Uganda

Uganda körutazás – Miért éppen ide?

Szívesen megnézné, hogyan zuhan alá fülsiketítő robajjal 43 métert a Fehér-Nílus a Murchison-vízesésnél? Fotózna különleges állatokat, például papucscsőrű madarat? Szeretne eltölteni egy órát a vadon élő hegyi gorillák társaságában? Ugandában mindez lehetséges! Winston Churchill Afrika gyöngyszemének nevezte Ugandát, amely bár alig nagyobb, mint hazánk kétszerese, nemzeti parkjai olyan látnivalókat kínálnak, amelyek a világon egyedülállóak! Ha szeretné megtapasztalni testközelből az afrikai vadont, akkor tartson velünk Ugandába!

Első ugandai utazásunk emlékei 4 percben

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Jándi Attila

Mint a legtöbb idegenvezető, Attila is már fiatalon rákapott az utazás ízére. Először ’91-ben indult el stoppal Marokkóba, majd a hobbyja hamarosan a szakmájává vált. Orientalisztikát, buddhizmust tanult ez egyetemen, és a japán szak elvégzése után ösztöndíjjal egy teljes évet töltött a szigetországban. Élt a Távol-Keleten, megfordult több mint 100 országban, szenvedélyes fotós, aki több ezer képen örökítette meg az elmúlt 25 év kalandjait. Rengeteg visszatérő utasa van, akik rendszeresen részt vesznek az általa vezetett utakon.

Vélemények

Tegnap értünk vissza az ugandai útról és felejthetetlen élményekkel, látnivalókkal gazdagodtunk. Attilának széles körű tudása, türelme is nagyban hozzájárult az út sikeréhez. Csak azt sajnálom, hogy nem fotózott le senki, amikor egy gorilla a pólómba csimpaszkodva a földre akart rántani 🙂  Igazából valószínűleg nem vette észre senki, mert a vadőrök is csak akkor kezdtek figyelni, amikor a kellemesen izgalmas, de tanácstalan helyzet miatt segítségért kezdtem kiáltozni…:-)  Ott tartózkodásunk alatt a gorillák többször is 1-2 méterre közelítettek bennünket és néhány úti társunkat kicsit meg is csapkodták. A helyszínre/ről vezető túra nehézsége komoly kihívás volt számunkra, aminek teljesítése tovább növelte a siker érzését.

Köszönjük az utat ! Zsuzsa és Antal


Imádtam Ugandát!! Ilyen különleges hely kevés van a világon. Rengeteg állatot láttunk, Kelet-Afrika többi országához képest itt érintetlenebb minden, kevés a turista, az állatok sokkal közelebb merészkednek az emberekhez. A hegyi gorillákhoz tartó trekking kalandos volt, cserébe karnyújtásnyira voltunk  ezektől a fantasztikus állatoktól, életem egyik nagy élménye lett ez az utazás, köszönjük!

Sz.I.


 

 

Részvételi díj *

  929.000 Ft/fő

Egyágyas felár

  210.000 Ft/fő

Szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy a megadott részvételi díjak 1 USD = 325 HUF árfolyamig érvényesek. A feltüntetett árakat az út indulása előtt több hónappal, az akkor aktuális árfolyam szerint határozzuk meg. Nagymértékű árfolyam-ingadozás esetén elszámoláskor történik a korrekció. A részvételi díj fizethető az adott ország devizanemében is, elkerülve ezzel az árfolyam-különbözetből adódó esetleges árnövekedést.  

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes. Kevesebb résztevő esetén az árak módosulnak!

