1066 Budapest, Teréz körút 38. +36 1 255 2212

Madagaszkár

Madagaszkár  körutazás – Miért éppen ide?

Egy egyedülálló világ, amelyet sehol máshol nem találunk meg. A szigetország fő vonzereje az érintetlen természet és a romlatlan társadalom. A természet itt teljes sokszínűségében, kreativitásában, szelídségében és szépségében mutatkozik be, és a sziget évmilliókon át tartó elszigetelt fejlődésének köszönhetően az állat-és növényfajok 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható. Madagaszkár a mosolyok hazája: az emberek jelszava a „mora-mora”, azaz lassan-lassan: soha senki nem siet, és mégis minden mindig megoldódik… 

A program során Madagaszkár legváltozatosabb helyszíneivel ismerkedünk meg, teraszos rizsföldekkel tűzdelt hegyi fennsíkok jellegzetes falvaikkal, vadnyugatra emlékeztető sziklás tájak, buja, trópusi esőerdők, a száraz Dél tüskés -bokros sivatagjai és szavannái, és Ifaty csodálatos tengerparti strandjai. 

Program

+ Összes nap kinyitása

 

Részvételi díj *

 559.000 Ft/fő

Egyágyas felár

 109.000 Ft/fő

*A programban feltüntetett árak 1 Euró = 350 Ft árfolyamig érvényesek.
*Garantált indulású körút, angol nyelvű idegenvezetéssel, a résztvevők összetétele nemzetközi.  
*Hosszabbítási lehetőség Ifaty-ban a tengerparton 59.000 Ft/fő/2 éj, egyágyas felár 19.000 Ft/fő/2 éj.

A részvételi díj tartalmazza

 • a szállásokat a megjelölt középkategóriás hotelekben és lodge-okban (kétágyas szobában)
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
 • a bérelt jármű költségeit az út teljes idejére (üzemanyaggal, sofőrrel)
 • angol nyelvű idegenvezetőt végig a program alatt (belföldi repülőjeggyel)
 • belépőt az összes programra
 • nemzeti parkokban a helyi guide díját
 • a túraszervezés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza- Árak/fő

 • a nemzetközi repülőjegy díját (kb. 350.000 Ft/fő – egyénileg is megvásárolható)
 • a belföldi repülőjegy díját (kb. 90.000 Ft, adókkal és illetékekkel)
 • opcionálisan kérhető 2 éjszaka hosszabbítást Ifaty-ban (59.000 Ft/fő/2éj)
 • az ebédek és az italok költségét
 • esetleges fakultatív program díját a 3.napon (kb. 8 euró/fő, helyszínen fizetendő)
 • a vízumot ügyintézéssel (kb. 15.000 Ft, a repülőtéren érkezéskor igényelhető és felvehető, vagy a budapesti konzulátuson előre megcsináltatható)
 • biztosítást
 • a borravalókat.

Irodánk támogatja az utazások teljes árának a feltüntetését, ezért összeadtuk, hogy mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek, vízum – együtt:

 

1.014.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

 1.123.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

 

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat, a fakultatív programok díját és a  borravalók összegét.

Szállások

Antananarivo: Hotel Belvedere***
http://www.hotel-antananarivo-belvedere.com/en/

Andasibe: Hotel Andasibe
https://andasibehotel-resto.com/index.php?lang=en

Antsirabe: Couleur Café Guest House
http://www.couleurcafeantsirabe.com/

Ranomafana: Centrest Lodge

Ambalavao: Tsienimparihy Lodge
https://www.theearthtrip.com/hotel/tsienimparihy-lodge/

Ranohira: Isalo Ranch
https://www.isalo-ranch.com/

Ifaty: Bamboo Club
https://www.bamboo-club.com/

 

A kategórián belüli szálloda változtatást jogát irodánk fenntartja!

 

Vízum

Az útlevélnek a vízumigénylés napjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A turista célból 90 napnál rövidebb idejű beutazás esetén minden madagaszkári nemzetközi repülőtéren vagy kikötőben is felvehető a vízum. A turista célból 90 napnál rövidebb idejű beutazásra jogosító vízumok a madagaszkári diplomáciai vagy konzuli képviseleteken, vagy Madagaszkár nemzetközi repülőterein vagy kikötőiben a bevándorlás-kivándorlásért felelős rendőrbiztosnál szerezhetők be, a kiszabott díj megfizetését követően.

