Tádzsikisztán

Tádzsikisztán körutazás – Miért éppen ide?

 • Jöjjön velünk Tádzsikisztánba, a világ felfedezetlen gyöngyszemébe, Közép-Ázsia tetejére, a Pamír hófödte csúcsai és az Amu-darja folyó közé. Melyek Tadzsikisztán egyedülálló látnivalói?
 • Az Iszkander-tó és a Hét tó vidékének lenyűgöző tájai, a Fann hegység csúcsai
 • Dusanbe modern forgataga és múzeumai, Khodzsand és Isztaravsan ősi városai, ahol Nagy Kürosz és Nagy Sándor is járt egykoron
 • Szarazm UNESCO világörökség ősi városa, Pandzsikent oázisa, a szogd civilizáció fénykorának emlékei és világhírű falfestményei a Selyemút mentén, buddhista, zoroasztriánus és muszlim kulturális emlékek
 • Látogatás Hegyi Badakhsánban Khorogban, az iszmá’ilita síiták fellegvárában, ahol átlátunk a határ másik oldalára, Afganisztánba
 • Tádzsikisztán – a Selyemút, ahogy még nem látta, iráni kultúra Közép-Ázsia tetején – távol a turizmustól, a neves orientalista Dr Sárközy Miklós megszokott, nívós vezetésével!

Felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy a transzferek során minibuszokkal (2-3 jármű) fog utazni a csoport, ugyanis Tádzsikisztánban nem jellemzőek a nagybuszok!

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Dr.Sárközy Miklós

Ha Irán, vagy Közép-Ázsia, akkor csakis vele!! Iranista, történész, tanszékvezető egyetemi docens, több egyetemen oktatott Magyarországon (ELTE BTK, PTE BTK jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen). Külföldön Iránban, Nápolyban és Londonban dolgozott kutatóként éveken át. Szakterülete a későókori, koraiszlámkori iráni és közép-ázsiai történelem, iráni filológia, vallástörténet, régészet. Számos publikációja jelent meg  magyarul, angolul és perzsául. A Magyar-Iráni Baráti Társaság elnöke  2010 óta. Iránban és Közép-Ázsiában tizenöt éve dolgozik idegenvezetőként és perzsa tolmácsként, de perzsa nyelvű guide-ként Magyarországon is aktív. Közel harminc magyar csoportot vezetett már Iránban, Üzbegisztánban. Miklós tudása lenyűgöző, akik jártak már az élvezetes előadásain, azok tudják, hogy néha még a „csilláron is lógnak” az érdeklődők!

 

Részvételi díj *

 639.000 Ft/fő

Egyágyas felár

 189.000 Ft/fő

A megadott árak 1 USD = 380 HUF árfolyamig érvényesek!

A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 12 fő részvétele esetén +50.000 Ft/fő felár fizetendő. 

A részvételi díj tartalmazza

 • transzferek a körutazás során 
 • elhelyezés 3* szállodákban/ vendégházban, reggelivel
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • helyi idegenvezető
 • ivóvíz a túra alatt
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • nemzetközi repülőjegyek + illetékek kb. 370.000 Ft/fő
 • félpanziós ellátás 99.000 Ft/fő
 • GBAO engedély kb. 17.000 Ft/fő
 • útlemondási és utasbiztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló..

Mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek+illetékek, félpanzió, GBAO engedély együtt?

1.125.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

1.314.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat és a helyszínen fizetendő borravaló összegét.

Tervezett menetrend

04AUG  BUDIST 1355 1710  
04AUG  ISTDYU 1835 0110+1

15AUG  DYUIST 0310 0625  
15AUG  ISTBUD 1155 1300

Várható szállodák

Dushanbe: Asia Grand Hotel***
https://www.booking.com/hotel/tj/asia-grand-dushanbe.hu.html

Iskandarkul: Zumard vendégház

Khujand: Khujand Delux Hotel***
https://khujand-deluxe.tj/

Panjakent: Panjakent Plaza Hotel***
https://www.booking.com/hotel/tj/panjakent-plaza-3-panjakent.hu.html

Kalai Khum: Karon Palace Hotel****
http://karon-palace.com/

Khorog: Lal Hotel***
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g800367-d2291651-Reviews-Lal_Hotel-Khorog_Karotegin_Province.html

Irodánk fenntartja a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát!

Beutazási feltételek

Magyar állampolgárok útlevéllel utazhatnak be az országba. Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie a Tádzsikisztánból történő kiutazás után.

Vízum

Vízum turista célú beutazás esetén: 2022. január 1-től a 30 napot nem meghaladó beutazás esetén 52 állam, köztük Magyarország állampolgárai számára vízum beszerzése nem szükséges, viszont a 10 napot meghaladó tartózkodás regisztrációköteles. Ennek értelmében, azoknak, akik 10 napnál többet tartózkodnak az országban a jogszabály értelmében regisztrálniuk kell a Belügyminisztérium területileg illetékes Útlevél-nyilvántartási Szolgálatán (ez alól kivételt jelentenek a hivatalos szálláshelyek, melyek elvégzik a regisztrációt).

Diplomata és szolgálati útlevéllel utazók 90 napig vízummentesek.

Vám

Pénznem

Tádzsik Szomoni (TJS). A Mastercard használata nagyon korlátozott, a VISA elfogadott.

Időjárás 

Tádzsikisztán szinte teljes területe hegyvidék. Ennek köszönhetően klímája rendkívül változatos. A hegyekben a hőmérséklet nyáron is + 3; +5 ° C fokig süllyedhet, míg a völgyekben nyáron jellemző a + 25 ° C fok. Általános a levegő extrém alacsony páratartalma az egész országban. Tekintettel az ország hegyvidéki jellegére természeti katasztrófák (földrengések, árvizek, lavinák, földcsuszamlások stb.) viszonylag nagy gyakorisággal fordulnak elő.

Szállodák

Az utóbbi időben a fővárosban és a vidéki nagyobb városokban is több új szállodát nyitottak meg, ezek kényelmesek és megfelelő szintű szolgáltatást kínálnak.

Étkezés

Fokozottan kell ügyelni a higiéniára, a legnagyobb elővigyázat ellenére is fennáll az ételmérgezés veszélye. Megfelelő gyógyszereket kell vinni. Jéggel hűtött italok, nyers gyümölcsök fogyasztása nem javasolt.

Vallási és viselkedési kultúra

 A kézrázás a férfiak között elterjedt. A férfiak nem szoktak kezet fogni nőkkel. Bár Tádzsikisztán alapvetően mohamedán ország, de a fővárosban és a nagyvárosokban európai, konzervatívabb jellegű, öltözködést követnek. Vidéken az emberek konzervatívan öltöznek, s így arrafelé a turista hölgyeknek is mértéktartóan kell öltözködni.

Közegészség, egészségügyi helyzet

Kötelezően előírt oltás nincs Tádzsikisztánra vonatkozóan. Ajánlott oltás a hepatitis A és B, hastífusz, diftéria-tetanusz, veszettség, meningococcus meningitis, poliomyelitis. A vezetékes víz a tisztálkodásra, főzésre alkalmas, de inni csak palackozott ásványvizet szabad. Lehetőség szerint kerüljék az utcai, piaci árusoknál való étkezést. Magyarország és Tádzsikisztán között nincs olyan megállapodás, amely automatikusan ingyenes orvosi ellátást biztosítana a magyar utazóknak. Ezért mindenre kiterjedő egészség- és balesetbiztosítás nélkül ne induljanak útnak.

Bővebb információk

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/tadzsikisztan