Tanzánia-Zanzibár

Tanzánia-Zanzibár körutazás – Miért éppen ide?

Tanzánia a „fekete kontinens” talán legizgalmasabb országa. Földrajzi formációi, a vegetáció és az állatvilág gazdagsága páratlan a világon. Kenyához viszonyítva sikerült megőriznie „érintetlenségét” mind a mai napig. A Kelet-Afrikai Árokrendszer tavai és vulkánjai ideális élettérként szolgálnak az afrikai vadvilágnak és a teheneiket legeltető nomád masai törzseknek. A közel hatezer méter magas, hófedte Kilimanjaro és a Viktória-tó által határolt Masai-földön tett safari életre szóló élményt garantál az idelátogató számára.

Zanzibár egy időutazás, hisz a szigeten 200 éve megállt az idő kereke. Érintetlen arab-afrikai kultúra, egzotikus fűszerek illata és a reklámfilmekből jól ismert hófehér homokos tengerpart várja pálmafáival az utasokat. Zanzibár szigete volt a kelet-afrikai elefántcsont-, rabszolga- és fűszerkereskedelem központja, és innen felügyelte az Ománi Szultán az Indiai-óceán kereskedelmét Mozambiktól egészen Szomáliáig. A birodalom székhelye, a Stone Town – Kőváros – ma az UNESCO világörökség részét képzi és letűnt korok hangulatát idézi. Kétszáz éve változatlan sikátoros utcákon sétálhatunk és szemlélhetjük az örökség részét képző, aprólékos faragásokkal díszített, fakapukat.

 

 

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Papp Éva


Az AlmaVía Travel alapítója. Húsz éves idegenvezetői pályája alatt eljutott mintegy 100 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia és Afrika országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa.

Vélemények

”Köszönjük a közreműködéseteket a tanzániai utazáshoz, szuper volt!!Annyi élménnyel lettünk gazdagabbak, hogy még csak most tudtam elkezdeni feldolgozni…Ez volt az első nagy utazásunk, de már a következőn gondolkodom. ?Csodálatos lenne egy gorilla szafari Afrikában vagy elefánt túra Ázsiában. Ha gondolkodtok ilyesmiben szóljatok feltétlenül.”

Cziffra Zsófi és Zsolt


”Ezt a Tanzánia-Zanzibár utat jó szívvel fogom ajánlani mindenkinek! A legteljesebb mértékben azt kaptuk, amit vártunk: rendkívül nívós szállodákat, kiváló szervezést és természetesen fantasztikus programokat! Tényleg jó időpontnak bizonyult a február vége, rengeteg állatot láttunk mindenhol, egész más volt így élőben az afrikai természet részeseivé válnunk, sokkal jobb, mintha egy természetfilmet néztünk volna a tévében. Köszönjük!”

Blaskó család


”Ez a tanzániai út óriási élmény volt!! Az idegenvezető -Varga Bálint- telitalálat volt! Még egyszer köszönet a remek szervezésért, programokért, jó kaland és jó nyaralás volt!”

dr.B. Judit

 

Részvételi díj *

  1.229.000 Ft/fő

Egyágyas felár

  269.000 Ft/fő

 

*A megadott részvételi díjak minimum 12 fő jelentkezése esetén érvényesek!

11 fő esetén a felár + 30.000 Ft/fő

*A programban feltüntetett árak 1 USD = 320 Ft árfolyamig érvényesek.

A safarikon használt járművek Land Rover vagy Toyota Landcruiser terepjárók, melyek 7+1 (sofőr) hellyel rendelkeznek. (lásd: Országinfó) A csoport létszáma ezért maximum 13 fő lehet, mert a kísérő idegenvezető a 14. fő.

 

A részvételi díj tartalmazza

 • Szükséges transzferek a helyszínen, minibuszokban
 • Transzferek a safari során terepjárókban
 • Elhelyezés 4* szállodákban, lodge-okban
 • A safari során teljes ellátás, Stone Town városban félpanzió
 • A zanzibári tengerparton all-inclusive ellátás
 • Magyar idegenvezető- csoportkísérő költségei
 • Belépőjegyek a programban szereplő Nemzeti Parkokba

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

 • Nemzetközi repülőjegyek+ illetékek kb.295.000 Ft/fő
 • Belföldi repülőjegy + illetékek 160.000 Ft
 • Tanzán vízum kb. 50 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • Kilépési illeték kb. 25 USD/fő
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló a sofőröknek kb.60-USD/fő
 • Személyes jellegű kiadások, pld. italok…

 

Tervezett menetrend

Budapest-Doha 16:20-23:15

Doha-Kilimanjaro 01:40-07:40

Zanzibár-Doha 23:15-05:05

Doha-Budapest 08:40-12:20

 

Bruttó árak /fő

Mennyibe kerül ez az utazás minden kötelező elemével – részvételi díj, repülőjegyek, illetékek, vízum – együtt?

1.684.000 Ft/fő

  Teljes ár kétágyas elhelyezés esetén*

1.953.000 Ft/fő

  Teljes ár egyágyas elhelyezés esetén*

 

*A teljes árat módosíthatja a repülőjegyárak, árfolyamok esetleges változása, ha a csoport nem éri el a megadott minimum létszámot, valamint a teljes ár nem tartalmazza az opcionálisan köthető storno-és/vagy balesetbiztosításokat, és a helyszínen fizetendő borravaló összegét.

