Omán

Omán körutazás – Miért éppen ide?

 • programunk során több UNESCO világörökségi helyszínre látogatunk el
 • Omán egy kuriózum az arab világ szerelmeseinek, lenyűgöző természeti kincseivel, kulturális örökségeivel és a mérhetetlen vendégszeretetével
 • az ország gyors fejlődésének ellenére méltán őrzi a régmúlt kulturális értékeit, hagyományait
 • több száz a történelemről mesélő erőd és torony található a szultánságban
 • az ománi hegyek között megbújó zöld oázisok elragadó természeti attrakciók
 • Omán fővárosa az egyik legidősebb település a Közel-Keleten

Aktuális beutazási szabályok, korlátozások

Minden 18 év feletti nem ománi állampolgárnak legalább két, az ország által elfogadott 8 oltás valamelyikével kell rendelkeznie akár szárazföldi, légi vagy vízi úton lép be a Szultánság területére.  Kivételt képeznek a szabály alól azok a személyek, akik az oltás felvételének elmulasztására orvosi indokkal rendelkeznek és ezt hivatalos dokumentummal igazolják.

Elfogadott oltások (két dózis legalább 14 nappal a belépés előtt): Astra Zeneca (Vaxzevria, Covishield), Pfizer-BioNTech (Comirnaty), Moderna (Spikevax, or Takeda Japan), Sputnik V (Gamelaya Research iInstitute), Sinopharm (Beijing, Covilo), Sinovac (CoronaVac), Bharat Biotech (Covaxin), CanSinoBio (Convidecia), Novavax (Nuvaxovid, Covovax)

Egy dózisos vakcinák: Johnson & Johnson (Ad26.COV2.S), Sputnik Lite.

Bővebb információk: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?oman

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Papp Éva


Az AlmaVía Travel alapítója. Húsz éves idegenvezetői pályája alatt eljutott mintegy 100 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia és Afrika országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa.

Részvételi díj *

 519.000 Ft/fő

Egyágyas felár

 149.000 Ft/fő

Szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy a megadott részvételi díjak 1 USD = 330 HUF árfolyamig érvényesek. A feltüntetett árakat az út indulása előtt több hónappal, az akkor aktuális árfolyam szerint határozzuk meg. Nagymértékű árfolyam-ingadozás esetén elszámoláskor történik a korrekció. A részvételi díj fizethető az adott ország devizanemében is, elkerülve ezzel az árfolyam-különbözetből adódó esetleges árnövekedést.  

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 12 fő részvétele esetén + 30.000 Ft/fő.

A részvételi díj tartalmazza

 • transzferek a körutazás során, a sivatagban dzsipekkel
 • szállás helyi besorolás szerinti 3-4*-os szállodákban, 1 éjszaka sivatagi táborhelyen
 • reggelis ellátás, a 3. és 4. napon félpanzió
 • belépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • ivóvíz az utazás során (napi 1 palack)
 • helyi idegenvezető, magyar nyelvű csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza- Árak/fő

 • nemzetközi repülőjegyek + illetékek: kb.215.000 Ft
 • félpanziós ellátás 45.000 Ft/fő
 • esti teknősles helyi idegenvezetővel 39 USD (helyszínen fizetendő)
 • egyéb étkezések
 • útlemondási és utasbiztosítás
 • borravaló, személyes jellegű kiadások

 

Irodánk támogatja az utazások teljes árának a feltüntetését, ezért összeadtuk, hogy mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek – együtt:

 

734.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

883.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

 

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető útlemondási-és/vagy balesetbiztosításokat, a félpanziós ellátást és a helyszínen fizetendő borravaló összegét. 

Szállások

Muscat: Levatio Hotel****
https://levatiohotels.com/

Ras Al Hadd: Turtle Beach Resort****
http://www.tbroman.com/

Wahiba Sands: Arabian Oryx Camp***
http://oryx-camp.com/

Nizwa: Al Diyar Hotel***
http://www.aldiyarhotel.com/?i=1

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát fenntartjuk!

Tervezett menetrend:

14:05 Budapest (BUD) 17:10 Isztambul (IST)
18:25 Isztambul (IST) 00:15 Maszkat (MCT) 

01:05 Maszkat (MCT) 05:20 Isztambul (IST) 
08:30 Isztambul (IST) 08:30 Budapest (BUD) 

 

 

Beutazási, tartózkodási feltételek:

Magyar állampolgárok útlevéllel utazhatnak be az országba. Az útlevél elvárt érvényessége kilépéstől számítva minimum 6 hónap.

