1066 Budapest, Teréz körút 38. +36 1 255 2212

Idegenvezetők

Papp Éva


Az AlmaVía Travel alapítója. Már általános iskolásként kívülről fújta az afrikai felfedezőket, és leghőbb vágya volt, hogy oroszlánvadászként debütáljon az Élet színpadán. Eme hajlamait szerencsére felnőttkorára kinőtte, de spanyoltanárként, szinkrontolmácsként sem tudott ellenállni az utazás csábításának. Húsz éves idegenvezetői pályája alatt eljutott mintegy 100 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa

dr. Varga Bálint

Magyarországon csak kétféle utas létezik: aki már utazott vele, és aki majd fog. Bálint a szakma doyenje, háta mögött közel 30 év tapasztalattal, és több mint 100 országgal. Földrajztanári végzettségét ideálisan kamatoztatja Afrikában, vagy az USA nemzeti parkjaiban, de bármiről órákon át tud mesélni, legyen szó bár a kínai uralkodódinasztiákról, vagy Angkor építészetének a rejtelmeiről. Precíz felkészültség, humor és karizmatikus előadásmód jellemzi azokat az utakat, melyeket ő kísér, nem véletlen, hogy a vele utazók alig várják a következő alkalmat az élmények begyűjtésére

Dr.Sárközy Miklós

Ha Irán, vagy Közép-Ázsia, akkor csakis vele!! Iranista, történész, tanszékvezető egyetemi docens, több egyetemen oktatott Magyarországon (ELTE BTK, PTE BTK jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen). Külföldön Iránban, Nápolyban és Londonban dolgozott kutatóként éveken át. Szakterülete a későókori, koraiszlámkori iráni és közép-ázsiai történelem, iráni filológia, vallástörténet, régészet. Számos publikációja jelent meg  magyarul, angolul és perzsául. A Magyar-Iráni Baráti Társaság elnöke  2010 óta. Iránban és Közép-Ázsiában tizenöt éve dolgozik idegenvezetőként és perzsa tolmácsként, de perzsa nyelvű guide-ként Magyarországon is aktív. Közel harminc magyar csoportot vezetett már Iránban, Üzbegisztánban. Miklós tudása lenyűgöző, akik jártak már az élvezetes előadásain, azok tudják, hogy néha még a “csilláron is lógnak” az érdeklődők!

Elter Károly

Karesz több mint tizenöt éve dolgozik az idegenforgalomban. A világjárást a hetvenes években hátizsákos turistaként kezdte, s kalandos utazásai során több mint 160 országban járt, valamint az Antarktiszra is eljutott. Alapvetően mikrobiológiát tanult, szakdolgozatát a trópusi parazitózisokról írta. Utazásszervezői munkája előtt újságíró-riporterként a tudományos isme-retterjesztés területén tevékenykedett. Megalapítója és vezető oktatója volt az Utazási Akadémiának, s más idegenforgalmi vonatkozású intézményekben is tanított földrajzot és szakismereteket. Szűkebb értelemben vett munkakörén kívül továbbra is szívügyének tekinti a tudományos ismeretterjesztést; cikkeket ír, előadásokat tart, szakért. Szenvedélyes fotós, eddig mintegy ötven könyvben és kiadványban jeletek meg képei, s hét magyarországi városban volt kiállítása.

Józsa Anetta

Anetta 20 éve járja a világot és főleg annak eldugott helyei, kis szigetei a kedvencei. Egyre kevesebb fehér foltja van a térképen, de van olyan hely ahová mindig szívesen újra és újra visszatér. Nem szeret túl sokáig távol lenni Afrikától, mert egy idő után elvonási tünetei lesznek. Ez a k edvenc kontinense és szerinte sehol nincsenek olyan színek, illatok, hangok, mint ott, a természet vad ölelésében. Nyelvtanári végzettségét főként idegenvezetőként kamatoztatja és arra a kérdésre hogy hol érzi magát a legjobban, – Hát a repülőn! – vágja rá szélesen elmosolyodva.

Szalai Gergely Vince

Orosz, hindí, angol, német,urdú, szanszkrit….Csak a helyhiány akadályoz meg minket abban, hogy Vince összes nyelvtudását itt felsoroljuk. Mivel több évet élt már Indiában, sőt, jelenleg is ott dolgozik idegenvezetőként, így bizton állíthatjuk, hogy avatott szakértőként kalauzolja a turistákat ebben az istenekkel, kasztrendszerrel, és számunkra különös hagyományokkal teli világban.

Jándi Attila

Mint a legtöbb idegenvezető, Attila is már fiatalon rákapott az utazás ízére. Először ’91-ben indult el stoppal Marokkóba, majd a hobbyja hamarosan a szakmájává vált. Orientalisztikát tanult ez egyetemen, és a japán szak elvégzése után ösztöndíjjal egy teljes évet töltött a szigetországban. Élt a Távol-Keleten, megfordult több mint 100 országban, szenvedélyes fotós, aki több ezer képen örökítette meg az elmúlt 25 év kalandjait. Rengeteg visszatérő utasa van, akik rendszeresen részt vesznek az általa vezetett utakon.

Huszty Zoltán

Zoli, aki eredetileg közgazdász, szenvedélyes szereti, és nagyon jól ismeri a Balkánt, a félsziget minden zegét-zugát bejárta; megismerte kultúráját, szereti népét és legfőbb célja megmutatni értékeit a látogatóknak. Az Experience Balkan nemzetközi baráti társaság és magyarországi civil szervezetének, a Balkan Calling Egyesületnek az egyik alapítója. http://www.facebook.com/experience.balkan

 

Pataky Ágnes

1994 óta dolgozom a turizmusban idegenvezetőként, tour managerként, utazási tanácsadóként.

Szeretem az egzotikus kultúrákat, vallásokat, népi hagyományokat. Lenyűgöz a bennük rejlő ősi bölcsesség. Azon dolgozom, hogy más népeket, országokat úgy mutassak be, hogy azoknak sajátosságait, miénktől eltérő kultúráját, szokásait minél jobban megértsük, és egyben meglássuk bennük a nagyszerűt, a becsülendőt. Az utasoktól kapott visszajelzések alapján szeretném hinni, hogy ezekből minél többet úgy tudok interpretálni/átadni a velem utazóknak, hogy ők azt kedvük szerint beépíthetik saját életükbe… minek hatására nemesebbek, toleránsabbak leszünk, jobban tiszteljük, szeretjük egymást…Egyszóval igazán gazdagabban térünk haza az utazásról….

Hamarosan…

Teschler Mónika

Mónikával leginkább Spanyolországban találkozhatunk, lévén, hogy családi kapcsolatai már hosszú évek óta az Ibériai-félsziget szépséges országához kötik. A Madridi Idegenforgalmi Egyetemen végzett, és avatott szakértője nemcsak a spanyol, de a portugál kultúrának is, és a történelmen, kultúrán túl, tőle megtudhatjuk az ottani hétköznapok legapróbb részleteit is. Spanyolországi programjaink az ő útmutatása, szakértelme alapján készültek, különös tekintettel a madridi hosszú hétvégére, ahol a remek, Pradoban tartott tárlatvezetése mellett, hódolhatunk a gasztronómia élvezeteinek is: bejárva a ibér sonkát-testes borokat-habzó sidrát kínáló tapas bárok csábító világát.