A részvételi díj tartalmazza

 • elhelyezés középkategóriájú hotelekben, lodge-okban
 • transzferek, utazás terepjárókon
 • a második naptól teljes ellátás a körutazás alatt, Kampalába visszatérve félpanzió
 • belépők a nemzeti parkokba
 • csimpánz trekking belépővel
 • magyar idegenvezető

 

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • repülőjegy+illetékek kb.320.000 Ft (egyénileg is megvásárolható)
 • gorilla trekking 700 Usd (helyszínen fizetendő)
 • Uganda vízum+kiállítási díj 25.000 Ft
 • storno+BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló…

Tervezett menetrend

Budapest-Amszterdam 06:35 – 08:40

Amszterdam-Entebbe 11:30 – 22:55

Entebbe -Amszterdam 23:59 – 07:25

Amszterdam-Budapest 08:50 – 10:50

Az utazás bruttó ára

Mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek, belépők, gorilla trekking, vízum – együtt?

 

1.501.500 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

1.711.500 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

 

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat és a helyszínen fizetendő borravaló összegét.

Szállások

Murchison NP: Parkside SafariLodge

https://www.parksidesafarilodge.com/

Kibale NP: Chimpanzee Forest Guesthouse

https://www.chimpanzeeforestguesthouse.com/

Queen Elizabeth NP: Elephant Hab Lodge

https://elephanthablodge.com/

Bwindi NP:  Gorilla Havens Lodge

http://www.bwindigorillahaven.com/accommodations/

Kampala: Dolphin Suites

https://www.dolphinsuites.co.ug/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

 

 

Útlevél

A résztvevők az utazás megkezdésének pillanatától számított, minimum egy évig érvényes útlevéllel kell hogy rendelkezzenek, melyben legalább 2 páros, üres oldal található az ugandai és még 2 oldal a ruandai vízum számára.

 

Vízum

Az országokba való belépéshez szükséges, ügyintézése kb. 6-7 munkanap.

Egészségügy

Kötelező a sárgaláz oltás!!

Egyéb oltások ügyében kérje orvosa, vagy az ANTSZ tanácsát – Budapest IX.ker. Gyáli u. 2-6.

ANTSZ nemzetközi oltóközpontja:

Tel: 1 – 476 11 00 / 2372

Ügyfélszolgálat: hétfő – csütörtök, 9-12 óra.

 

Pénz

Ugandában az ugandai shilling a hivatalos fizetőeszköz, Ruandában a ruandai frank, és váltáskor az USD a legelfogadottabb / legkedvezőbb árfolyamon váltott valuta. A szállodákban és nagyobb boltokban általában az összes domborműves creditkártya elfogadott (az American Express nem mindig preferált). DE a kártyákról való pénzfelvétel, pénz automaták hiányában, eléggé problémás, a bankokban pedig nagyon időigényes és magas kezelés költségű. A travellers’cheques-ek használtak, de nem preferáltak.

 

Nyelv

Ugandában több mint 44 törzsi nyelv a mai napig aktívan használt. Ennek ellenére szinte mindenki beszél angolul és szuahéliül, melyek az ország hivatalos nyelvei. A nagyszámú német, olasz és francia turisták nyomán ezeket a nyelveket is sok helyi elsajátította. Ruandában a szuahélin kívül használják a franciát és az angolt.

Elektromos hálózat

Nem európai szabványúak, hanem hárompontos, szögletes csatlakozásúak, melyből 230 V – 50 Hz érhető el. Átalakítókat a helyszínen is be lehet szerezni.

Power plugs and sockets type G are used in Uganda

 

 

Időjárás

Az országok átlagos tengerszint feletti magassága meghaladja az 1000 m-t. Az alacsonyan fekvő területeken és az Egyenlítő mentén az éghajlat trópusi. Az átlaghőmérséklet 26 °C , a hőingadozás kicsi. A magasabb területeken (ez az ország döntő többsége) az éghajlat speciális trópusi, de a szavannákéhoz hasonlít leginkább. Ez azt jelenti, hogy csak a csapadékmennyisége hasonlít a trópusi éghajlathoz, ami itt is körülbelül 1000–1500 mm, ezen kívül minden más tényező különbözik attól. Az átlaghőmérséklet körülbelül 21 °C körül van, a hőingadozás nagyobb, 8-10 °C körüli, a páratartalom jóval kisebb, csak 50-60%. Az esősebb hónapok március-április-május, valamint október és november.