Vízum Madagaszkár budapesti konzulátusán is beszerezhető, a vízumkérelem elbírálásának határideje 2 munkanap. A vízumdíj a beutazás számától függően változó lehet. Magyar állampolgárok a Madagaszkári Köztársaság Tiszteletbeli Konzuli Képviseletén érdeklődhetnek:

Levelezési cím: 1026 Budapest, Sövény utca 3.
Iroda cím (vízum ügyintézés): 1026 Budapest, Sövény utca 3. 
Hivatali órák: hétfő-csütörtök: 11.00-15.00, péntek: zárva
Telefon: 06-20/432 6561
Tiszteletbeli konzul: Lalarison Richard RANDRIANASOLO
E-mail: konzul@madagaszkar.huinfo@madagaszkar.hu 

Pénznem

A madagaszkári pénznem az Ariary. A nagyobb városokban vannak bankautomaták (Visa, VisaElectron, Mastercard kártyák), de legjobb a költőpénzt euroban, ha az nincs, akkor dollárban hozni, a legkönnyebb ugyanis készpénzt helyben váltani. Mindenképpen csak hivatalos pénzváltó helyen váltsunk.
Készüljünk fel, hogy sok helyen, főleg a piacokon, helyi kisboltokban még mindig a régi pénznemben, malagasy frankban mondják az árakat ariary helyett, bár ezt a valutát már hat éve megszüntették. Ugyan rejtély, hogy hogyan működik a kereskedelem, amikor sokszor sem az eladó, sem a vevő nem tudják az árat kiszámolni ariaryban, és mégis végül ebben a pénznemben történik a fizetés – de ne firtassuk; ez a sok madagaskári furcsaságnak és a malagaszi emberek sajátságos logikájának része… Mi csak osszuk el az árat öttel és megkapjuk az összeget ariaryban!

Nyelv

Hivatalos nyelvek a francia és a malagas.

Időzóna

Magyarországhoz képest +2 óra a téli időszámításkor, nyáron csak +1 óra.

Egészségügy

Nincs kötelezően előírt védőoltás. Javasolt lehet a hepatitisz A,B, a tetanusz, diftéria és tífusz védőoltások beadatása, főleg, ha sokat túrázunk és nomád körülmények között is tervezünk tartózkodni. Egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, a részletekről kérjük, hogy érdeklődjön az Oltóközpontokban!

Nemzetközi Utazásegészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364

Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra

Nemzetközi Oltóközpont

1134 Budapest, Váci út 70.

Telefon: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878

Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00

Szombat: 10:00 – 16:00

Telefon, internet

A magyar mobiltelefon szolgáltatók hálózatai működnek Madagaszkáron, térerő a városokban és nagyobb falvakban mindenhol van. Internetezni csak a nagyobb városokban lehet internet kávézókban, illetve a középkategóriás és ennél jobb szállodák általában rendelkeznek wifi hálózattal. A telefonos országkód: +261.

Elektromos hálózat

220 V, az európai szabvány dugalj használható

Éghajlat

Madagaszkár éghajlata szubtrópusi, két évszak jellemzi: a forró és esős évszak november és április közé esik, míg május és október között enyhül a meleg és szárazabb az idő. Az átlaghőmérsékletek és a csapadék mennyisége azonban nagyon változó az ország különböző régióiban. Vannak egész évben látogatható területek, mint a dél-nyugati országrész, de a keleti partvidéket például csak május és október között érdemes felkeresni, hogy elkerüljük az esős évszakot, mely ciklonokat is hozhat magával.
A két évszakot figyelembe véve a hőmérséklet átlag minimum és maximumai a következőképpen alakulnak: a tengerparton 20-35 Celsius fok nappal és 10-20 Celsius fok éjszaka, míg a sziget belsejében nappal 15 – 30 Celsius fok, de éjszaka a levegő lehűlhet akár 10 Celsius fok alá.

Infrastruktúra, biztonság

Fel kell készülnünk, hogy az utak állapota jelentősen rosszabb az európainál, így a közlekedés, transzferek több időt vesznek igénybe, mint a távolság alapján gondolnánk. Az országon belül való utazás során mindenképpen helyi sofőrrel kell közlekedni. A közművesítésa legtöbb faluban hiányos, sok helyen nincs áram és folyóvíz. Az egészségügyi ellátás is alacsony színvonalú. Éppen ezért fontos, hogy egyrészt megfelelő egészségügyi biztosítással menjünk, másrészt körültekintően választsuk ki az igényeinknek és komfort-elvárásainknak megfelelő szállásokat utunk során.
A biztonságot illetően néhány alapvető szabályt kell betartani, amalgas emberek ugyanis alapvetően nagyon vendégszeretőek és barátságosak, a nagy szegénység miatt azonban előfordulhatnak veszélyek is. Ezek a szabályok: nagy tömegben legyünk óvatosak, sötétedés után ne mászkáljunk az utcákon, ne hordjunk sok készpénzt és nagy értékeket magunknál könnyen hozzáférhető helyen.

Szállások, hotelek

Az elmúlt években megnőtt a magas európai színvonalú szolgáltatásokat nyújtó szállodák száma, így a luxus és a komfortos szállást kereső vendégek is elégedettek lehetnek. A magasabb kategóriájú (3-5 csillagos) szállodákban, illetve erdei lodge-okban tökéletes kényelemben, mégis a természethez közel érezhetjük magunkat. Az egyszerűbb szállásokon azonban számítani kell arra, hogy az áramot éjszakára lekapcsolhatják és csak egy konnektor van a szobában (így jól be kell osztanunk az elektromos készülékeink töltését), illetve akadozhat a melegvíz-ellátás. A személyzet kedvessége és segítőkészsége azonban általában bármely kategóriájú szálláshelyen lenyűgözi az utazót.