1066 Budapest, Teréz körút 38. +36 1 255 2212

Laosz-Vietnám-Kambodzsa

Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás – Miért éppen ide?

Laoszt a helybéliek az “Egymillió elefánt országának” nevezik, melynek legvonzóbb úti célja Luang Prabang, a középkori főváros, mely ma a Világörökség része. Becslések szerint a város közel tízezer lakosára 32 működő templom jut! Laosz felér egy időutazással, leginkább azoknak a turistáknak ajánlott, akik a nyugodt, a nyugati civilizációtól mentes, romlatlan Ázsiára kíváncsiak.

Vietnám nevét hallva azonnal eszünkbe jutnak a mára már kultikussá vált filmek, mint az Apokalipszis most, vagy a Hair. De nincs olyan negyvenen felüli mozirajongó sem, aki ne emlékezne arra, ahogy a Robin Williams által megformált rádiós reggelente pimaszul belerikkantotta a mikrofonba, hogy Jó reggelt Vietnám! Nos örömmel jelenthetjük, hogy Vietnám felébredt! Míg nálunk kitört a kapitalizmus, addig Vietnám rendületlenül folytatta a szocializmus építését, és lassan kikerült a látókörünkből az egykor közös ideológiai alapon szerveződő blokk baráti országa: az ázsiai „nagytigris”, Kína árnyékában jóval kevesebb média-visszhangot kapott. Vietnám azonban csendesen, szorgalmasan építette-építi az új jövőt, és álomszép öbleit,  gazdag kulturális örökségeit látva nem fogunk csodálkozni azon, hogy Délkelet-Ázsia egyik legkedveltebb turisztikai célországává vált.

Angkor már csak egy “ugrás” Hanoitól! Miután a Khmer Királyság fővárosát a sziámi thaiok elfoglalták, a város elnéptelenedett, és csak a legendák őrizték az őserdő által benőtt templomok egykori gazdagságát. Alig száz éve kezdték meg a romváros több száz négyzetkilométernyi területének a megtisztítását: a több száz templomból, szentélyből álló komplexum, a Bayon-templom időtlen mosolyú kőkolosszusai, Banteay Srei rózsaszín kőcsipkéi, a hőseposzok relievekbe faragott történetei, és Angor Wat égbe nyúló tornyai méltán lettek a Világörökség részei.

 

Program

+ Összes nap kinyitása

Idegenvezető

Hamarosan…

 

Részvételi díj *

  485.000 Ft/fő

Egyágyas felár

  195.000 Ft/fő

 

*A részvételi díj minimum 16 fő esetén érvényes.

*A programban feltüntetett árak  1Usd = 285 Ft árfolyamig érvényesek!

 

 A részvételi díj tartalmazza

  • elhelyezés 4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben
  • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
  • ellátás: félpanzió (kivéve a repülések napjain), Halong-öbölben teljes ellátás
  • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
  • magyar idegenvezető, csoportkísérő

 

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

  • nemzetközi és belföldi repülőjegyek+taxok kb.475.000 Ft
  • kilépési illetékek, vízumdíjak kb.39.000 Ft
  • Storno biztosítás+BBP biztosítás
  • Borravaló, személyes jellegű kiadások, pld. italok…

 

 

Szállások

Luang Prabang: Hotel View****

http://luangprabangview.com/

Hanoi: Hotel MK Premier****

http://www.mkpremier.vn/

Halong-öböl: Victory Cruise****

http://www.victoryhalong.com/vn/

HoiAn: Hotel Green Heaven****

http://www.hoiangreenheavenresort.com/

Hué: Hotel Romance****

http://romancehotel.com.vn/en/

Saigon: Hotel Golden Central****

http://goldenhotelsaigon.vn/

Siem Reap: Hotel Somadevi Angkor****

http://www.somadeviangkor.com/index.html

 

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

 

Útlevél

A résztvevőknek az utazás megkezdésének pillanatától számított,minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük.

Vízum

Vietnam: Magyar állampolgárok csak valamelyik vietnami külképviseleten előzetesen beszerzett vízummal léphetnek be az országba. A vietnami külképviseletek általában egyszeri beutazást lehetővé tévő 30 napra szóló turista vagy üzleti vízumot állítanak ki. A vízum érvényességi idejére különösen figyelni kell. A belépéskor kitöltendő idegenrendészeti formanyomtatvány egyben vámáru nyilatkozat is, a kitöltött és lepecsételt másodpéldányt (sárga lap) az ország elhagyásáig az útlevélben meg kell őrizni.

