1066 Budapest, Teréz körút 38. +36 1 255 2212

Örményország-Grúzia

Örményország – Grúzia: Miért éppen ide?

Szeretné látni a helyet, ahol a hagyomány szerint a bibliai Noé letelepedett? Vagy rálátni a fenséges  Ararat-hegyre Khor Virap kolostorából? Szívesen megtapasztalná az örmények vendégszeretetét? Akkor kalandozzon velünk a Kaukázus két legszebb országában! Örményország után ugyanis Grúziát keressük fel, mely fenséges hegyeivel és a kereszténység legkorábbi időszakából származó emlékeivel magával ragadó, s felejthetetlen élményeket nyújt látogatóinak. 2020-as utunkat közkívánatra kibővítettük a lélegzetelállító Garni-kanyonnal, ahová jeepekkel megyünk fel. Utunkat ezúttal is dr. Sárközy Miklós, a Kelet avatott szakértője kíséri, a tőle megszokott profizmussal!

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Dr.Sárközy Miklós

Ha Irán, vagy Közép-Ázsia, akkor csakis vele!! Iranista, történész, tanszékvezető egyetemi docens, több egyetemen oktatott Magyarországon (ELTE BTK, PTE BTK jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen). Külföldön Iránban, Nápolyban és Londonban dolgozott kutatóként éveken át. Szakterülete a későókori, koraiszlámkori iráni és közép-ázsiai történelem, iráni filológia, vallástörténet, régészet. Számos publikációja jelent meg  magyarul, angolul és perzsául. A Magyar-Iráni Baráti Társaság elnöke  2010 óta. Iránban és Közép-Ázsiában tizenöt éve dolgozik idegenvezetőként és perzsa tolmácsként, de perzsa nyelvű guide-ként Magyarországon is aktív. Közel harminc magyar csoportot vezetett már Iránban, Üzbegisztánban. Miklós tudása lenyűgöző, akik jártak már az élvezetes előadásain, azok tudják, hogy néha még a “csilláron is lógnak” az érdeklődők!

Vélemények

Csupán jelezni szeretném, hogy szuper jó volt az augusztus 3-10 között megszervezett Örményország-Grúzia körút. A két országot a szakszerű idegenvezetésnek köszönhetően a rövid idő ellenére is sikerült alaposan megismerni, rengeteg információval és adattal lettünk gazdagabbak. A szállás és ellátás mindenhol kifogástalan volt. A csoport igazán jó összetételűre sikerült, nagyon kedves, nyitott és jókedélyű társaság gyűlt össze. Öröm volt a többi résztvevővel való utazás.

Dóró Szilvia


Kedves Miklós,

köszönöm, hogy ismét veled utazhattam, az élményeket, a rengeteg értékes tudást és ismeretet, amit megosztottál és a csábítást a jövőbeli utakra……Remélem, lesz rá módom és lehetőségem, hogy éljek velük.

K.Edit


 

 

 

 

Részvételi díj *

309.000 Ft/fő

Egyágyas felár

79.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes.

*A programban feltüntetett árak 1USD = 305 Ft árfolyamig érvényesek

A repülőjegy ára a szabad helyek függvényében változhat!

A részvételi díj tartalmazza

  • transzferek, minibuszok a körutazás során
  • elhelyezés 3-4* hotelekben
  • reggeli
  • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

 

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

  • repülőjegy+illetékek kb.147.000 Ft
  • félpanzió 33.000 Ft
  • belépők 14.000 Ft
  • storno+BBP biztosítás
  • egyéni kiadások, borravaló…

 

Irodánk támogatja az utazások teljes árának a feltüntetését, ezért összeadtuk, hogy mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek, belépők – együtt:

 

470.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

549.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

 

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat, a helyszínen fizetendő borravaló összegét és a félpanziós ellátást.

