Uganda-Ruanda

Uganda – Ruanda körutazás – Miért éppen ide?

Szívesen megnézné, hogyan zuhan alá fülsiketítő robajjal 43 métert a Fehér-Nílus a Murchison-vízesésnél? Fotózna különleges állatokat, például papucscsőrű madarat? Szeretne eltölteni egy órát a vadon élő hegyi gorillák társaságában? Ugandában és Ruandában mindez lehetséges! Winston Churchill Afrika gyöngyszemének nevezte Ugandát, amely bár alig nagyobb, mint hazánk kétszerese, nemzeti parkjai olyan látnivalókat kínálnak, amelyek a világon egyedülállóak! Ha szeretné megtapasztalni testközelből az afrikai vadont, akkor tartson velünk Ugandába és Ruandába!

Aktuális COVID-19 információk:

Uganda:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?uganda

Ruanda

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?ruanda

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Papp Éva


Az AlmaVía Travel alapítója. Már általános iskolásként kívülről fújta az afrikai felfedezőket, és leghőbb vágya volt, hogy oroszlánvadászként debütáljon az Élet színpadán. Eme hajlamait szerencsére felnőttkorára kinőtte, de spanyoltanárként, szinkrontolmácsként sem tudott ellenállni az utazás csábításának. Húsz éves idegenvezetői pályája alatt eljutott mintegy 100 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa

Részvételi díj *

   1.039.000 Ft/fő

Előfoglalási ár

  999.000 Ft/fő

Egyágyas felár

  209.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes. Az előfoglalási ár az első 8 jelentkezőre érvényes.

10 fő esetén a felár +50.000 Ft/fő

*A programban feltüntetett árak 1USD = 330 Ft árfolyamig érvényesek

A részvételi díj tartalmazza

 • elhelyezés középkategóriájú hotelekben, lodge-okban
 • transzferek, utazás terepjárókon
 • a második naptól félpanzió, körutazás alatt teljes ellátás
 • belépők a nemzeti parkokba
 • csimpánz trekking belépővel
 • magyar idegenvezető

 

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • repülőjegy+illetékek kb.235.000 Ft
 • gorilla trekking 700 Usd
 • Uganda vízum+kiállítási díj 20.000 Ft
 • Ruanda vízum+kiállítási díj 20.000 Ft
 • storno+BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló…

 

Irodánk támogatja az utazások teljes árának a feltüntetését, ezért összeadtuk, hogy mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek, vízum, gorillaengedély – együtt:

 

1.314.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

1.523.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

 

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat, a helyszínen fizetendő borravaló összegét és a gorilla trekking összegét.

Szállások

Murchison NP: Twiga Tales Lodge

http://twigataleslodge.com/

Kibale NP: Kyaninga Royal Cottages

http://www.kyaningaroyalcottage.com/

Queen Elizabeth NP: Queen Elizabeth Park View Lodge

https://hu.hotels.com/ho753831264/queen-elizabeth-park-view-tourist-lodge-kichwamba-uganda/

Bwindi NP:  Gorilla Haven’s Lodge

http://www.bwindigorillahaven.com/accommodations/

Kampala: Forest Cottage

http://www.forest-cottages.com/about-us

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

 

 

Útlevél

A résztvevők az utazás megkezdésének pillanatától számított, minimum egy évig érvényes útlevéllel kell hogy rendelkezzenek, melyben legalább 2 páros, üres oldal található az ugandai és még 2 oldal a ruandai vízum számára.

 

Vízum

Az országokba való belépéshez szükséges, ügyintézése kb. 6-7 munkanap.

Egészségügy

Kötelező a sárgaláz oltás!!

Egyéb oltások ügyében kérje orvosa, vagy az ANTSZ tanácsát – Budapest IX.ker. Gyáli u. 2-6.

ANTSZ nemzetközi oltóközpontja:

Tel: 1 – 476 11 00 / 2372

Ügyfélszolgálat: hétfő – csütörtök, 9-12 óra.

 

Pénz

Ugandában az ugandai shilling a hivatalos fizetőeszköz, Ruandában a ruandai frank, és váltáskor az USD a legelfogadottabb / legkedvezőbb árfolyamon váltott valuta. A szállodákban és nagyobb boltokban általában az összes domborműves creditkártya elfogadott (az American Express nem mindig preferált). DE a kártyákról való pénzfelvétel, pénz automaták hiányában, eléggé problémás, a bankokban pedig nagyon időigényes és magas kezelés költségű. A travellers’cheques-ek használtak, de nem preferáltak.

 

Nyelv

Ugandában több mint 44 törzsi nyelv a mai napig aktívan használt. Ennek ellenére szinte mindenki beszél angolul és szuahéliül, melyek az ország hivatalos nyelvei. A nagyszámú német, olasz és francia turisták nyomán ezeket a nyelveket is sok helyi elsajátította. Ruandában a szuahélin kívül használják a franciát és az angolt.

Elektromos hálózat

Nem európai szabványúak, hanem hárompontos, szögletes csatlakozásúak, melyből 230 V – 50 Hz érhető el. Átalakítókat a helyszínen is be lehet szerezni.

Power plugs and sockets type G are used in Uganda

 

 

Időjárás

Az országok átlagos tengerszint feletti magassága meghaladja az 1000 m-t. Az alacsonyan fekvő területeken és az Egyenlítő mentén az éghajlat trópusi. Az átlaghőmérséklet 26 °C , a hőingadozás kicsi. A magasabb területeken (ez az ország döntő többsége) az éghajlat speciális trópusi, de a szavannákéhoz hasonlít leginkább. Ez azt jelenti, hogy csak a csapadékmennyisége hasonlít a trópusi éghajlathoz, ami itt is körülbelül 1000–1500 mm, ezen kívül minden más tényező különbözik attól. Az átlaghőmérséklet körülbelül 21 °C körül van, a hőingadozás nagyobb, 8-10 °C körüli, a páratartalom jóval kisebb, csak 50-60%. Az esősebb hónapok március-április-május, valamint október és november.