 

Szállások

Manyara: Lake Manyara Serena Lodge
https://www.serenahotels.com/lake-manyara

Ngorongoro: Ngorongoro Serena Safari Lodge
https://www.serenahotels.com/ngorongoro

Serengeti: Serengeti Serena Safari Lodge
https://www.serenahotels.com/serengeti

Zanzibár (Nungwi): Royal Zanzibar Beach Resort****
https://www.royalzanzibar.com/

Stone Town: Tembo Hotel****
http://www.tembohotel.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Útlevél

A résztvevők az utazás megkezdésének pillanatától számított, minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell hogy rendelkezzenek, melyben legalább 2 páros, üres oldal található a tanzán vízum számára.

 

Vízum

Az útlevelekbe az érkezés helyszínén pecsételik be a szükséges vízumot, melyhez a repülőn kiosztott adatlap kitöltése és 50 Usd szükséges.

 

Egészségügy

Ugyan Tanzániában nincsenek kötelező oltások DE egyes esetekben már előfordult, hogy Zanzibári beutazás esetén kérték a sárgalázoltást igazoló nemzetközi „sárga könyv”bemutatását. Tehát kérek mindenkit, hogy szerezze be az oltást (minimum 10 nappal indulás előtt) és az igazoló könyvet. Mivel ez 10 évig érvényes, a későbbi utazások során is hasznos lehet.

Mint említettük, kötelező oltások nincsenek (javasoltak természetesen vannak; melyek a hepatitis, emlékeztető tífusz / tetanusz oltások) DE a malária elleni megelőző tablettás védekezés Zanzibáron a nagyon erősen javallott kategóriába tartozik (Lariám már nem használatos, az erős mellékhatások miatt, a Malarone jóval kedvezőbb hatással bír, melyet a jóval olcsóbb Doxycyclin tud kiváltani). Egyes fórumokon javasolják a kolera elleni védekezést, mely kicsit túlzónak tűnik, de ez az egyéni belátásra van bízva.

Kérje orvosa, vagy az ANTSZ tanácsát – Budapest IX.ker. Gyáli u. 2-6.

ANTSZ nemzetközi oltóközpontja:

Tel: 1 – 476 11 00 / 2372

Ügyfélszolgálat: hétfő – csütörtök, 9-12 óra.

 

Pénz

Az országban a Tanzániai Schilling a hivatalos fizetőeszköz, és váltáskor az USD a legelfogadottabb / legkedvezőbb árfolyamon váltott valuta (1 USD = kb 1100 -1300 TSH). A szállodákban és nagyobb boltokban általában az összes domborműves creditkártya elfogadott (az American Express nem mindig preferált). DE a kártyákról való pénzfelvétel, pénz automaták hiányában, eléggé problémás, a bankokban pedig nagyon időigényes és magas kezelés költségű. A travellers’cheques-ek használtak, de nem preferáltak.

 

Nyelv

Tanzániában több mint 100 törzs él és több mint 35 törzsi nyelv a mai napig aktívan használt. Ennek ellenére szinte mindenki beszél angolul és szuahéliül, melyek az ország hivatalos nyelvei. A nagyszámú német, olasz és francia turisták nyomán ezeket a nyelveket is sok helyi elsajátította.

Elektromos hálózat

Nem európai szabványúak, hanem hárompontos, szögletes csatlakozásúak, melyből 230 V – 50 Hz érhető el. Átalakítókat a helyszínen is be lehet szerezni.

Safari során használt járművek

Land Rover vagy Toyota Landcruiser típusú, átalakított járművek

• 7 személy + sofőr számára kínálnak ablak melletti elhelyezést.

• Nagyméretű nyitható tetőfelülettel rendelkeznek, hogy az álatok közvetlen „közelségből” legyenek szemlélhetők.

• A nyitható felület miatt, menetszél-kondicionálással rendelkeznek, azaz nem légkondicionáltak.

• Belső csomagterük korlátozott, ezért elképzelhető, hogy a csomagok a tetőcsomagtartón utaznak ponyvába tekerve (mely vízálló ugyan, de az apró por megtalálja útját a borítás alá), így a csomagok porosodhatnak, tehát javasolt a kopást, porosodást is elviselő úti-poggyász.

A safari során földutakon / terepen (is) haladunk, mely a járművek rázkódásával járhat együtt, mely során a finom por mindent belephet, tehát javasolt a kevésbé érzékeny / értékes ruhák viselete a safari során.( pld. egyszer használatos reklám-pólók….)

Időjárás

°C – átlag napi hőmérséklet az adott hónapban

mm – eső mennyisége havonta milliméterben

 

Jan

Feb

Mar

Apr

May

Jun

Jul

Aug

Sep

Oct

Nov

Dec

Year

°C

27.8

28.1

28.1

27.1

26.2

25.4

24.7

24.7

25.2

26.0

26.8

27.6

26,5

mm

75.2

61.3

149

349

251

54.3

44.1

38.9

47.8

86.3

201

144

1504