Tibet-Bhután-Nepál

Nepál-Bhután – Miért éppen ide?

A Himalája egykori királyságaiba korábban alig juthatott el földi halandó: csak az 50-es évektől kezdve látogatható a régió, Bhután pedig még ennél is később nyitotta meg a kapuit a korlátozott számban beutazható turistáknak. A Himalája nyolcezres csúcsai és az áthatolhatatlan dzsungelek szinte hermetikusan elzárták a világ ezen területét, ugyanakkor talán ennek is köszönhető, hogy az évszázados paloták, épületek és hagyományok máig fennmaradtak. A Kathmandu-völgy a világ egyik legszebb kultúrvidéke bujazöld rizsföldeivel, szalmatetős téglaházaival, aranytetejű pagodáival és a három királyváros –Bhaktapur, Patan és Kathmandu- vöröstéglás palotáival és dúsan faragott ablakrácsaival. Bertolucci keresve sem találhatott volna jobb díszletet a Kis Buddha című filmjéhez!

Bhután talán még Nepálnál is különlegesebb, ahol az ősi értékek megtartása és a modernizáció olyan különös harmóniát alkot, hogy a bhutániak méltán kerültek be a világ tíz legboldogabb nemzete közé, ezzel is bizonyítva, hogy a belső béke nem az utak állapotától függ, vagy attól hogy van-e térerő, avagy szakadozik-e az internet.

Himalájai utazásunkra természetesen Tibet teszi fel a koronát: a Potala palotában és a kolostorokban járva érezzük meg igazán a buddhizmus országokon átívelő, megtartó erejét.

Szeretnénk tájékoztatni Utasainkat, hogy a tibeti beutazási engedély ügyintézése miatt az utazás Kínán keresztül történik. 

 

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Bertók Kata

Buddhológiai tanulmányait Magyarországon, Hamburgban és Nápolyban végezte, ahol szanszkrit és tibeti nyelvekre és kéziratokra specializálódott. Nem csoda, hogy India és a Himalája térsége közel áll a szívéhez. India és Nepál mellett sokat utazott Mexikó szerte is.
Utazásain kívül projektmenedzserként dolgozik, emellett aktív a magyar és nemzetközi buddhista közösségi életben, így nem csak törtélnemi, de kortárs ismeretei is vannak a mai tibeti kolóniák életéről.

Vélemények

Kedves Éva,

Akkor én is megpróbálom szavakba foglalni, bár nekem még szükségem van némi időre, hogy lecsapódjanak, desztillálódjanak az érzések.

Kata egy főnyeremény. Tudásában, humoros/kedves/odaadó habitusában, életigenlésében, energiáiban… nélküle nem lett volna ez az út olyan, amilyen lett…személyes szerencsémnek tartom, hogy megismerhettem őt…

A program tartalmas, jól felépített. Bhutánból nekem hiányzott a “vidék”, ha lehetséges, egy “falut” érdemes lenne beiktatni, a főváros helyett, legalábbis részben…

Szállodák nagyon rendben voltak, lehetett pihenni…

Sambhu nagyon jó választás… lelkes, kedves, humoros…

Szóval Miklós magasra tette a lécet Üzbegisztánban, de Kata bizony megugrotta azt…

Már több ismerősömnek kifejeztem abbéli véleményemet, hogy ha ilyen életerős, okos, jó karmával megáldott fiatal lények vannak körülöttünk, mint Kata, akkor minden rendben lesz a világgal…

Szóval 10/10 volt az utazás.

Köszönöm Nektek!!!

T. Márti


Az utazás fantasztikus volt, nagyon élveztem. Katánál jobb idegenvezetést nem kívánhattunk!  Örülök, hogy Ő volt velünk. A nepáli helyi vezető Sambu mindenképpen nagy dícséretet érdemel. Szerintem ez így együtt és a vendég csapat megfelelő csoport karmája (dolgoztunk rajta ????) tette lehetővé, hogy mindent tökéletesen láthassunk,megélhessünk. (Himalája,Kumari,időjárás, Tigrisfészek kolostor, .. etc.)

