1066 Budapest, Teréz körút 38. +36 1 255 2212

Tanzánia-Zanzibár

Tanzánia-Zanzibár körutazás – Miért éppen ide?

Tanzánia a „fekete kontinens” talán legizgalmasabb országa. Földrajzi formációi, a vegetáció és az állatvilág gazdagsága páratlan a világon. Kenyához viszonyítva sikerült megőriznie „érintetlenségét” mind a mai napig. A Kelet-Afrikai Árokrendszer tavai és vulkánjai ideális élettérként szolgálnak az afrikai vadvilágnak és a teheneiket legeltető nomád masai törzseknek. A közel hatezer méter magas, hófedte Kilimanjaro és a Viktória-tó által határolt Masai-földön tett safari életre szóló élményt garantál az idelátogató számára.

Zanzibár egy időutazás, hisz a szigeten 200 éve megállt az idő kereke. Érintetlen arab-afrikai kultúra, egzotikus fűszerek illata és a reklámfilmekből jól ismert hófehér homokos tengerpart várja pálmafáival az utasokat. Zanzibár szigete volt a kelet-afrikai elefántcsont-, rabszolga- és fűszerkereskedelem központja, és innen felügyelte az Ománi Szultán az Indiai-óceán kereskedelmét Mozambiktól egészen Szomáliáig. A birodalom székhelye, a Stone Town – Kőváros – ma az UNESCO világörökség részét képzi és letűnt korok hangulatát idézi. Kétszáz éve változatlan sikátoros utcákon sétálhatunk és szemlélhetjük az örökség részét képző, aprólékos faragásokkal díszített, fakapukat.

 

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Jándi Attila

Mint a legtöbb idegenvezető, Attila is már fiatalon rákapott az utazás ízére. Először ’91-ben indult el stoppal Marokkóba, majd a hobbyja hamarosan a szakmájává vált. Orientalisztikát tanult ez egyetemen, és a japán szak elvégzése után ösztöndíjjal egy teljes évet töltött a szigetországban. Élt a Távol-Keleten, megfordult több mint 100 országban, szenvedélyes fotós, aki több ezer képen örökítette meg az elmúlt 25 év kalandjait. Rengeteg visszatérő utasa van, akik rendszeresen részt vesznek az általa vezetett utakon.

Vélemények

”Köszönjük a közreműködéseteket a tanzániai utazáshoz, szuper volt!!Annyi élménnyel lettünk gazdagabbak, hogy még csak most tudtam elkezdeni feldolgozni…Ez volt az első nagy utazásunk, de már a következőn gondolkodom. ?Csodálatos lenne egy gorilla szafari Afrikában vagy elefánt túra Ázsiában. Ha gondolkodtok ilyesmiben szóljatok feltétlenül.”

Cziffra Zsófi és Zsolt


”Ezt a Tanzánia-Zanzibár utat jó szívvel fogom ajánlani mindenkinek! A legteljesebb mértékben azt kaptuk, amit vártunk: rendkívül nívós szállodákat, kiváló szervezést és természetesen fantasztikus programokat! Tényleg jó időpontnak bizonyult a február vége, rengeteg állatot láttunk mindenhol, egész más volt így élőben az afrikai természet részeseivé válnunk, sokkal jobb, mintha egy természetfilmet néztünk volna a tévében. Köszönjük!”

Blaskó család


”Ez a tanzániai út óriási élmény volt!! Az idegenvezető -Varga Bálint- telitalálat volt! Még egyszer köszönet a remek szervezésért, programokért, jó kaland és jó nyaralás volt!”

dr.B. Judit

 

Részvételi díj *

999.000 Ft/fő

Egyágyas felár

189.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj 13 fő esetén érvényes.

12 fő esetén a felár + 40.000 Ft/fő

A safarikon használt járművek Toyota Landcruiser terepjárók, melyek 7+1 (sofőr) hellyel rendelkeznek. (lásd: Országinfó) A csoport létszáma ezért maximum 13 fő lehet, mert a kísérő idegenvezető a 14. fő.

*A programban feltüntetett árak 1Usd = 285 Ft árfolyamig érvényesek

 

A részvételi díj tartalmazza

 • Szükséges transzferek a helyszínen, minibuszokban
 • Transzferek a safari során terepjárókban
 • Elhelyezés 4/5* szállodákban, lodge-okban
 • A safari során teljes ellátás, Stone Town városban félpanzió
 • A zanzibári tengerparton all-inclusive ellátás
 • Magyar idegenvezető- csoportkísérő költségei

 

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • Nemzetközi repülőjegyek+ illetékek kb.270.000 Ft/fő
 • Belföldi repülőjegy + illetékek 145.000 Ft
 • Tanzán vízum kb. 50 Usd/fő (helyszínen fizetendő)
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló a sofőröknek kb.60-Usd/fő
 • Személyes jellegű kiadások, pld. italok…

Irodánk támogatja az utazások teljes árának a feltüntetését, ezért összeadtuk, hogy mennyibe kerül ez az utazás mindennel – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek, vízum – együtt:

 

1.429.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

1.618.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

 

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat, és a helyszínen fizetendő borravaló összegét.

