Francia Polinézia

Francia Polinézia körutazás – Miért éppen ide?

 • Mert megismerkedünk a szigetcsoport három legismertebb tagjával, Tahitivel, Mooreával és Bora Borával.
 • Mert a Világ legszebb helyének tartják a polinéz szigetvilágot, amely tele van zöldellő hegyekkel, türkizkék öblökkel és homokos partokkal.
 • Mert ez a kirándulásokkal és pihenéssel kombinált utazás tökéletesen alkalmas a kikapcsolódásra és feltöltődésre; éppen ezért a programot elsősorban a természet szerelmeseinek ajánljuk!

 

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Papp Éva


Az AlmaVía Travel alapítója. Húsz éves idegenvezetői pályája alatt eljutott mintegy 100 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia és Afrika országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa.

Részvételi díj *

1.999.000 Ft/fő

Egyágyas felár

899.000 Ft/fő

*A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes. 10 fő részvétele esetén + 70.000 Ft/fő felár fizetendő!
*A megadott részvételi díjak 1 EUR = 400 HUF árfolyamig érvényesek. 
*Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a terület speciális volta miatt a megszokottnál szigorúbb lemondási feltétételek érvényesek!

A részvételi díj tartalmazza

 • transzferek a körutazás során
 • szállás a megadott szállodák kétágyas szobáiban
 • leírásban szereplő programok
 • félpanziós ellátás (kivéve az érkezés és a hazautazás napján)
 • magyar nyelvű idegenvezetés, csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • nemzetközi repülőjegy + illeték kb. 900.000 Ft/fő
 • 2 db belső repülőjegy + illeték kb. 230.000 Ft/fő
 • ESTA engedély (egyénileg intézendő) kb. 21 USD/fő
 • PCR teszt
 • borravalók
 • utas-, útlemondási biztosítás
 • személyes jellegű kiadások
 • helyszínen fizetendő kommunális adó (kb. 2 EUR/fő/éj)
 • fakultatív programok

Mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek + illetékek – együtt?

 3.139.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

 4.038.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat és a helyszínen fizetendő kommunális adót.

Tervezett menetrend

AF1295 09JUN BUDAPEST PARIS CDG HK15 1215 1440
AF 078 09JUN PARIS CDG PAPEETE HK15 1850 0520+1 (los angelesi megállással)

AF 077 21JUN PAPEETE PARIS CDG HK15 0730 1650+1 (los angelesi megállással)
AF1694 22JUN PARIS CDG BUDAPEST HK15 2105 2315

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy az amerikai (Los Angeles) technikai stop miatt ESTA beutazási engedély/ vízum beszerzése szükséges! Az ESTA/vízum ügyintézését ajánlott minél előbb elindítani.  Kérjük, számoljanak vele, hogy a vízum ügyintézése akár fél évet is igénybe vehet!

A következő személyek ESTA-val nem jogosultak belépni az Egyesült Államokba, esetükben a tartózkodás céljának megfelelő vízum igénylésére van szükség:

 • a vízummentességi programban részt vevő államok polgárai, akik egyúttal állampolgárai Iraknak, Iránnak, Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak (Észak-Korea), Szíriának vagy Szudánnak is,
 • a vízummentességi programban részt vevő államok azon polgárai, akik 2011. március 1 után Irakba, Iránba, Jemenbe, Koreai Népi Demokratikus Köztársaságba (Észak-Korea), Líbiába, Szíriába, Szomáliába vagy Szudánba utaztak,
 • a vízummentességi programban részt vevő államok azon polgárai, akik 2011. március 1. megelőzően vagy 2021. január 12. után Kubába utaztak.

Szállások

Tahiti: Hotel Te Moana Tahiti Resort*** – Garden studio
https://www.temoanatahitiresort.pf/en/

Moorea: Hotel Manava Beach Resort & Spa**** – Garden view room
https://www.manavamoorearesort.com/

Bora Bora: Hotel Maitai Polynesia*** – Garden view room
https://www.bora.hotelmaitai.com/

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát irodánk fenntartja!

Szeretnénk felhívni a TWIN (két külön álló ágy) szobát kérő utasainkat, hogy a szobákban általában egy nagy franciaágy és egy teljes értékű egyszemélyes ágy, vagy kanapéágy van elhelyezve. A szállodák honlapján meg tudják tekinteni a szobákat.

Biztonság

Francia Polinézián a közbiztonság viszonylag jónak mondható, de kisebb bűncselekmények (pl. okmányok és bankkártya ellopása, szállodai tolvajlás) előfordulhatnak. Terrorfenyegetettség nincs.

Mivel Francia Polinézián egyetlen EU tagállamnak sincs képviselete, a párizsi magyar konzulátus helyi közjegyző közreműködésével postai úton tud kiállítani és küldeni hazatéréshez alkalmas okmányt – ideiglenes útlevelet -, az egyéb személyes okmányok pótlására (személyazonosító igazolvány, jogosítvány stb.) azonban csak a hazatérést követően, belföldön van lehetőség.

Fokozottan ügyeljenek értékeikre, továbbá javasoljuk, hogy az eredeti dokumentumok helyett úti okmányaik másolatát tartsák maguknál. Javasoljuk, hogy úti okmányaikat és értékeiket zárják el a szálloda széfjébe. Szállodai tolvajlás esetén célszerű haladéktalanul rendőrségi bejelentést tenni, és elkérni a szállásadó/szálloda biztosítójának az adatait. A biztosítók azonban csak a számlával igazolt kár után térítenek, készpénz-kár esetén ragaszkodnak a banki vételi bizonylat bemutatásához.

Vízum

Vízum beszerzése NEM szükséges.

Időeltolódás

Európához képest nyáron 12 óra, télen 11 óra.

Pénznem

Csendes-óceáni frank (1 EUR=119,332 CFP/franc pacifique).

Hivatalos nyelv

Francia és a polinéz.

Időjárás

Nedves, trópusi éghajlat lévén az éves átlaghőmérséklet 25,5 Celsius fok. Júniustól októberig tart a nedves, hűvösebb évszak (nappal max. 25-28 fok), az év másik fele a száraz évszak (max. 30-32 fok).

Dohányzás

Franciaország részeként 2007. február 1-től tiltott a nyilvános, fedett helyeken való dohányzás. A dohányzási tilalom megszegése szabálysértést képez.

Közegészség, egészségügyi helyzet

A helyi szennyvíz csatornahálózat, illetve a szemétszállítás szervezettségének alacsony színvonala miatt a csapvíz használata ivásra csak a tahiti városi szállodai hálózatban veszélytelen.

Speciális oltási előírások nincsenek, de javasoljuk, hogy a térségbe utazni szándékozó állampolgáraink indulás előtt körültekintően konzultáljanak az ÁNTSZ szakembereivel, illetve utazásszervezőjükkel. A szükséges oltásokról a következő honlapon tájékozódhatnak.