Pakisztán – Hunza-völgy hosszabbítási lehetőséggel

Pakisztán körutazás – Miért éppen ide?

 • Mert több utat szerveztünk már Pakisztánba, és utasaink rendkívül élvezték az ország gazdag látnivalóit, és a helyiek példátlan vendégszeretetét!
 • Mert ugyan Pakisztán modern kori fejezete csak 1947-ben kezdődött az indiai brit uralom megszűnésekor, de az ország történelme az indiai szubkontinens történetének szerves része. Az Indiával határos ország gazdag tárháza a régészeti leleteknek az Indus-völgy civilizációjától kezdve a Gandhara emlékekig, valamint a gyarmati korszaktól napjainkig. Nem beszélve a mogul uralkodók által építtetett díszes kertekről, erődökről és palotákról!
 • Mert programunk csaknem az összes Világörökségi helyszínt felöleli.

A program igény esetén hosszabbítható Hunza-völgy látogatással! A részletekről érdeklődjenek irodánknál!

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Dr. Szivák Júlia

Dr. Szivák Júlia másfél évtizede a dél-ázsiai régió szerelmese. Kezdetben a bollywoodi filmek színes világa ejtette rabul, majd az ELTE Indológia Tanszékén tanult hindiül, urduul és szanszkritul. 2015 óta a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportjának munkatársa, az Orient Expressz című podcast szerkesztője és műsorvezetője. 2021-ben fejezte be doktori tanulmányait a Birmingham City University-n, ahol a bollywoodi zeneipar működéséről írt disszertációt. Szívesen és sokat utazik Ázsia különböző tájain, kedvenc úticéljai közé India, Sri Lanka és Vietnam tartoznak.

 

Részvételi díj *

 899.000 Ft/fő

Egyágyas felár

 259.000 Ft/fő

Szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy a megadott részvételi díjak 1 EUR = 400 HUF árfolyamig érvényesek. A feltüntetett árakat az út indulása előtt több hónappal, az akkor aktuális árfolyam szerint határozzuk meg. Nagymértékű árfolyam-ingadozás esetén elszámoláskor történik a korrekció. 

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 12 fő részvétele esetén a felár 60.000 Ft/fő!

A részvételi díj tartalmazza

 • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezést 3-4* szállodákban, reggelivel
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • félpanzió
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • nemzetközi repülőjegyek+ illeték kb.340.000 Ft (irányár)
 • vízum ügyintézéssel 25.000 Ft
 • Storno, BBP biztosítás
 • borravalók, személyes fogyasztás

Mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek, vízum – együtt?

1.264.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

1.523.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat és a helyszínen fizetendő borravaló összegét.

Tervezett menetrend

20APR BUDAPEST ISTANBUL 1400 1710
20APR ISTANBUL KARACHI 2110 0425+1

03MAY ISLAMABAD ISTANBUL 0505 0900
03MAY ISTANBUL BUDAPEST 1210 1310

Szállodák

Karachi: Avari Hotel****
https://www.karachi-hotels.co/karachi/avari-tower-karachi.html

Hyderabad: Indus Hotel
https://www.indushotel.com/main.html

Larkhana: Sambara Inn

Sukkur: Hotel One***
https://www.hotelone.com.pk/en/hotel_one_sukkur

Bahawalpur: Hotel One***
https://www.hotelone.com.pk/en/hotel_one_bahawalpur

Multan: Hotel One***
https://www.hotelone.com.pk/en/hotel_one_lalazar_multan

Lahore: Park Lane Hotel**** 
https://parklane.pk/

Iszlamabad: Hotel Hillview***
https://hotelhillview.net/

A megadott szállodák csak tájékoztató jellegűek! Irodánk fenntartja a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát!

ÚTLEVÉL 

Az útlevél elvárt érvényessége min.6 hónap. 

VÍZUM

Magyar állampolgárok csak érvényes vízummal léphetnek be Pakisztánba. A vízumot online lehet igényelni a Pakisztáni Belügyminisztérium honlapján https://visa.nadra.gov.pk/.

VÁM

Pakisztán területére tilos az alkoholos italok és a disznóhús behozatala, állampolgárságtól és vallási hovatartozástól függetlenül. A vámhatóság ilyen irányú ellenőrzéseket rendszeresen foganatosít a beutazókkal szemben.

Kiutazásnál a vámhatóság különös figyelmet fordít a műkincsek (szobrok, díszek) országból történő kivitelének megakadályozására. Ebből a célból a csomagok átvilágítására és alaposabb átvizsgálására lehet számítani. Annak eldöntése, hogy az adott tárgy a kiviteli tilalommal érintett kategóriába tartozik-e, a vámtiszt feladata, melyet általában szemrevételezéssel teljesít, ami sok esetben bizonytalanságot, kiszámíthatatlan eljárást eredményez. Ezek alapján javasolt az antikvitásokban kapható tárgyak megvásárlásának mellőzése.