A szállodák szokás szerint hozták a minőséget.

T.Márton


Fantasztikus volt az út, csodálatos, más emberként jöttem vissza Nepálból. Köszönjük a szervezést.

Idegenvezetőnk, Kata minden várakozásunkat felülmúlta tudásával, segítőkészségével, szeretetével az ország és az utasai iránt is. Személyes kapcsolódásai még közelebb hozták az ország kultúráját hozzánk, így pld. belülről láttunk bele egy Buddhista kolostor életébe, ami „egyszerű turistaként” nem történhetett volna meg. Szóval felejthetetlen élmény volt.

V.Sz. Ágnes


Az út nagyon jó volt, nagyon jól éreztük magunkat. Nagyon jó volt a csoporttal.

Kata idegenvezetése minden várakozásunkat felül múlt és csak dicséretet érdemel. Felkészültsége a témákban óriási, és mindezt olyan odaadással, kedvességgel, odafigyeléssel adta át nekünk, amiről csak pozitívan lehet beszélni.

A program összeállítása jó volt, talán a bhutáni a postamúzeum látogatása adta a legkevesebbet, véleményünk szerint annak kihagyásával semmit nem veszítettünk volna.

B. Anikó


Az út tökéletes volt minden szempontból, Ilyen jó, családias hangulatban én még nem utaztam. Igaz, ehhez Vince megtett mindent, a jó vezetés mellett a maximális segítőkészsége is kimeríthetetlen volt, ami a helyi idegenvezetők közül leginkább a tibeti idegenvezetőre mondható még el. A program tökéletes, a maximumot adta, ami időben és emberi energiában csak elképzelhető, mind benne volt. A szállásokról és az ellátásról is csak jót mondhatok. Én két hét alatt nemcsak három országot, de három külön világot „ismertem meg”, így aztán bátran merem ajánlani az ismerőseimnek is az utat.
H.Erzsébet


Kedves Éva! Fantasztikus volt az út . Mindennel meg voltam elégedve . Vince kitűnő , állandóan kérdezte, hogy van-e probléma . A tudása kiemelkedő , nagyon jó választás . A kinti idegenvezetők , a szállások , az ellátás szintén nagyon jók voltak . Nem bántam meg , hogy Téged választottunk G.Rózsi


Ez a körutazás nem kényszerített kompromisszumokra. A himalájai királyságokban bepillantást nyertünk a nyüzsgő nagyvárosokba, a csendes szentélyekbe valamint a vidéki idillbe, és az idegenvezető a történelmi és kulturális háttéren túl rengeteget mesélt az ott élők hétköznapjairól.   A gazdag program és számos látnivaló ellenére mégsem volt fárasztó az út, hiszen esténként luxus körülmények között pihenhettünk a szállodákban. Ahhoz, hogy ez a nyaralás mindannyiunk számára tökéletesre sikeredett, nagyban hozzájárult a remek társaság, és az is, hogy a két hét folyamán kedvünkre válogathattunk a helyi és az európai fogások közül.
J. Rita


Kedves Éva, szeretném megköszönni ezt a csodálatos utat, fantasztikus élményekben volt részem. A programok jól szervezettek voltak, és minden teljesült, amit a leírásban kínált az utazási iroda. Gyönyörű helyeken jártunk. A szállodákkal elégedett voltam, az ellátással úgyszintén. Vince,  az idegenvezetőnk fantasztikus tudása, segítőkészsége, jó humora, és empatikus hozzáállása kitartott az út végéig. A helyi idegenvezetők is nagyon szimpatikusak és készségesek voltak. Talán amit megemlítenék, az, hogy az utolsó nap jutottunk el Katmanduba arra a bazárra, ahol minden létező dolgot meg lehet kapni, de addigra már mindenki megvette amit szeretett volna. Ezt előbbre hoznám az első napokra. Még egyszer köszönöm ezt a felejthetetlen utat.Jó egészséget kívánok az iroda minden dolgozójának, üdvözlettel: Horváth Zsuzsanna


Benne volt életem legjobb tíz utazásában!!