A vízum iránti kérelem benyújtásakor az alábbi okmányokat kell csatolni:

– 2 db kitöltött vízumkérő lap

– 2 db fénykép

Vietnami vízumot csak az kaphat, aki un. előzetes vízummal rendelkezik, amit a vietnami Emigrációs Hivataltól kell kérni. Ezt valamely vietnami idegenforgalmi cég, vietnami meghívó, partner vagy a VSZK budapesti nagykövetsége kérheti az illetékes vietnami szervtől.

Kambodzsa: magyar állampolgárok részére vízumköteles, a vízum beszerezhető érkezéskor, a siem reap-i repülőtéren. A vízum kiállításához két db igazolvány és a vízumkérõ lap kitöltése szükséges.

 

Nagykövetség, konzulátus

Vietnami Szocialista Köztársaság Nagykövetsége, Budapest

Cím: 1146 Budapest, Thököly út 41.

Telefon: +36 1 342-5583, 342-9922

Fax: +36 1 352-8798

Magyarország Nagykövetsége Hanoi, Vietnám

 Cím: 360 kim Ma street Daeha Business Center, 12th floor Ba Dinh District

Hanoi VIETNAM (Hanoi – P.O.Box 18)

Telefon: +84-4-3771-5714

+84-4-3771-5715

+84-4-3771-5718

Ügyeleti mobiltelefon: +84 90 340 9660

Email:mission.hoi@mfa.gov.hu

Kambodzsai Királyság

Az országban nincs magyar képviselet. Az akkreditált magyar nagykövetség Hanoiban (Vietnam) található A távolság okán konzuli segítség nyújtása, útlevél pótlása nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz/vehet igénybe. Javasoljuk, hogy okmányaikat, értékeiket a szállodai páncélban, vagy a recepció által javasolt módon helyezzék biztonságba és csak útlevelük adatlapjának fénymásolatát tartsák maguknál.A Phnom Penh-i EU-képviseletek megállapodása értelmében a bajba jutott magyar állampolgárok a német nagykövetséghez fordulhatnak segítségért:

cím: No 76-78, Street 214 (= Rue Yougoslavie) Phnom Penh,

tel: +855-(0)23-216 193; 216 381,

ügyeleti tel (mobil): +855-(0)12-818 202,

fax: +855-(0)23-427 746,

e-mail: info@phnom-penh.diplo.de.

 

Egészségügy

Vietnam-Kambodzsa: kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.

Nemzetközi Utazásegészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364

Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra

 

Nemzetközi Oltóközpont

1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878

Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00

Szombat: 10:00 – 16:00

 

Pénz

Vietnam hivatalos pénzneme a dong (VND). 1 USD = kb. 21.107 VND. A külföldi fizetőeszközök közül az amerikai dollár a legelfogadottabb és a legelterjedtebb. A bankkártya használat is terjed, de Hanoi és Saigon városon kívül csak elvétve találhatók ATM készülékek.

Kambodzsa hivatalos pénzneme a riel (KHR). 1 USD = 4,11 KHR

 

Nyelv

Vietnam: vietnámi, de még használatos a francia, kínai, khmer

Kambodzsa: khmer, francia, kínai

 

Időzónák

Vietnam: GMT + 7 óra

Kambodzsa: GMT+7 óra

 

Elektromos hálózat

Vietnam: 220 V /50 Hz (amerikai szabvány)

Kambodzsa: 230 V/50Hz

 

Telekommunikáció

A mobiltelefonok mindkét országban működnek, az internet szolgáltatás a nagyobb városokban kielégítő, de általában fizetni kell 2-3 USD-t óránként a használatáért.

Éghajlat

Vietnam: Az áprilistól/májustól októberig tartó időszakban a délnyugati monszun uralkodik az országon, melyet esőkkel tarkított, párás, meleg hónapok jellemeznek, főként délen. Északabbra is csak a hegyvidékek védelmében lévő vidékek mentesül valamelyest a sok csapadéktól. Az év másik szakaszában jóval kellemesebb az időjárás, januárban mindazonáltal még egy széldzsekire is szükségünk lehet a kora reggeli órákban.

Kambodzsa: Kambodzsa a trópusi éghajlati övben fekszik, s az időjárást itt is három évszak jellemzi: a júniustól októberig tartó esős, a novembertől februárig húzódó száraz, illetve a márciustól májusig dúló forró évszak. Az október végétől márciusig tartó hűvös évszak Kambodzsában is a főszezont jelenti, a március-május közötti forró időszakot ellenben meglehetősen magas, 40 Celsius-fok fölé szökő hőmérsékleti maximumok jellemzik.

 

Időjárás

Várható időjárás a körutazásunk során.

November

nappali átlag °C

éjjeli átlag°C

csapadék mm átlag

Hanoi

20

17

26

Saigon

27

24

12

Siem Reap

30

22

20