 

Szállások

Jereván: Hotel Silachi***

https://hotelsilachi.am/

Dilian: Hotel Best Western Paradise***

http://www.armhotels.am/EN/Hotels/Details/best_western_paradise_dilijan_hotel_134

Tbiliszi: Hotel KMM****

http://www.intbilisi.com/hotels/tbilisi/hotel-kmm/gallery

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

 

Grúzia-Örményország körutazás-Garni-kanyon

 

 

 

Útlevél

A magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be Grúziába és Örményországba, és egyszeri belépéssel 90 napig tartózkodhatnak az országban. Az útlevélnek a beutazás napjától számítva legalább három hónapig kell érvényesnek lennie.

Az útlevélben esetlegesen található korábbi azeri vízum, vagy beléptető pecsét önmagában nem zárja ki a beléptetést Örményország területére, de semmiképpen nem segíti elő a zökkenőmentes beutazást.

Pénznem

Hivatalos pénznem: Grúz Lari (GEL) és Örmény Dram (AMD)

Nyelv

Grúzia: grúz, orosz, oszét, örmény, azeri

Örményország: örmény

 

Vallások

Grúzia: A lakosság túlnyomó többsége ortodox keresztény 82% a grúz ortodox egyház tagja. A szomszédos népekkel gyakori történelmi konfliktusok és a több felekezet együttélése ellenére Grúziában hagyományosan béke uralkodott a különböző vallásokhoz tartozók között és a vallási alapú diszkriminációnak nincs hagyománya az országban.

Örményország: örmény gregoriánus 94,7%, egyéb keresztény 4%, jezidi 1,3%

Időzóna

+ 3 óra

 

Elektromos hálózat

220 – 230 V /50 Hz

https://www.worldstandards.eu/electricity/plug-voltage-by-country/

 

Egészségügy

Grúziában az állami egészségügyi infrastruktúra meglehetősen elavult. A fővárosban és a nagyobb városokban van megfelelő magánorvosi ellátás, de rendkívül drága. A grúz orvosok és kórházak gyakran előre kérik befizetni a gyógykezelés költségét. Tbilisziben sürgős esetekben a Medi- Club Georgia rendelőt célszerű felkeresni, melynek szolgáltatása drága, de a rendelő hivatalos számláját a magyar egészségbiztosító elfogadja. 

Medi Club Georgia
22a, Tashkenti Street, 0160 Tbilisi
Tel: + 995 32 2251991
Fax: +995 32 2250911
E-mail: mcg@mediclubgeorgia.ge

Örményország egészségügyi infrastruktúrája sem túl modern. A fővárosban és a nagyobb városokban van megfelelő magánorvosi ellátás, de rendkívül drága. Bár az országban sok jól képzett orvos van, az egészségügyi ellátás a nagyobb városokon kívül nehezen hozzáférhető. 

Kérjük, hogy tájékozódjon a térségben előforduló megbetegedésekről az alábbi oltóközpontoknál.

Országos Epidemiológiai Központ
Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a

Tel.: (06-1) 476-1364

Rendelés: Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra

Nemzetközi Oltóközpont

1134 Budapest, Váci út 70.

Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878

Rendelés: Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00

 

Éghajlat

Grúzia klímája hasonló a magyarországihoz, azzal a különbséggel, hogy az átlaghőmérséklet néhány fokkal melegebb az otthoninál. A tavasz (különösen május-június) rendkívül esős, a nyár (különösen július-augusztus) általában forró. A tél enyhe. Nagy a különbség a főváros és a lankásabb területek, valamint a hegyvidékek időjárása között, ahol általában 4-5 fokkal mindig hűvösebb van. 

Örményország kontinentális éghajlatát nagy hőmérsékleti ingás és kevés csapadék, sokszor száraz időjárás jellemzi. Klímáját a hegységek jelenléte jelentősen befolyásolja, az éghajlati jellemzők a tengerszint feletti magassággal együtt változnak. A Földközi-tenger és a Fekete-tenger felőli nedves légtömegek ritkán érik el az országot, ezért a csapadékmennyiség viszonylag kicsi, és jelentős az éves hőingás. 

Időjárás

Várható időjárás a körutazásunk során.

Augusztus

nappali átlag °C

éjjeli átlag°C

csapadék mm átlag

Tbiliszi

28

20

48

Jereván

25

20

7