Vízum:

Magyar állampolgárok oda-visszaútra szóló repülőjegy, szállásfoglalás és egészségügyi biztosítás birtokában 10 napos időtartamra vízummentesen utazhatnak az országba. Bővebb információkért kérjük, hogy forduljanak az Ománi Szultánság bécsi  nagykövetségéhez.

Pénznem: Ománi Riál (OMR).

Az országban szállodákban, nagyobb forgalmú helyeken USD-t is elfogadnak. Az ománi riál szabadon átváltható, pénzváltásra a repülőtéren, a bankokban a szállodákban és az arra kijelölt pénzváltó helyeken van lehetőség. Az USD mellett az EUR is beváltható, készpénzes fizetésre OMR-ben és USD-ben van lehetőség. Az országban elterjedt a hitelkártyák használata.

Időjárás: Az ország területe nagy részének klímája a téli hónapokban enyhe, nyáron forró. Télen a hideg éjszakák ellenére a hőmérséklet napközben megközelítheti a 25°C-t, nyáron a déli órákban a hőmérséklet 45-50°C közötti. A páratartalom minden évszakban igen magas, ezért a hőérzet jelentősen magasabb. Ettől, az északi, hegyvidéki területek (legmagasabb csúcsa  ≈ 3.000 m) klímája minden évszakban jelentősen eltérő.

Biztosítás: Az Ománba utazók mindenképpen kössenek utazási egészségbiztosítást (a kötvényszámot, a segélyhívó központ számát, valamint a szerződött ománi kórház adatait tartsák maguknál), mert az egészségügyi ellátás a külföldiek számára térítésköteles és az előzetes számla kifizetéséig nem látják el a beteget (a kiemelten sürgős esetek kivételével).

Ügyintézés helyi hatóságoknál és intézményekben: Az országban az arab mellett igen elterjedt az angol nyelv használata. A hivatalos időszámítás az országban a Hijri, de általában a Gergely naptár szerinti időszámítást is feltüntetik.

Ramadán és a Hajj (zarándoklat) alatt az üzleti élet, az ügyintézés lelassul. Az ezeket követő 3 napos Eid ünnep alatt általános a zárvatartás.

Munkanapok: vasárnaptól csütörtökig
Hétvége, munkaszüneti napok: péntek-szombat

Nyitvatartási idők:
Állami intézmények: 7:30 -14:30
Magánszektor: délelőtt: 8:00 -12.00, délután: 16:00 – 19:00
Bankok: 8:00 -14:00
Általános segélyhívó szám az országban: 9999.

Vallási és viselkedési kultúra: Az országban alkohol csak meghatározott helyeken szerezhető be és fogyasztható.

A böjti hónap, a Ramadán idején a böjti időszakban (hajnaltól kora estig) nyilvános helyen nem ajánlott az étel, az ital fogyasztása, és a dohányzás.

Az Ománba utazó magyar állampolgároknak figyelmet kell fordítaniuk a muszlim öltözködési és viselkedési szokások tiszteletben tartására. Fürdőruha, bikini használata elfogadott a kevésbé látogatott tengerpartok, illetve szállodai úszómedencék esetében, de minden egyéb helyszínen póló és lábakat takaró nadrág, vagy háromnegyedes szoknya viselete kívánatos. Mecsetekbe csak fedett vállal, hajjal és térdet takaró öltözékben lehet belépni. Szintén diszkrét figyelemmel kell eljárni a bazár, illetve olyan egyéb helyek látogatásakor, ahol vegyes nemzetiségű közönség fordul meg. Ugyanakkor a nagyobb bevásárlóközpontokban, amelyeket a külföldiek is előnyben részesítenek, elfogadott a “lazább”, európai típusú öltözet viselete. 

Közegészség, egészségügyi helyzet:

Az egészségügyi ellátás színvonalas, fertőző betegségektől nem kell tartani. 
Az alábbi védőoltások felvétele azonban javasolt:

 • Hepatitis A elleni védőoltás 
 • Hepatitis B elleni védőoltás
 • Torokgyík-szamárköhögés-tetanusz (Di-Per-Te) elleni védőoltás
 • Hastífusz elleni védőoltás
 • Veszettség elleni védőoltás