Francia Polinézia

Francia Polinézia körutazás – Miért éppen ide?

 • Mert megismerkedünk a szigetcsoport három legismertebb tagjával, Tahitivel, Mooreával és Bora Borával.
 • Mert a Világ legszebb helyének tartják a polinéz szigetvilágot, amely tele van zöldellő hegyekkel, türkizkék öblökkel és homokos partokkal.
 • Mert ez a kirándulásokkal és pihenéssel kombinált utazás tökéletesen alkalmas a kikapcsolódásra és feltöltődésre; éppen ezért a programot elsősorban a természet szerelmeseinek ajánljuk!

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Elter Károly

Karesz több mint huszonöt éve dolgozik az idegenforgalomban. A világjárást a hetvenes években hátizsákos turistaként kezdte, s kalandos utazásai során több mint 160 országban járt, valamint az Antarktiszra is eljutott. Alapvetően mikrobiológiát tanult, szakdolgozatát a trópusi parazitózisokról írta. Utazásszervezői munkája előtt újságíró-riporterként a tudományos ismeretterjesztés területén tevékenykedett. Megalapítója és vezető oktatója volt az Utazási Akadémiának, s más idegenforgalmi vonatkozású intézményekben is tanított földrajzot és szakismereteket. Szűkebb értelemben vett munkakörén kívül továbbra is szívügyének tekinti a tudományos ismeretterjesztést; cikkeket ír, előadásokat tart, szakért. Szenvedélyes fotós, eddig mintegy ötven könyvben és kiadványban jeletek meg képei, s hét magyarországi városban volt kiállítása.

Részvételi díj *

1.799.000 Ft/fő

Egyágyas felár

699.000 Ft/fő

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén felár fizetendő.
*A megadott részvételi díjak 1 EUR = 420 HUF árfolyamig érvényesek. A részvételi díj és az egyágyas felár  összege fizethető euróban is. 

A részvételi díj tartalmazza

 • transzferek a körutazás során
 • szállás a megadott szállodák kétágyas szobáiban
 • leírásban szereplő programok
 • félpanziós ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezetés, csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • nemzetközi repülőjegy + illeték kb. 750.000 Ft/fő
 • 2 db belső repülőjegy + illeték kb. 230.000 Ft/fő
 • PCR teszt
 • borravalók
 • utas-, útlemondási biztosítás
 • személyes jellegű kiadások
 • helyszínen fizetendő kommunális adó (kb. 2 EUR/fő/éj)
 • fakultatív programok

Mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek + illetékek – együtt?

 2.779.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

 3.478.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat és a helyszínen fizetendő kommunális adót.

Tervezett menetrend

Odaút
2023.06.02. 12:15 Budapest (BUD) 2023.06.02. 14:40 Párizs (CDG)
2023.06.02. 18:25 Párizs (CDG) 2023.06.03. 05:30 Papeete (PPT)
Visszaút
2023.06.14. 07:40 Papeete (PPT) 2023.06.15. 16:55 Párizs (CDG)
L2023.06.15. 21:35 Párizs (CDG) 2023.06.15. 23:45 Budapest (BUD)

Szállások

Tahiti: Hotel Te Moana Tahiti Resort*** – Garden view studio
https://www.temoanatahitiresort.pf/en/

Moorea: Hotel Manava Beach Resort & Spa**** – Garden view room
https://www.manavamoorearesort.com/

Bora Bora: Hotel Royal Bora Bora*** – standard room
https://www.royalborabora.com/en/

Felár ellenében Bora Borán foglalható magasabb kategóriájú szálloda is! A részletekkel kapcsolatban érdeklődjenek irodánknál. 

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát irodánk fenntartja!

 

Biztonság

Francia Polinézián a közbiztonság viszonylag jónak mondható, de kisebb bűncselekmények (pl. okmányok és bankkártya ellopása, szállodai tolvajlás) előfordulhatnak. Terrorfenyegetettség nincs.

Mivel Francia Polinézián egyetlen EU tagállamnak sincs képviselete, a párizsi magyar konzulátus helyi közjegyző közreműködésével postai úton tud kiállítani és küldeni hazatéréshez alkalmas okmányt – ideiglenes útlevelet -, az egyéb személyes okmányok pótlására (személyazonosító igazolvány, jogosítvány stb.) azonban csak a hazatérést követően, belföldön van lehetőség.

Fokozottan ügyeljenek értékeikre, továbbá javasoljuk, hogy az eredeti dokumentumok helyett úti okmányaik másolatát tartsák maguknál. Javasoljuk, hogy úti okmányaikat és értékeiket zárják el a szálloda széfjébe. Szállodai tolvajlás esetén célszerű haladéktalanul rendőrségi bejelentést tenni, és elkérni a szállásadó/szálloda biztosítójának az adatait. A biztosítók azonban csak a számlával igazolt kár után térítenek, készpénz-kár esetén ragaszkodnak a banki vételi bizonylat bemutatásához.

Vízum

Vízum beszerzése NEM szükséges.

Időeltolódás

Európához képest nyáron 12 óra, télen 11 óra.

Pénznem

Csendes-óceáni frank (1 EUR=119,332 CFP/franc pacifique).

Hivatalos nyelv

Francia és a polinéz.

Időjárás

Nedves, trópusi éghajlat lévén az éves átlaghőmérséklet 25,5 Celsius fok. Júniustól októberig tart a nedves, hűvösebb évszak (nappal max. 25-28 fok), az év másik fele a száraz évszak (max. 30-32 fok).

Dohányzás

Franciaország részeként 2007. február 1-től tiltott a nyilvános, fedett helyeken való dohányzás. A dohányzási tilalom megszegése szabálysértést képez.

Közegészség, egészségügyi helyzet

A helyi szennyvíz csatornahálózat, illetve a szemétszállítás szervezettségének alacsony színvonala miatt a csapvíz használata ivásra csak a tahiti városi szállodai hálózatban veszélytelen.

Speciális oltási előírások nincsenek, de javasoljuk, hogy a térségbe utazni szándékozó állampolgáraink indulás előtt körültekintően konzultáljanak az ÁNTSZ szakembereivel, illetve utazásszervezőjükkel. A szükséges oltásokról a következő honlapon tájékozódhatnak.