Szállások

Arusha: Hotel Venus

http://venushotels.co.tz/

Lake Manyara: Serena Safari Lodge

http://www.serenahotels.com/serenalakemanyara/

Ngorongoro: Ngorongoro Sopa Lodge

http://www.sopalodges.com/ngorongoro-sopa-lodge/overview

Serengeti Nemzeti Park: Serengeti Sopa Lodge

http://www.sopalodges.com/serengeti-sopa-lodge/overview

Zanzibár, Stone Town: Tembo hotel****

www.tembohotel.com

Zanzibár, üdülés: Royal Zanzibar Beach Resort*****

http://www.royalzanzibar.com/gallery.htm

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

Útlevél

A résztvevők az utazás megkezdésének pillanatától számított, minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell hogy rendelkezzenek, melyben legalább 2 páros, üres oldal található a tanzán vízum számára.

 

Vízum

Az útlevelekbe az érkezés helyszínén pecsételik be a szükséges vízumot, melyhez a repülőn kiosztott adatlap kitöltése és 50 Usd szükséges.

 

Egészségügy

Ugyan Tanzániában nincsenek kötelező oltások DE egyes esetekben már előfordult, hogy Zanzibári beutazás esetén kérték a sárgalázoltást igazoló nemzetközi „sárga könyv”bemutatását. Tehát kérek mindenkit, hogy szerezze be az oltást (minimum 10 nappal indulás előtt) és az igazoló könyvet. Mivel ez 10 évig érvényes, a későbbi utazások során is hasznos lehet.

Mint említettük, kötelező oltások nincsenek (javasoltak természetesen vannak; melyek a hepatitis, emlékeztető tífusz / tetanusz oltások) DE a malária elleni megelőző tablettás védekezés Zanzibáron a nagyon erősen javallott kategóriába tartozik (Lariám már nem használatos, az erős mellékhatások miatt, a Malarone jóval kedvezőbb hatással bír, melyet a jóval olcsóbb Doxycyclin tud kiváltani). Egyes fórumokon javasolják a kolera elleni védekezést, mely kicsit túlzónak tűnik, de ez az egyéni belátásra van bízva.

Kérje orvosa, vagy az ANTSZ tanácsát – Budapest IX.ker. Gyáli u. 2-6.

ANTSZ nemzetközi oltóközpontja:

Tel: 1 – 476 11 00 / 2372

Ügyfélszolgálat: hétfő – csütörtök, 9-12 óra.

 

Pénz

Az országban a Tanzániai Schilling a hivatalos fizetőeszköz, és váltáskor az USD a legelfogadottabb / legkedvezőbb árfolyamon váltott valuta (1 USD = kb 1100 -1300 TSH). A szállodákban és nagyobb boltokban általában az összes domborműves creditkártya elfogadott (az American Express nem mindig preferált). DE a kártyákról való pénzfelvétel, pénz automaták hiányában, eléggé problémás, a bankokban pedig nagyon időigényes és magas kezelés költségű. A travellers’cheques-ek használtak, de nem preferáltak.

 

Nyelv

Tanzániában több mint 100 törzs él és több mint 35 törzsi nyelv a mai napig aktívan használt. Ennek ellenére szinte mindenki beszél angolul és szuahéliül, melyek az ország hivatalos nyelvei. A nagyszámú német, olasz és francia turisták nyomán ezeket a nyelveket is sok helyi elsajátította.

Elektromos hálózat

Nem európai szabványúak, hanem hárompontos, szögletes csatlakozásúak, melyből 230 V – 50 Hz érhető el. Átalakítókat a helyszínen is be lehet szerezni.

13 amp plug UK 01(1)

 

Safari során használt járművek

landcruiserToyota Landcruiser típusú, átalakított járművek

• 7 személy + sofőr számára kínálnak ablak melletti elhelyezést.

• Nagyméretű nyitható tetőfelülettel rendelkeznek, hogy az álatok közvetlen „közelségből” legyenek szemlélhetők.

• A nyitható felület miatt, menetszél-kondicionálással rendelkeznek, azaz nem légkondicionáltak.

• Belső csomagterük korlátozott, ezért elképzelhető, hogy a csomagok a tetőcsomagtartón utaznak ponyvába tekerve (mely vízálló ugyan, de az apró por megtalálja útját a borítás alá), így a csomagok porosodhatnak, tehát javasolt a kopást, porosodást is elviselő úti-poggyász.

A safari során földutakon / terepen (is) haladunk, mely a járművek rázkódásával járhat együtt, mely során a finom por mindent belephet, tehát javasolt a kevésbé érzékeny / értékes ruhák viselete a safari során.( pld. egyszer használatos reklám-pólók….)

 

Időjárás

°C – átlag napi hőmérséklet az adott hónapban

mm – eső mennyisége havonta milliméterben

 

Jan

Feb

Mar

Apr

May

Jun

Jul

Aug

Sep

Oct

Nov

Dec

Year

°C

27.8

28.1

28.1

27.1

26.2

25.4

24.7

24.7

25.2

26.0

26.8

27.6

26,5

mm

75.2

61.3

149

349

251

54.3

44.1

38.9

47.8

86.3

201

144

1504