További információért kérjük keresse fel az Iszlámábádi Nemzetközi Repülőtér honlapját: www.islamabadairport.com.pk/Procedures/Pro-CustomRules.aspx

Vámszabályok: www.fbr.gov.pk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal utastájékoztatója

Növényegészségügyi és behozatali előírások változása

PÉNZNEM

Az országban használt törvényes fizető eszköz: pakisztáni rúpia, PKR

IVÓVÍZ, ÉTKEZÉS, ALKOHOLFOGYASZTÁS

Semmilyen körülmények között (még szállodában sem) tanácsos a csapvíz fogyasztása, csak a palackozott víz biztonságos. Étteremben való étkezés előtt tanácsos tájékozódni az étterem színvonaláról, higiéniai gyakorlatáról.

A nyilvános helyen történő alkoholfogyasztástól minden körülmények között tartózkodni kell. A vallási RAMADAN hónap alatt tilos az utcán az étel és italfogyasztása, illetve a dohányzás.

ÖLTÖZKÖDÉSI SZOKÁSOK

A pakisztáni férfiak és nők „salwar kameez”-t hordanak (a salwar egy lenge, pizsamaszerű nadrág, amely a lábszárán bő és az alja felé vékonyodik, a kameez egy hosszú ing vagy tunika). Az utcán többnyire csak férfiak közlekednek gyalogosan. A nők többsége fejkendőt visel, de ez nem kötelező viselet. A külföldi nőknek sem kötelező a fejkendő, de vállra terítve hasznos ruhadarab lehet. Még a fővárosban is ajánlott a szolid, nem feltűnést keltő ruházat viselete (rövidnadrág és ujjatlan póló viselése nem javasolt).

IDŐJÁRÁS

Négy évszak különíthető el: (1.) hűvös, száraz tél (decembertől februárig) (2) Forró, száraz tavasz (márciustól májusig) (3.) Nyári évszak, sok csapadékkal és magas páratartalommal, a délnyugati monszun időszaka (júniustól szeptemberig) (4.) A monszun elvonulása (október és november között). A tavaszi évszak során jellemző az erős nappali felmelegedés, a hőmérséklet helyenként és időnként a 40-45° fokot is meghaladja.

KÖZEGÉSZSÉG, EGÉSZSÉGÜGYI HELYZET

Pakisztán az elmúlt években azon három ország egyike lett, amelyik nem csak veszélyeztetett a polio fertőzéseket illetően, de a vírus exportálójává is vált. Az országból kiutazóknak igazolniuk kell, hogy a vírus ellen érvényes védőoltással rendelkeznek. A hatóságok csak az egy éven belüli oltást fogadják el azoknál, akik egy hónapon túl tartózkodnak az országban. Magyarországon kombinált oltással (IPV) válik mindenki immunissá, mely 10 éves védettséget nyújt. Azt tanácsoljuk az utazóknak, hogy a kellemetlenségek elkerülése végett kérjenek friss igazolást házi orvosuktól a már meglévő oltásukról.

Felhívjuk továbbá a figyelmet más vírusos fertőzések előfordulására is (pl. tífusz, hepatitisz B és C, malária, dengue-láz, sárgaláz). Jellemzőek a rendkívül rossz higiéniás viszonyok, a szennyezett ivóvíz miatti emésztőrendszeri megbetegedések

Utazás előtt javasoljuk felkeresni a Nemzeti Népegészségügyi Központot: https://www.nnk.gov.hu/index.php/jarvanyugyi-es-infekciokontroll-foosztaly/oltokozponthttps://oltokozpont.hu/hu/oltas/utazas/pakisztan, ahol az utasok naprakész tájékoztatást kaphatnak a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdéseikre.

COVID információk

Jelenleg Pakisztánban nincs érvényben korlátozás a járvánnyal kapcsolatban. Az utolsó ellenőrzés dátuma: 2023. 10. 06.

EGYÉB HASZNOS INFORMÁCIÓK

Az ország kiemelt repterei:

A beutazással és tartózkodással kapcsolatos ügyintézésre kijelölt állami szerv elérhetősége: https://www.dgip.gov.pk/files/Visa.aspx

Pakisztánban a rendőrség segélyhívó száma: 15, a mentőszolgálaté: 115. Az Egészségügyi Minisztérium ügyfélszolgálata hétfőtől péntekig, 09.00 és 17.00 óra között az alábbi telefonszámokon, illetve email címen érhető el: +92 (51) 925 5090-2, +92 (51) 924 5717, email: contact@nhsrc.gov.pk.

EGYÉB UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Pakisztán területét kizárólag érvényes útlevéllel lehet elhagyni. Tekintettel arra, hogy az elmúlt években az ország a polio vírus exportálójává vált a térségben, az országból kiutazók esetében a hatóságok kérhetik annak igazolását, hogy a kiutazni szándékozó személy rendelkezik a vírus elleni védőoltással. Az oltásnak 4 héttel az utazást megelőzően, illetve egy éven belül kell érvényesnek lennie. Javasoljuk továbbá, hogy a tervezett beutazás előtt a helyi higiéniai viszonyokra tekintettel, a 2 hetet meghaladó tartózkodás esetén tífusz, Hepatitis A/B/C, valamint a háziorvos ajánlására egyéb védőoltásokat az országba történő belépés előtt 1 hónappal szerezzék be.

BŐVEBB INFORMÁCIÓK

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/pakisztan