P.Zoltán


Szia Évi! Az út mindennel együtt csodálatos volt. Klasszul fel volt építve a sorrend az egymást követő programok és országok tekintetében. Különösen tetszett, hogy fokozatosan szokhattunk hozzá a fizikai terheléshez és a magaslati levegő változásához. A hotelek és az ellátás jó volt, a bhutánitól egyenesen el voltunk ragadtatva! A Vince egy nagyon klassz idegenvezető, a partnerirodák delegáltjai szintén. Teljesen rendben volt minden. Összegezve minden szép és jó volt, sőt csodálatos. Nagyon szépen köszönjük, szervezz még ilyeneket, és a Te ill. a Ti irodátok lesz a Number 1. Sok-sok puszi: Márti és Tibor

Részvételi díj *

 1.269.000 Ft/fő

Egyágyas felár

 249.000 Ft/fő

*Szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy a megadott részvételi díjak 1 USD = 380 HUF árfolyamig érvényesek. 
*A részvételi díj 15 fő esetén érvényes. 12 fő részvétele esetén + 90.000 Ft/fő felár fizetendő!

 A részvételi díj tartalmazza

 • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* szállodákban
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • félpanziós ellátás (kivéve az érkezés és az indulás napján), Bhutánban teljes ellátás
 • Bhutáni vízum ügyintézéssel
 • helyi idegenvezető
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • Nemzetközi repülőjegy + illeték kb. 360.000 Ft
 • Peking-Lhasa repülőjegy + illeték kb. 210.000 Ft
 • Lhasa-Chengdu-Kathmandu repülőjegy + illeték kb. 215.000 Ft
 • Kathmandu-Paro-Kathmandu repülőjegy + illeték kb. 220.000 Ft
 • Tibeti vízum kb. 60.000 Ft
 • Kínai vízum kb. 39.000 Ft (ügyintézés Budapesten személyesen)
 • Nepáli vízum (helyszínen) kb. 50 USD
 • Utas-és útlemondási biztosítás
 • Személyes jellegű kiadások, borravaló

Tervezett menetrend

QR 200 05MAY BUDAPEST DOHA 1605 2225
QR 892 06MAY DOHA PEKING 0205 1500

QR 645 18MAY KATHMANDU DOHA 0215 0430
QR 199 18MAY DOHA BUDAPEST 0910 1345

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy az Air China még nem publikálta a jövő májusi járatait (Peking-Lhasa, Lhasa-Chengdu-Kathmandu), így a megadott repülőjegy árak csak irányárak. Amennyiben a várható menetrendben változás történik fenntartjuk a programmódosítás lehetőségét. 

Az utazás teljes ára

Mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek, félpanzió, belépők, vízumok – együtt?

2.393.000 Ft/fő

 Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

 2.642.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat és a helyszínen fizetendő borravaló összegét.

Szállások 

Peking: Airport Hotel****
https://www.agoda.com/en-gb/beijing-capital-international-airport-hotel/hotel/beijing-cn.html?cid=-175

Chengdu: Hotel Derunda****
https://www.trip.com/hotels/jianyang-hotel-detail-72207306/derunda-hotel-jianyang-city/

Kathmandu: Hotel Tibet International***
https://hoteltibetintl.com/

Lhasa: Hotel Kyichu***
https://www.tibettravel.org/hotels-in-lhasa/kyichu-hotel.html

Shigatse: Manasarovar****
https://www.tibettravel.org/tibet-hotels/shigatse-manasarovar-hotel.html

Punakha: RKPO Green Resort****
https://greenresortrkpo.com/

Paro: Tenzinling Resort***
http://www.tenzinlinghotels.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

Hamarosan…