek társaság, és az is, hogy a két hét folyamán kedvünkre válogathattunk a helyi és az európai fogások közül.
J. Rita


Kedves Éva, szeretném megköszönni ezt a csodálatos utat, fantasztikus élményekben volt részem. A programok jól szervezettek voltak, és minden teljesült, amit a leírásban kínált az utazási iroda. Gyönyörű helyeken jártunk. A szállodákkal elégedett voltam, az ellátással úgyszintén. Vince,  az idegenvezetőnk fantasztikus tudása, segítőkészsége, jó humora, és empatikus hozzáállása kitartott az út végéig. A helyi idegenvezetők is nagyon szimpatikusak és készségesek voltak. Talán amit megemlítenék, az, hogy az utolsó nap jutottunk el Katmanduba arra a bazárra, ahol minden létező dolgot meg lehet kapni, de addigra már mindenki megvette amit szeretett volna. Ezt előbbre hoznám az első napokra. Még egyszer köszönöm ezt a felejthetetlen utat.Jó egészséget kívánok az iroda minden dolgozójának, üdvözlettel: Horváth Zsuzsanna


Benne volt életem legjobb tíz utazásában!!

P.Zoltán


Szia Évi! Az út mindennel együtt csodálatos volt. Klasszul fel volt építve a sorrend az egymást követő programok és országok tekintetében. Különösen tetszett, hogy fokozatosan szokhattunk hozzá a fizikai terheléshez és a magaslati levegő változásához. A hotelek és az ellátás jó volt, a bhutánitól egyenesen el voltunk ragadtatva! A Vince egy nagyon klassz idegenvezető, a partnerirodák delegáltjai szintén. Teljesen rendben volt minden. Összegezve minden szép és jó volt, sőt csodálatos. Nagyon szépen köszönjük, szervezz még ilyeneket, és a Te ill. a Ti irodátok lesz a Number 1. Sok-sok puszi: Márti és Tibor

 

 

Részvételi díj *

749.000 Ft/fő

Egyágyas felár

159.000 Ft/fő

 

A részvételi díj 12 fő esetén érvényes.

10 fő esetén a felár + 40.000 Ft/fő

*A programban feltüntetett árak 1Usd = 285 Ft árfolyamig érvényesek

 

 A részvételi díj tartalmazza

 • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* szállodákban
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • félpanzió
 • Bhutánban teljes ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

 

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • nemzetközi repülőjegyek+illetékek kb.700.000 Ft
 • mely tartalmazza a:
  • Budapest-Kathmandu-Budapest
  • Kathmandu-Paro-Kathmandu
  • Kathmandu-Lhasa-Kathmandu szakaszokat
 • Tibeti vízum 29.000 Ft
 • Nepáli vízum 30 USD (érkezéskor fizetendő)
 • Storno, BBP biztosítás
 • borravaló, személyes kiadások

 

Szállások 

 

Kathmandu: Hotel Shambala****

http://www.shambalahotel.com/

Punakha: Drubchhu Resort****

http://www.drubchhu.com/rooms/

Thimpu: Namselling Boutique Hotel****

http://namselinghotel.com/

Paro: Tashi Namgay Resort****

http://www.tashinamgayresort.com/

Lhasa: Hotel Kyichu***

http://www.hotelkyichu.com/about_kyichu.htm

 

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

 

 

 

Feltöltés alatt!